Πατάει γκάζι για την κορυφή η ΑΕΚ!

Πατάει γκάζι για την κορυφή η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε με killer Πόνσε και αποτελεσματικό Στάνκοβιτς τον ΟΦΗ με 3-0 και περιμένει το ντέρμπι της Τούμπας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο στόχος ήταν να κερδίσει η ΑΕΚ και να αρχίσει να πιάνει και εντός έδρας ξανά τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που μας έχει συνηθίσει. Ο βασικός στόχος επετεύχθη με την Ένωση να κερδίζει 3-0 τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια με ισάριθμα τέρματα του Έκι Πόνσε και να πατάει κορυφή, περιμένοντας πια το ντέρμπι της Τούμπας το βράδυ.

Ο Πόνσε ξανά έκανε τη διαφορά με 2 γκολ στο 28’ και στο 67’, ενώ ο Στάνκοβιτς αποδείχθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι πολύτιμος, ενώ έδωσε και… ασίστ στο 2-0. Στις καθυστερήσεις από κοντά ο Φαν Βέερτ έκανε το τελικό 3-0.

Ήταν καλή η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη έριξε ρυθμούς, ήταν μέτρια και προβλημάτισε με την εικόνα της παρά το τελικό σκορ.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 17:30 με τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ραντόνια για πρώτη φορά βασικό ως δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Πινέδα στον άξονα, τον Αμραμπατ δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε.

Ο Πέπε Μελ έδωσε φανέλα βασικού σε Μπάκου (πρώτη φορά βασικός), αλλά και τον Μπρεσάν. Αμφότεροι αποκτήθηκαν στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Στην κορυφή παίζει ο Φελίπε για τους Κρητικούς.

Η ΑΕΚ είχε μπει στο πρώτο 15λεπτο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με στατικές φάσεις. Είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια της, ο ΟΦΗ είχε περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο και συνεχώς έψαχνε τις προϋποθέσεις για απειλή. Και στο 21’ η Ένωση άγγιξε το γκολ. Ωραία σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά, ο Πόνσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Σωτηρίου απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 25’ ο ΟΦΗ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και ο Φελίπε έψαξε τον Μπάκου, αλλά ο Στάνκοβιτς πρόλαβε τον δεύτερο και απομάκρυνε με τα πόδια. Και τελικά βρήκε η ΑΕΚ αυτό που έψαχνε στο 28’. Ο Τσούμπερ με πολύ ωραία ενέργεια γύρισε ωραία στον Πόνσε μέσα στην περιοχή ο οποίος εκτέλεσε με τη μια και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Αυτό απελευθέρωσε την ΑΕΚ που έπαιζε πλέον πιο άνετα.

Στο 36 Άμραμπατ έκανε μια επέλαση από τα δεξιά και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε σε κόρνερ. Αμέσως μετά ο Τσούμπερ έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυνόμενου του ΟΦΗ και κατέληξε κόρνερ. Η ΑΕΚ είχε κερδίσει στα πρώτα 36 λεπτά αγώνα 10 κόρνερ δείγμα της επιθετικοτητας, που δεν μεταφραζόταν όμως σε τόσες ευκαιρίες. Στο 39’ η Ένωση άγγιξε το 2ο γκολ με τον Γκατσίνοβιτς από πολύ πλάγια με ενέργεια του, πέρασε τον Λάρσονς και μετά σούταρε δυνατά, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο «Γκάτσι» σούταρε πολύ δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 45’ ο Μπάκιτς προσπάθησε από μακριά να κρεμάσει τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Αυστριακός τον σταμάτησε. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να είναι κυρίαρχος του ματς με 12 τελικές, να είναι μπροστά στο σκορ και να μετρά 9 κόρνερ!

Ο Ριέρα στον αγωνιστικό χώρο αντί του Αμπάντα. Αυτή είναι η πρώτη αλλαγή του Μελ με τη έναρξη του β’ ημιχρόνου, καμία κίνηση ο Αλμέιδα. Οι Κρητικοί μπήκαν με περισσότερη ενέργεια, αλλά δεν έβρισκαν χώρους.

