Η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο, πλέον παίρνει μόνο τους παίκτες που πραγματικά θέλει!

Εικόνες από την άφιξη του Λιούμπισιτς στο «Ελ. Βενιζέλος»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται τη μεταγραφάρα Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ και επισημαίνει όσα σηματοδοτεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μεταγραφές είναι πάντα μια σύνθετη κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος ζει και αναπνέει γι’ αυτές, για πολλούς έχουν παραπλήσια σημασία ακόμα και με τις νίκες στα μεγάλα παιχνίδια. Δεν είναι έτσι βέβαια, αλλά αν δεν πετύχεις στις μεταγραφές, μειώνεις τις πιθανότητες να φτάσεις και σε μεγάλες νίκες. Γι’ αυτό και κινήσεις όπως αυτή της απόκτησης του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς από την ΑΕΚ, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σηματοδοτούν πολλά και ξεχωριστά πράγματα.

Δεν είναι μακριά, οι εποχές όπου η ΑΕΚ ψάρευε σε θολά νερά. Επαιρνε παίκτες, κάποιους καλούς, κάποιους όχι τόσο καλούς, βάζοντας στοιχήματα με τον εαυτό της, ψάχνοντας να βρει αυτό που ονομάζουμε «λαυράκια» και αναζητώντας τρόπους να βρει ισορροπία. Δεν ξεκινούσε από τη σωστή αφετηρία, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένα αρνητική. Γιατί αν μας διδάσκει κάτι η σύγχρονη εξέλιξη του ποδοσφαίρου είναι πως οι μεγάλες ομάδες «χτίζονται» ή αγοράζονται, όταν πρώτιστα έχεις αποφασίσει τι θέλεις να κάνεις.

Η διαφορά είναι ο Αλμέιδα

Η ειδοποιός διαφορά του «κιτρινόμαυρου» παρελθόντος με το σήμερα, λέγεται Ματίας Αλμέιδα. Αυτός ο περίεργος τύπος από την Αργεντινή μπήκε και έβαλε γερά θεμέλια, με την προσωπικότητα και τη μεθοδικότητα του. Δούλεψε πολύ, με επιμονή, κατάφερε να δώσει ξανά στην ΑΕΚ αυτοπεποίθηση, χαρακτήρα, αλλά κυρίως να την μεταφέρει ξανά με ασφάλεια στο δικό της αγωνιστικό dna. Δηλαδή, μιας ομάδας που παίζει να κερδίσει, όποιος και εάν είναι ο αντίπαλος.

Ανάμεσα στα σπουδαία που πέτυχε ο Αλμέιδα, είναι να δώσει ταυτότητα στο αγωνιστικό στυλ της ΑΕΚ. Ακόμα και μπούφος να είσαι από ποδόσφαιρο ή να υπηρετείς με πάθος άλλα συμφέροντα, δεν μπορείς παρά να αποδεχθείς πως η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι μια ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος. Οι παίκτες έρχονται για να υπηρετήσουν συγκεκριμένους κανόνες, μπαίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις και ξέρουν καλά τι και πως θα δώσουν μέσα στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, οι άλλοι έκαναν απλά θόρυβο

Ετσι κάπως κινήθηκε η ΑΕΚ στη μεταγραφική αγορά, ειδικά από το καλοκαίρι και έπειτα. Αυτό έγινε φανερό και με τις κινήσεις που βγήκαν (Πινέδα και εσχάτως Κάλενς, Πόνσε και Πήλιος), αλλά και εκείνες που ακόμα δεν έχουν βγει (Πισάρο) και δεν ξέρω εάν θα βγουν και ποτέ. Αλλά ξέρω σίγουρα, πως ήρθαν για να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο και ξεκάθαρα αγωνιστικά γνωρίσματα που θέλει ο Αλμέιδα από την ομάδα του.

Αυτή είναι τεράστια διαφορά της ΑΕΚ με τον ανταγωνισμό. Η ΑΕΚ δεν βγήκε στην αγορά με τα λεφτά στο χέρι μόνο για να διαπιστώσει ποιες είναι οι ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν ή να οδηγηθεί σε καταστάσεις εντυπωσιασμού, έστω και όχι φτηνού με βάση τα νούμερα που μαθαίνω. Ηξερε τι ήθελε, είχε σκοπεύσει σε αυτήν και σε κάποιες άλλες επιλογές, την έφερε στα μέτρα της και προχωρά. Αυτό κάνει κάθε οργανισμός που δουλεύει με σχέδιο και δεν ψάχνει την προσωπική αποθέωση ή να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, ποντάροντας στο θόρυβο των ελεγχόμενων ΜΜΕ.

Οι βασικοί κανόνες

Τώρα που αναφέρθηκα σε ΜΜΕ, να πω και κάτι επί προσωπικού. Είναι δύσκολη η καθημερινότητα για όλους όσοι προσπαθούν καθημερινά. Ζόρικες οι σχέσεις με τις ομάδες, εύκολη η καραμούζα από τον κόσμο. Το μόνο που μπορεί να παραθέσει κάποιος σε όλο αυτό, είναι να αισθάνεται καλά με τη συνείδηση του και να προσπαθεί ακόμα και σε αυτήν την εποχή της παράνοιας, να δουλεύει ακολουθώντας βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας.

Κάπως έτσι, όσοι μείνατε πιστοί στην ενημέρωση από αυτήν τη γωνιά του διαδικτύου και αποφύγατε λογιών λογιών ινσάιντερς και εξυπνιτζήδες, είχατε στο πιάτο όλο το στόρι της μεταγραφής του Λιούμπισιτς για την ΑΕΚ. Και σε κάτι τέτοιες βραδιές, όταν όλοι προσπαθούν να σε πείσουν για το αντίθετο, είναι σημαντικό στο τέλος να δικαιώνεσαι. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά γίνεται πιο απολαυστικό όταν προσπαθείς και αφήνεις τα τσατσάκια να εκτίθενται.

Πολλαπλά κερδισμένη η ΑΕΚ

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X