Ξέσπασε ο Τσάμπι Αλόνσο κατά της ακροδεξιάς στη Γερμανία: «Να υπερασπιστούμε τις αξίες και την δημοκρατία»

Ξέσπασε ο Τσάμπι Αλόνσο κατά της ακροδεξιάς στη Γερμανία: «Να υπερασπιστούμε τις αξίες και την δημοκρατία»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μήνυμα του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος ένωσε τη φωνή του με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που διαδηλώνουν στη Γερμανία εναντίον του ακροδεξιού κόμματος, που «κερδίζει» έδαφος στη χώρα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο (20/01) σε όλη τη Γερμανία για να διαμαρτυρηθούν κατά του ακροδεξιού Alternative für Deutschland (AfD), μετά την αποκάλυψη ότι μέλη του κόμματος επεξεργάζονταν σχέδια μαζικών απελάσεων σε συνάντηση μεταξύ ακροδεξιών και νεοναζί.

Το AfD φιγουράρει σταθερά στη δεύτερη θέση όλων των δημοσκοπήσεων του τελευταίου έτους, με ποσοστά άνω του 20%, αφήνοντας 5 έως 10 μονάδες πίσω του τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς.

Αυτή η υπεροχή του AfD, που αναμένεται να αποτυπωθεί και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, της έχει δώσει αυξημένη νομιμοποίηση ώστε να διατυπώνει ιδιαιτέρως προκλητικές απόψεις, όπως η εκπόνηση σχεδίου μεταφοράς έως δύο εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων (αλλά και Γερμανών πολιτών που συμμετέχουν σε επιθετικές, εγκληματικές ομάδες) σε κάποια αφρικανική χώρα.

Επισήμως το κόμμα αρνήθηκε ότι αυτό αποτελεί μέρος του κυβερνητικού του προγράμματος, ωστόσο οι αντιδράσεις συνεχίζονται και θέση πήρε και ο προπονητής της Λεβερκούζεν εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για όσα συμβαίνουν ή μπορεί να συμβούν.

«Πρέπει να τηρήσουμε ξεκάθαρη στάση υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας και την δημοκρατία μας. Δεν είναι κάτι που αφορά τη Λεβερκούζεν, το πρωτάθλημα, αλλά την κοινωνία μας και πως αυτή θα είναι πιο ανοιχτή, πιο… διεθνής, ώστε καθένας να μπορεί να έρχεται στην χώρα και να προσπαθεί για το καλύτερο. Δεν γίνεται να αποδεχθούμε τέτοια ρητορική» είπε ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Όπως εγώ έφτασα ως ξένος στη Γερμανία και μου δόθηκε η ευκαιρία να ενσωματωθώ, καθένας πρέπει να έχει αυτό το δικαίωμα χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν από που προέρχεται. Είναι κάτι που πρέπει να υπερασπιστούμε. Είμαι βέβαιος ότι το ποδόσφαιρο θα συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να είμαστε σταθεροί σε αυτές τις απόψεις και να μην αποδεχθούμε ανεπίτρεπτες απαιτήσεις».

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X