Λέσβος: Η συγκλονιστική ιστορία φιλίας ενός Έλληνα με έναν Τούρκο που θα μπορούσε να γίνει ταινία

Λέσβος: Η συγκλονιστική ιστορία φιλίας ενός Έλληνα με έναν Τούρκο που θα μπορούσε να γίνει ταινία

Η συγκλονιστική ιστορία φιλίας ενός Έλληνα με έναν Τούρκο στη Λέσβο που θα μπορούσε να γίνει ταινία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία από το μακρινό 1923 όταν και άρχισε να εφαρμόζεται η Συνθήκη της Λωζάννης, η ιστορία της τουρκικής οικογένειας του Μουσταφά Νταρμπούκα από το Σκαλοχώρι και του γείτονα τους «Γιώργου», συγκλονίζει εδώ και λίγες ημέρες, οπότε και έγινε γνωστή, τη Λέσβο.

Μια ιστορία που δεν είναι, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο σεναρίου κινηματογραφικής ταινίας ή περιεχόμενου ενός ιστορικού διηγήματος. Μια ιστορία που αναδεικνύει τις ανθρώπινες σχέσεις των σύνοικων στοιχείων, χριστιανών Ελλήνων και μουσουλμάνων Τούρκων πριν την Καταστροφή του 1922 και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης.

Η Φετνά Οζτουρκλέρ, είναι μια σύγχρονη γυναίκα της Τουρκίας, Αϊβαλιώτισσα που πηγαινοέρχεται τα Σαββατοκύριακα από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη. Σκοπός της να βρει την οικογένεια ενός ανθρώπου που η φήμη την έχει στοιχειώσει από τα παιδικά της χρόνια και που για αυτόν ξέρει μοναχά ένα μικρό όνομα. Γιώργος. Ο γείτονας στο Σκαλοχώρι της δυτικής Λέσβου του προπάππου της Μουσταφά Νταρμπούκα και της γυναίκας του, της προγιαγιάς της, της Χανιφέ.

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X