ΑΕΚ: Το απίθανο ρεκόρ του Πόνσε στην μεγάλη εμφάνιση στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Το απίθανο ρεκόρ του Πόνσε στην μεγάλη εμφάνιση στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο Περιστέρι ήταν ο Εκι Πόνσε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αποστολή της ΑΕΚ στο Περιστέρι έμοιαζε αρχικά δύσκολη, καθώς είχε μπροστά της τον Ατρόμητο που είχε χτίσει ένα εντυπωσιακό αήττητο με τον Σάσα Ίλιτς στο τιμόνι. Ωστόσο η ίδια με την απόδοσή της την έκανε εύκολη και με την πεντάρα έδειξε ότι είναι έτοιμη να κατακτήσει πατήσει το γκάζι για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο Περιστέρι ήταν ο Εκι Πόνσε. Ο Αργεντινός πριν από αυτό το ματς είχε σκοράρει δύο γκολ με τελευταίο αυτό στο σπουδαίο διπλό επί της Μπράιτον. Με τον Ατρόμητο πέτυχε τρία γκολ και πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνιση που θύμισε όσα είχε κάνει στην πρώτη του θητεία στην Ένωση.

Για να το κάνει αυτό δε χρειάστηκε να κάνει πολλά παρά μόνο να ακολουθήσει την εντολή του Ματίας Αλμέιδα (που αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου), να πάει κοντά στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς και να είναι πιο κοντά σε θέση βολής. Αυτό εφάρμοσε κατά γράμμα και πέτυχε τα τρία γκολ.

Το απίθανο ρεκόρ του Πόνσε στο Περιστέρι

Ο Εσέκιελ Πόνσε (14) ήταν ο “φουνταριστός” της ΑΕΚ, όμως δεν απομονώθηκε από τους συμπαίκτες του, καθώς ήταν σχετικά κοντά τους. Ο Αργεντινός ήταν ελαφρώς πιο μπροστά από τον Τσούμπερ (10) που είχε πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ οι δυο τους σχηματίζουν μια “νοητή” ευθεία στον άξονα μαζί με τους Πινέδα (13) και Γιόνσον που ακολουθούν, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta Stats / Perform.

ΑΕΚ: Το απίθανο ρεκόρ του Πόνσε στην μεγάλη εμφάνιση στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Ο Αλμέιδα κράτησε τον Πόνσε στο χορτάρι για 68 λεπτά και ο Αργεντινός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 ενέργειες. Οι πέντε εξ αυτών ήταν στην περιοχή του Τσιντώτα, περιορίζοντας αρκετά τις πιο “περιφερειακές” κινήσεις στις οποίες χανόταν και δεν προσέφερε στο σκοράρισμα αυτά που μπορούσε.

Ο Πόνσε είχε πέντε τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο με τις τέσσερις εξ αυτών να βρίσκουν εστία. Φυσικά στη φάση του τρίτου γκολ, είχε δύο σουτ, καθώς ο Τσιντώτας του σταμάτησε το πρώτο και από κοντά εκτέλεσε με τη δεύτερη.

Η “αξία” της συνολικής απειλής του Πόνσε ήταν 1.59 xGoals, η οποία αποτελεί ρεκόρ non-penalty xGoals σε ένα παιχνίδι στη φετινή Stoiximan Super League, ξεπερνώντας τα 1.49 xGoals του Φώτη Ιωαννίδη (δεν συνυπολογίζεται το πέναλτι που εκτέλεσε) κόντρα στον ΟΦΗ στη Λεωφόρο (το τριφύλλι είχε κερδίσει 4-0).

ΑΕΚ: Το απίθανο ρεκόρ του Πόνσε στην μεγάλη εμφάνιση στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Συνολικά έδωσε πέντε μονομαχίες, κερδίζοντας τις τρεις, ενώ έκλεισε το παιχνίδι 4/8 εύστοχες πάσες, κλείνοντας έτσι την μακράν καλύτερη εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα στη δεύτερη θητεία του.

Ο Πόνσε δεν ήταν καλός το τελευταίο διάστημα και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη που η ΑΕΚ σε γενικές γραμμές έκανε μια καλή εμφάνιση (σίγουρα καλύτερη από τον αντίπαλό της), ο Πόνσε μπήκε στο παιχνίδι και ήταν αρνητικός, χάνοντας και το πέναλτι στο φινάλε.

Παρ’ όλα αυτά ο Ματίας Αλμέιδα του ζήτησε να είναι πιο κοντά στην περιοχή για να είναι σε θέση να τροφοδοτηθεί στην περιοχή και να εκτελέσει και αυτός το έκανε. Μένει να φανεί φυσικά αν θα έχει ανάλογη συνέχεια.

Όταν λείπει ο Λιβάι Γκαρσία, ο Πόνσε είναι απαραίτητος και στο Περιστέρι έδειξε ότι μπορεί να τον αντικαταστήσει στο κομμάτι του γκολ.

Πηγή: Sport24

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X