Στο 50’ ο Άμραμπατ έστρωσε στον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και η άμυνα του ΟΦΗ απομάκρυνε. Στο 52’ ο Κάλενς βρήκε λίγο κενό χώρο και έκανε το σουτ από μακριά, ο Σωτηρίου ήλεγχε την πορεία της μπάλας και την μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά ο ΟΦΗ απείλησε σοβαρά, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν σε σωστή θέση. O Τοράρινσον γύρισε από τα αριστερά και ο Φελίπε με προβολή μέσα στην περιοχή ανάγκασε τον Στάνκοβιτς να σταματήσει με χέρια και πόδια. Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και η ευκαιρία με τον Φελίπε ήταν η καλύτερη του στο παιχνίδι έως τώρα.

Στο 61΄η ΑΕΚ απείλησε με τον Γκατσίνοβιτς όταν έκανε ατομική ενέργεια, αλλά ο Σωτηρίου έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ντίκο μπήκε στο ματς στην θέση του Μπακού, με τον προπονητή του ΟΦΗ να παίζει πια περισσότερα επιθετικά. Στο 68 όμως η ΑΕΚ πήρε βαθιά ανάσα. Ο Εσέκιελ Πόνσε σκόραρε ξανά και έδωσε ότι έψαχνε η ομάδα του. Ο Αργεντινός φορ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ από τρομερή σέντρα-ασίστ του Στάνκοβιτς και πρόλαβε τον Σωτήριου. Ο κίπερ των Κρητικών αρχικά τον σταμάτησε, όμως ο Πόνσε έκανε ένα ψιλοκρεμαστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Πλέον η ΑΕΚ είχε προβάδισμα 2 τερμάτων και έμοιαζε άνετη στο παιχνίδι της.

Στο 73’ στην θέση του Φελίπε μπήκε ο Θεοδοσουλάκης για την επίθεση, με τον Ματίας Αλμέιδα να απαντά με Αραούχο-Φερνάντες-Μάνταλο-Ελίασον στις θέσεις των Τσούμπερ-Αμραμπατ-Γκατσίνοβιτς-Πινέδα. Ο Φερνάντες πήγε δεξιά, ο Ελίασον αριστερά με τον Μάνταλο στον άξονα και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο. Ο Πεπ Μελ αμέσως μετά έβαλε Μεγιάδο-Αποστολάκη στις θέσεις των Μπάκιτς-Γκλάζερ. Στο 85’ μπήκε ο Φαν Βέερτ αντί του Πόνσε που έκανε και σήμερα τη διαφορά.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο β’ ημίχρονο και ο ΟΦΗ έψαχνε συνεχώς το γκολ. Στο 86′ οΝτίκο δοκίμασε το σουτ από δύσκολη γωνία, προσπαθώντας να νικήσει τον Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός παραχώρησε κόρνερ. Φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ στο 87′, η μπάλα στρώθηκε στον Γκαγέγκος που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις από λάθος του Λαμπρόπουλου, ο Φαν Βέερτ από κοντά έκανε το 3-0 και εκεί… τελείωσε το ματς.

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0

Γκολ:

  • 28’ σουτ Πόνσε 1-0
  • 67’ σουτ Πόνσε 2-0
  • 93′ σουτ Φαν Βέερτ 3-0

Κίτρινες: Πήλιος (78’), Μάνταλος (82’) – Ριέρα (47’)

Κόκκινες:

O MVP του ΑΕΚ – ΟΦΗ

Τρία γκολ στο Περιστέρι, δύο γκολ με τον ΟΦΗ σήμερα. Ο Εκι Πόνσε βρήκε ξανά το… όπλο του και εκτελεί. Είχε 3-4 φάσεις για γκολ, έβαλε 2 και έδωσε στην ΑΕΚ αυτό που της έλειπε απόντος του Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση. Τρομερή βοήθεια η παρουσίας του.

Το κλειδί του ΑΕΚ – ΟΦΗ

Η έναρξη του β’ ημιχρόνου ήταν πολύ μέτρια για την ΑΕΚ και έδωσε δικαίωμα στην ομάδα του ΟΦΗ να ανέβει μέτρα και να απειλήσει. Ευτυχώς στο 67’ Στάνκοβιτς και Πόνσε έφτιαξαν το 2ο γκολ και η ΑΕΚ ηρέμησε…

Τα γκολ του ΑΕΚ – ΟΦΗ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X