Ο τραυματίας Κριστιάνο Ρονάλντο χάλασε το «Last Dance» με τον Λιονέλ Μέσι (ΦΩΤΟ)

Ο τραυματίας Κριστιάνο Ρονάλντο χάλασε το «Last Dance» με τον Λιονέλ Μέσι (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ακυρώνεται το «Last Dance» του Ρονάλντο με τον Μέσι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (1/2) την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε ένα φιλικό παιχνίδι που προμηνύονταν σαν «Last Dance», δηλαδή η τελευταία μονομαχία του Αργεντίνου με τον Πορτογάλο.

Όμως ο προπονητής της Αλ Νασρ, Λουίς Κάστρο, κατέστρεψε τα όνειρα όλων αυτών που περίμεναν το παιχνίδι των δύο κορυφαίων στο τουρνουά Riyadh Season Cup, δηλωνοντας πως ο CR7 δεν θα αγωνιστεί στο φίλικο λόγω τραυματισμού.

Παρόλα αυτά, αφού δεν θα δούμε τον Ρονάλντο και τον Μέσι να κοντράρονται μεταξύ τους, ας δούμε μερικά στατιστικά ανάμεσα στους δύο παιχταράδες της τελευταίας 20ετίας

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι είναι αδιαμφισβήτητα οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Οι δυο παιχταράδες έχουν κατακτήσει σχεδόν όλα τα τρόπαια που υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και όχι μόνο.

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν ήταν σε φιλικό αγώνα της Αλ Νάσρ του Πορτογάλου σταρ και της Παρί Σεν Ζερμέν, πριν ο Αργεντινός μετακομίσει στην Αμερική.

Η προϊστορία των δύο κορυφαίων

Για πρώτη φορά μέσα στο γήπεδο βρέθηκαν τον Απρίλιο του 2008 όταν ο Ρονάλντο ήταν 23 ετών και ο Μέσι 21. Εκ τότε μέχρι και την σεζόν 2017 – 2018 όπου ο Κριστιάνο μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Γιουβέντους, αγωνίστηκαν σε πολλά παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο παίκτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε 36 επίσημα ματς με τον «Pulga» (όπως είναι το παρατσούκλι του Μέσι) να έχει απολογισμό 16 νίκες, 22 γκολ και 21 ασίστ, ενώ CR7 να έχει 11 νίκες, 21 γκολ και 1 ασίστ.

Ο CR7 στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις έχει σημειώσει 891 γκολ σε 1240 αγώνες. Ενώ ο Μέσι έχει σε 1.103 αγώνες και έχει σημειώσει 850 τέρματα.

Ο τραυματίας Κριστιάνο Ρονάλντο χάλασε το «Last Dance» με τον Λιονέλ Μέσι (ΦΩΤΟ)

Και τώρα… το Ρονάντο ή Μέσι

Αυτό το δίλημμα θα μας απασχολεί μέχρι και οι δυο να σταματήσουν το ποδόσφαιρο.

Ας αναλύσουμε την σταδιοδρομία τους:

Θα ξεκινήσουμε με τον μεγαλύτερο ηλικιακά, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έχει αγωνιστεί σε 5 ομάδες συν την εθνική του. Συγκεκριμένα έχει παίξει σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουναιτεντ εις διπλούν, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Αλ Νασρ, κατακτώντας σχεδόν 31 τίτλους (πρωταθλήματα, κύπελλα, Champions League, Euro) καθώς έχει και πάρα πολλές ατομικές διακρίσεις όπως οι 5 χρυσές μπάλες, 5 φορές το βραβείο του χρυσού παππουτσιου, το Euro κ.α.

Περνάμε στον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός έχει αγωνιστεί σε 4 ομάδες, μία λιγότερη από τον «αντίπαλο» του. Ειδικότερα έχει αγωνιστεί σε Νιουελς Ολντ Μπόι, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Ίντερ Μαιάμι συν την εθνική του, κατακτώντας 43 τίτλους (πρωταθλήματα, κύπελλα, Champions League, Μουντιάλ) ενώ μερικά ατομικά τρόπαια είναι, οι 8 χρυσές μπάλες, 6 φορές το βραβείο του χρυσού παππουτσιου και πιο πρόσφατα το Μουντιάλ κ.α.

Ο τραυματίας Κριστιάνο Ρονάλντο χάλασε το «Last Dance» με τον Λιονέλ Μέσι (ΦΩΤΟ)

Τι κάνουν τώρα οι δύο goats

Φτάνουμε στο τώρα, οι δύο σούπερ σταρ αγωνίζονται, ο ένας στην Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα την Αλ Νάσρ και ο άλλος στην Αμερική για λογαριασμό της Ίντερ Μαιάμι.

Ο Λιονέλ Μέσι πήγε στην Ίντερ Μαιάμι στις 15 Ιουλίου του 2023 με ένα ποσό περίπου 53 εκατομμύρια δολάρια συν τα έσοδα από τους χορηγούς. Ντεμπούτο έκανε στις 22 Ιουλίου κοντά στην Κρους Ασούλ όπου έδωσε την νίκη στην ομάδα του με το 63ο γκολ το από απευθείας φάουλ. Η αμερικανική ομάδα με συνεχόμενες νίκες σε νοκ αουτ αγώνες έφτασε στον τελικό, τον οποίο κατέκτησε στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Νάσβιλ ΣΚ. Η κανονική διάρκεια έληξε με 1-1 με το Μέσι να ανοίγει το σκορ, σημειώνοντας το 10ο γκολ του σε επτά αγώνες, κατακτώντας τόσο το βραβείο του πρώτου σκόρερ όσο και αυτό του mvp της διοργάνωσης. Από τότε έχει αγωνιστεί σε 14 αγώνες και έχει πετύχει 11 γκολ.

Αντίθετα ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακοινώθηκε από την Αλ Νάσρ στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 και υπέγραψε έως το καλοκαίρι το 2025 με ετήσιες απολαβές 200 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσημο ντεμπούτο έκανε στις 22 Ιανουαρίου κοντά στην Ίτιφακ χωρίς τον ίδιο να σκοράρει. Στις 9 Φεβρουαρίου 2023 στον εκτός έδρας αγώνα με τη Αλ Γουαχντά Μέκκας σημείωσε τέσσερα γκολ, όλα της ομάδας του στη νίκη με 4-0. Το πρώτο τέρμα ήταν το 500ο σε αγώνες πρωταθλήματος επιπέδου πρώτης κατηγορίας, ο έκτος παίκτης στην ιστορία που ξεπέρασε αυτό τον αριθμό μετά τους Πελέ, Άμπε Λένστρα, Ρομάριο, Γιόζεφ Μπίτσαν, Φέρεντς Πούσκας, ενώ το χατ-τρικ το 61ο στο σύνολο των επίσημων αγώνων του. Το καλοκαίρι του 2023 η Αλ Νάσρ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του Κυπέλλου Αραβικών Πρωταθλητριών Συλλόγων με το Ρονάλντο να σημειώνει δύο γκολ στον τελικό. Ο Κριστιάνο σε 50 αγώνες έχει πετύχει 44 γκολ.

Ο τραυματίας Κριστιάνο Ρονάλντο χάλασε το «Last Dance» με τον Λιονέλ Μέσι (ΦΩΤΟ)

Γιώργος Παπαγεωργίου

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X