Το εύθραυστο πρόσωπο της ΑΕΚ Betsson και ο Πλάθα που νιώθει πίεση

Το εύθραυστο πρόσωπο της ΑΕΚ Betsson και ο Πλάθα που νιώθει πίεση
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τα δύο πρόσωπα της ΑΕΚ Betsson και την δύσκολη συνέχεια

H AEK Betsson έχασε πάλι από τον Προμηθέα, αυτήν την φορά για το BCL, σε ένα παιχνίδι που μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει. Πάλι όμως η Ένωση εμφάνισε το κακό της πρόσωπο όταν έπρεπε να κάνει 2-3 επιθέσεις και μερικές άμυνες για πάρει το ματς.

Σοβαρό 1ο μέρος, κλασικό δεύτερο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ συγκεντρωμένη και κυρίως διαβασμένη, στο πώς θα αντιμετωπίσει τον Χέιλ που της είχε κάνει τρομερή ζημιά στο πρωτάθλημα. Σε κάθε πικ εν ρολ, έπαιζε hedge out για να φύγει η μπάλα από πάνω του και οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν σωστά ροτέισον, όχι πάντα, αλλά πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες φορές. Έτσι ο Χέιλ έμεινε στους 7 πόντους στο πρώτο μέρος έχοντας εκτελέσει μόλις δύο σουτ, αποτέλεσμα της καλής άμυνας της Ένωσης.

Το ίδιο συνέβη και με τον Καουάν, εκεί με προσωπική άμυνα, ειδικά από τον Νάιτ που προσπάθησε πάρα πολύ. Γενικά η συνολική αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, δούλεψε μετά από πολύ καιρό σε πολύ καλά επίπεδα, αφήνοντας τον Προμηθέα στους 35 πόντους στο ημίχρονο. Επιθετικά η Ένωση, ήταν επίσης καλή, γύριζε την μπάλα και χτύπησε μέσα στο καλάθι, αφού δεν υπήρχε ο Ετσενίκε. Ένα παιχνίδι στοχευμένο, με τους Τίλμαν και Μόργκαν να κάνουν ζημιά από κοντά. Έτσι ολοκληρώθηκε ένα ημίχρονο που έβλεπες επιτέλους μια φυσιολογική ομάδα, που το σκορ και η διαφορά των πέντε πόντων την αδικούσε.

Ξεκινάει το δεύτερο και επιστρέφει ο εφιάλτης των προηγούμενων αγώνων. Καμία συγκέντρωση, χαζά λάθη, βιαστικό παιχνίδι, ότι πρέπει για να βρει ο Προμηθέας ρυθμό. Η ΑΕΚ έκανε ένα τραγικό δεκάλεπτο που όχι μόνο έχασε την διαφορά που είχε, αλλά το χειρότερο ήταν ότι ζέστανε τον Χέιλ με τον Καουάν. Όταν σε τέτοιους παίκτες δίνεις το δικαίωμα να νιώσουν καλά και ζεστοί, την ώρα που τους έχεις εξαφανίσει στο πρώτο μέρος, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς ακόμα και δύσκολα σουτ, μαρκαρισμένα και από μακριά.

Η ΑΕΚ είχε οκτώ λάθη στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε με 20, ένας αριθμός που θα ήταν καλός για δύο αγώνες, όχι για έναν. Οι δύο σκόρερ του Προμηθέα διέλυσαν την άμυνα της Ένωσης που δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος, ούτε σε ένταση αλλά κυρίως ούτε σε συγκέντρωση. Άρχισε και ο Ρέινολντς να παίρνει μπρος και ο βομβαρδισμός από την περιφέρεια ήταν γεγονός.

Ακόμα και έτσι όμως η ΑΕΚ το έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και με τρίποντο του πάρα πολύ καλού Χόλινς, ξαναπήρε κεφάλι 4 λεπτά πριν το τέλος. Δυστυχώς εκεί φάνηκαν όλες οι αδυναμίες της ομάδας, που δεν κατάφερε να περάσει σωστά την μπάλα μέσα στην ρακέτα, έκανε τα γνωστά σουτ πλημμύρας στο τέλος του χρόνου και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει την νίκη. Στο 75-75, η ΑΕΚ δέχεται τρίποντο από την γωνία από τον Χέιλ που είναι αμαρκάριστος, δηλαδή από τον μοναδικό άνθρωπο στο γήπεδο που θα έπρεπε να υπάρχει ασφυκτική πίεση.

