Ο Αλμέιδα απάντησε για τους τραυματισμούς: «Η προετοιμασία, τα συνεχόμενα ματς και οι προπονήσεις φταίνε...»

Ο Αλμέιδα απάντησε για τους τραυματισμούς: «Η προετοιμασία, τα συνεχόμενα ματς και οι προπονήσεις φταίνε...»
Photo Credits: INTIME

Και οι τραυματισμοί της ΑΕΚ έγιναν αντικείμενο σχολιασμού από τον Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα ερωτήθη και για τους πολλούς τραυματισμούς της ΑΕΚ με τις πολλές και συχνές απουσίες σημαντικών παικτών.

Και ο Αργεντίνος κόουτς της Ένωσης ανέφερε συγκεκριμένα όλους τους λόγους που θεωρεί βασικούς για το γεγονός αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

Για το αν οι τραυματισμοί σχετίζονται με την απαιτητική φετινή χρονιά και αν τον προβληματίζουν:

«Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Το ένα είναι ότι πολλοί από τους παίκτες δεν έκαναν προετοιμασία. Μετά είναι τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια και οι λίγες προπονήσεις που υπήρξαν. Το άλλο μπορεί να είναι κακές προπονήσεις από τη δική μας πλευρά. Σε αυτά τα τρία που προείπα νομίζω πως είναι. Εγώ πιστεύω πολύ στη δουλειά της προετοιμασίας. Εμείς έχουμε έναν παίκτη όπως τον Λιβάι Γκαρσία που δεν έκανε προετοιμασία και έμεινε τρεις μήνες εκτός. Ο Γκαρσία δεν πωλήθηκε σε ένα νούμερο που όλοι ξέρετε. Κάτι που εμείς αποφασίσαμε και ο πρόεδρος αποφάσισε. Αλλά τον χρησιμοποιήσαμε πολύ λίγο. Ο Αραούχο το ίδιο. Πολλοί και σημαντικοί παίκτες έμειναν για καιρό έξω. Δεν είναι δικαιολογία. Είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλές διοργανώσεις Εθνικών ομάδων. Ο Πινέδα είναι δύο χρόνια τώρα χωρίς διακοπές. Προσπαθώ να τον βάλω, να τον βγάλω, γιατί αυτό το σώμα μια μέρα θα κουραστεί. Αυτές οι ημερομηνίες με τις Εθνικές δεν μας δίνουν το περιθώριο 15 ημερών προκειμένου ένας παίκτης να είναι με την ομάδα το καλοκαίρι και να κάνει για παράδειγμα την προετοιμασία. Οι Έλληνες επίσης ήταν στην Εθνική για κάποια φιλικά. Αλλά δεν είναι δικαιολογίες. Δεν έχω θέμα με την κριτική. Το καταλαβαίνω απόλυτα με τα social media που σας ρωτάει ο κόσμος και εσείς πρέπει να απαντήσετε. Γι’ αυτό με ενδιαφέρει να έχουμε τον διάλογο ώστε να ξεκαθαρίσουμε τις απορίες και να κάνουμε ένα ποδόσφαιρο πιο όμορφο όλοι μαζί».

Για το αν το γεγονός ότι τα έξι μαζεμένα ματς μέσα σε 15 μέρες μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία ήταν ένας ακόμα λόγος για τους τραυματισμούς και αν είναι κάτι που διορθώνεται ή μπορεί να επανεμφανιστεί:

«Όταν έχεις πολλά και συνεχόμενα ματς και στην ένταση που θέλουμε εμείς, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για τραυματισμούς. Και εμένα δεν μου αρέσει να αλλάζω τακτική, όπως εξήγησα. Εμείς παίξαμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο, αλλάζοντας σε κάποια την πίεση, το build up, αλλά πάντα με την ίδια ιδέα, με τον τρόπο που κάνουμε προπόνηση. Έχετε δει ότι η προπόνηση βασίζεται στη δυναμικότητα, στην αντίδραση, στο ένας εναντίον ενός, στην πάσα. Είναι πολλά στοιχεία που έχει αυτή η ομάδα. Ήταν δυνατά αυτά τα πρώτα παιχνίδια. Ξεκινήσαμε στο φουλ. Πιστεύω τώρα που θα έχουμε ολόκληρη εβδομάδα με προπονήσεις… Αν βλέπατε την περσινή χρονιά τα παιχνίδια τα τελειώναμε με τις αλλαγές που γίνονταν και έτσι κερδίσαμε πολλά παιχνίδια. Με τόσα παιχνίδια, έχουν μπει οι αλλαγές, αλλά δεν έχουν κάνει αυτή τη διαφορά φέτος. Γιατί υπάρχουν η κούραση, οι τραυματισμοί, αυτοί που επιστρέφουν από τους τραυματισμούς. Όλοι θέλαμε να συνεχίσουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Τώρα κυρίως στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, μας βοηθάει ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι τη βδομάδα. Γιατί τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδουλέψουμε τη φυσική κατάσταση καθώς δεν είχαμε χρόνο, δεν μπορούσαμε με δύο ματς τη βδομάδα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Έπρεπε να κάνουμε αποκατάσταση, επιστροφή τραυματιών, στατικές φάσεις, παιχνίδι. Έτσι πήγαινε κάθε μέρα. Είναι εδώ και μήνες που δεν κάναμε προπόνηση όπως τη σημερινή. Από τον Νοέμβριο που έπαιξαν οι Εθνικές».

Για το πως φαντάζεται το μακροχρόνιο πρότζεκτ της ΑΕΚ:

«Το πρότζεκτ είναι πάντα σε συνδυασμό με το κλαμπ. Εγώ μπορεί να είμαι προπονητής και να δώσω τις δικές μου ιδέες, το κλαμπ είναι αυτό που στηρίζει, μπορεί και όχι. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο για να τρέξεις ένα πρότζεκτ θα πρέπει να σε βοηθήσουν τα αποτελέσματα για να είσαι και πιο πιστευτός. Σε αυτόν τον προπονητή υπάρχει μια διαφορά. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο. Εγώ βρίσκομαι στο μέρος που θέλω να είμαι. Θέλω να βρίσκομαι εδώ. Και όταν υπέγραψα ένα συμβόλαιο ως το 2028, εγώ θέλω να το ολοκληρώσω αυτό το συμβόλαιο. Οπότε τη λέξη πρότζεκτ τη χρησιμοποιούμε όλοι. Το να φτάσεις ως το τέλος είναι ένα πρότζεκτ. Το να πουλήσει η ομάδα είναι ένα πρότζεκτ. Το να είναι αυτό το κλαμπ ταυτισμένο με ένα σύστημα παιχνιδιού και αυτό είναι ένα πρότζεκτ. Το να κερδίζει ντέρμπι η ομάδα, είναι επίσης μέρος του πρότζεκτ. Σε μένα το πρότζεκτ ξεκίνησε ανάποδα. Συνήθως πας σε ένα κλαμπ, χτίζεις ένα πρότζεκτ και αυτό αποδίδει μετά από δύο με τρία χρόνια. Εδώ ξεκίνησε ανάποδα. Φτάσαμε και πήραμε δύο τίτλους. Τώρα θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το να κερδίζουμε πάντα δύο τίτλους, αυτό είναι δύσκολο. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανανεώνεται. Με την ανανέωση έρχεται μια ενέργεια που σε βοηθάει να ξανακάνεις αυτό που θες. Χρειάζεται χρόνος».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X