Η ΑΕΚ Betsson επιστρέφει! - Με σοβαρότητα και επίθεση «φωτιά» πήρε ξανά νίκη (86-95) και πέρασε από την Καρδίτσα

Η ΑΕΚ Betsson επιστρέφει! - Με σοβαρότητα και επίθεση «φωτιά» πήρε ξανά νίκη (86-95) και πέρασε από την Καρδίτσα
Photo Credits: INTIME

Με τρομερό Κουζέλογλου και φοβερό Νάιτ, η ΑΕΚ Betsson επέστρεψε στις νίκες στο ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της

Με τρομερό Κουζέλογλου και φοβερό Νάιτ, η ΑΕΚ Betsson επέστρεψε στις νίκες στο ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της επικρατώντας στην Καρδίτσα με 86-95 της τοπικής ομάδας.

Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη (86-95) για το 2024 και δεύτερη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα απέναντι στην Καρδίτσα, που ερχόταν από τέσσερις νίκες. Η Ένωση αν εξαιρέσουμε ένα τραγικό δεύτερο δεκάλεπτο που δέχτηκε 32 πόντους, σε όλο το άλλο παιχνίδι ήταν αρκετά σοβαρή και είχε το πάνω χέρι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο Ηλίας Ζούρος άλλαξε κάποια πράγματα στην τακτική της άμυνας, όμως και πάλι είδε την νέα του ομάδα να δέχεται 86 πόντους. Κορυφαίος της ΑΕΚ, ήταν ο Γιάννης Κουζέλογλου με μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση (20π.), ενώ και οι ΜακΡέι (13π.), Νάιτ (14π.) και Τίλμαν (20π.), είχαν τις στιγμές τους. Με αυτήν την νίκη, η Ένωση πήγε στο 7-9 και πρέπει να συνεχίσει έτσι για να πλησιάσει στην εξάδα.

Διαβάστε πώς περιέγραψε το Καρδίτσα – ΑΕΚ Betsson το enwsi.gr

Το ματς

Στο πρώτο του ματς, ο Ηλίας Ζούρος παρέταξε τους Νάιτ, Ραντλ, ΜακΡέι, Αγραβάνη και Τίλμαν ενώ ο Παπανικολόπουλος τους Μακάλουμ, Αβδάλα, Καμπερίδη, Γουάιτ και Μακ. Καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ, που προσπάθησε στο ξεκίνημα να περάσει την μπάλα μέσα στο καλάθι, με τους Τίλμαν και Αγραβάνη να έχουν πετύχει όλους τους πόντους της Ένωσης (4-9). Ο Μπράντον Νάιτ πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι για να απαντήσει άμεσα ο Μακ (6-14). Η ΑΕΚ ήταν αρκετά καλή στο επιθετικό της κομμάτι με τον Νάιτ και τον Τίλμαν να σκοράρουν, αλλά είχε κακές επιστροφές με αποτέλεσμα να μειώσει η Καρδίτσα με τον Μακ (14-18). Με τέσσερις σερί πόντους του Κουζέλογλου και κάρφωμα του ΜακΡέι στον αιφνιδιασμό, η Ένωση πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (14-24). Η Ένωση ολοκλήρωσε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο, με έμφαση στην πίεση στην άμυνα της και καλές επιλογές στην επίθεση (15-26).

Η ΑΕΚ συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, με τον Καράμπελα να δίνει και πάλι ρυθμό στην Ένωση, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του, φτάνοντας πολύ γρήγορα τις 4 ασίστ, για ευστοχήσουν για τρεις οι Νετζήπογλου και Χόλινς (19-34). Ο Νετζήπογλου είχε πολύ καλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, διατηρώντας το προβάδισμα της Ένωσης (24-40). Με έξι συνεχόμενους πόντους του Δίπλαρου, η Καρδίτσα μείωσε στο σκορ (30-42). Με προσωπικούς πόντους του ΜακΡέι η Ένωση ξαναπήρε διαφορά, περνώντας του 50 πόντους τρία λεπτά πριν τελειώσει το ημίχρονο (36-52). Συνεχόμενα λάθη από την ΑΕΚ και 11-0 σερί από την Καρδίτσα για να κλείσει το ημίχρονο μαζεύοντας την διαφορά από τους 17 στους πέντε (47-52).

H Καρδίτσα πλησίασε στους τρεις πόντους, όμως ο ΜακΡέι με 4 σερί πόντους, έδωσε ανάσα στην Ένωση (51-60). Ακόμα ένα σερί από την Καρδίτσα, με τον Μακάλουμ να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και να φέρνει την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (58-62). Ο Μακάλουμ ζεστάθηκε και συνέχισε να σκοράρει, όμως ο Νάιτ με τρίποντο και λέι-απ αύξησε την διαφορά (60-69). Κρίσιμο τρίποντο του Κουζέλογλου στο τέλος της επίθεσης, που με δύο βολές του Χόλινς, ξαναπήρε διαφορά στο τέλος της 3ης περιόδου (62-75).

Με τρίποντο του Γιάνκοβιτς και δύο βολές του Μπιουκάναν, η Καρδίτσα μείωσε στους 8 πόντους στην αρχή της 4ης περιόδου (69-77). Ακόμα ένα τρίποντο από τον πολύ καλό Κουζέλογλου ανέβασε και πάλι την διαφορά (69-82). Με καλάθι και φάουλ του Δίπλαρου η Καρδίτσα μείωσε στους εννιά (75-84), προσπαθώντας να πιέσει ασφυκτικά στην άμυνα. Ακόμα ένα τρίποντο του Δίπλαρου που μείωσε στους 7 για να ευστοχήσει ο Ραντλ σε δύο βολές (80-89). Ο ΜακΡέι και ο Τίλμαν με δικά τους καλάθια πήγαν την διαφορά στους 12, κάνοντας διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά του αγώνα (81-93). Με τρίποντο του Μακ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση (86-95).

Καρδίτσα-ΑΕΚ: 86-95

Δεκάλεπτα: 15-26, 47-52, 62-75, 86-95

Καρδίτσα (Παπανικολόπουλος): Γουάιτ 14, Μπιουκάναν 12, Δίπλαρος 15, Χρηστίδης 2, Τσούκας, Αβδάλας 4, Σάιμπερτ 4, Καμπερίδης 2, Μακάλουμ 11, Μακ 12, Γιάνκοβιτς 9, Τζόουνς.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 20, Ραντλ 5, Καράμπελας , Πηλάβιος, Χόλινς 4, Νετζήπογλου 7, Αγραβάνης 6, Χατζηδάκης, Νάιτ 14, Κουζέλογλου 20, Μόργκαν 6, ΜακΡέι 13.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X