Για να καταλάβουμε πώς και από ποιους έχασε η ΑΕΚ, θα αναφέρω απλά ότι ο Χέιλ σκόραρε 21 πόντους και με τις ασίστ του δημιούργησε άλλους 15. Ο Καουάν σκόραρε 20 πόντους και με τις ασίστ του έφτιαξε άλλους 21. Δηλαδή δύο παίκτες, ήταν υπεύθυνοι για τους 77 από τους 80 πόντους του Προμηθέα, δύο λιγότερους από όσους πέτυχε όλη η ΑΕΚ. Ε, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, όταν η ΑΕΚ αδυνατεί να ελέγξει τον οποιονδήποτε αντίπαλο γκαρντ.

Τα ανησυχητικά δείγματα

Ο Ζοάν Πλάθα, είχε μελετήσει σωστά το παιχνίδι και παρουσίασε μια ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο, ήξερε ακριβώς τι ήθελε στο παρκέ. Το πρόβλημα είναι, ότι αυτή η ΑΕΚ είναι πολύ εύθραυστη, κάτι που δεν δικαιολογείται ούτε από την εμπειρία των παικτών, ούτε από την αξία τους. Εκεί που έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχει το ξεκάθαρα το πάνω χέρι, μπορεί μέσα σε τρία λεπτά, να τα διαλύσει όλα και να βρεθεί να χάνει, εμφανίζοντας εικόνα κατάρρευσης. Αυτή η αφέλεια που έχει στο παιχνίδι της είναι καθαρά θέμα προπονητή και δεν δείχνει να διορθώνεται.

Ο Ισπανός είχε δυο ακατανόητες στιγμές, που κανείς δεν κατάλαβε. Στο τέλος, όταν κέρδισε βολές ο Χέιλ, ζήτησε τάιμ άουτ πριν τις εκτελέσει και όχι μετά, για να μπορεί να πάει την μπάλα στο μισό γήπεδο και να κερδίσει χρόνο. Μετά στις βολές του ΜακΡέι, που τον ρωτάει αν πρέπει να αστοχήσει στην δεύτερη, του λέει να την βάλει, όπως μεταφέρθηκε στην τηλεόραση από τον ρεπόρτερ πάγκου και να πιέσουν την επαναφορά. Πώς να πιέσουν, εφόσον είχε τάιμ άουτ ο Προμηθέας και η μπάλα θα μεταφερόταν στην άλλη μεριά για 2 δεύτερα. Περίεργα πράγματα που δείχνουν ότι και ο ίδιος ο προπονητής βρίσκεται σε πίεση και δεν σκέφτεται καθαρά.

Ο Πλάθα έχει αρκετές δικαιολογίες για την εικόνα της ομάδας, αφού την ώρα που έφτασε στο καλύτερο σημείο της απόδοσης της η ομάδα, με την Σάσαρι εντός έδρας, έφυγαν δύο παίκτες και τραυματίστηκε ο Κουζμίνσκας. Ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχε πρόβλημα μετά. Η διοίκηση τον στήριξε φέρνοντας καλούς παίκτες, όμως όταν φεύγουν τρεις και μπαίνουν άλλοι τέσσερις, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αναταραχή στην χημεία και τους ρόλους της ομάδας και έτσι τα προβλήματα που είχε η ΑΕΚ ως ομάδα, θα φαίνονται περισσότερο. Η ΑΕΚ είχε προβλήματα στην άμυνα ακόμα και όταν έπαιζε καλά και κέρδιζε, αλλά σκόραρε και εκείνη πολύ και το κάλυπτε. Τώρα ούτε μπορεί να σκοράρει, ούτε να παίξει καλή άμυνα και το πρόβλημα διογκώνεται.

Το παιχνίδι του Σαββάτου, θα είναι κριτήριο για πολλά πράγματα, έχω την αίσθηση, γιατί η ΑΕΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο στο πρωτάθλημα. Η ήττα με ένα πόντο από τον Προμηθέα δεν είναι τόσο κακή, γιατί καλύπτεται στην ρεβάνς, όμως πλέον το ματς με την Χολόν είναι do or die. Μακάρι να καταφέρει να το γυρίσει η ομάδα, γιατί πλέον την έχει πάρει η κάτω βόλτα, με 6 ήττες στα 7 τελευταία παιχνίδια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X