Πλαβούκος: «Ηρωική η προσπάθεια του Κουέστα να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ, έδειξε μεγαλείο ψυχής»

Πλαβούκος: «Ηρωική η προσπάθεια του Κουέστα να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ, έδειξε μεγαλείο ψυχής»
Photo Credits: INTIME

Όσα είπε ο προπονητής τερματοφυλάκων του Άρη για τον Κουέστα στο ματς με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Άρη, Γιάννης Πλαβούκος, σχολίασε στη NOVA την απόφαση του Χούλιαν Κουέστα να αγωνιστεί τραυματίας στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ και να διαπρέψει.

Ο άνθρωπος που τον προετοιμάζει σε καθημερινή βάση, όμως, ο προπονητής τερματοφυλάκων των “κίτρινων”, Γιάννης Πλαβούκος, έκανε λόγο για “μεγαλείο ψυχής”, εξηγώντας το γιατί!

Αρχικά, στην ερώτηση πώς έζησε το τιμ των τερματοφυλάκων του Άρη την πρόκριση αυτή με πρωταγωνιστή τον Κουέστα, απάντησε:

“Συγχαρητήρια για την πρόκριση σε ολόκληρο τον οργανισμό του Άρη! Στην ομάδα δεν υπάρχει το εγώ, υπάρχει το εσύ και το εμείς! Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια από τον προπονητή μας μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο μέσα στον οργανισμό! Συγχαρητήρια και στον Χούλιαν, γιατί είναι ένας μεγάλος τερματοφύλακας κι ένας μεγάλος άνθρωπος! Δεν είχε κάνει προπόνηση όλη την εβδομάδα. Όλοι μαζί μαζευτήκαμε, ο προπονητής, ο γιατρός, εγώ κι οι φυσιοθεραπευτές για να κάνουμε το καλύτερο, για να είναι έτοιμος να παίξει. Βεβαίως κι ο Λευτέρης Χουτεσιώτης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, σε ετοιμότητα, αλλά ο Κουέστα έδειξε το μεγαλείο του”.

Και συνέχισε: ‘Έγινε ανάλυση σε όλες τις φάσεις του αντιπάλου, βοηθούμενοι βεβαίως από ένα σκάουτ πολύ καλό, που έχει η ομάδα μας, με τον Άλμπερτ (Αλκάιντε) και τον Κλεάνθη (Ευσταθιάδη), και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό, γιατί με βοηθούν σε ό,τι ζητάω. Πάμε τώρα γερά για τον στόχο μας, που είναι να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε το πολυπόθητο αυτό τρόπαιο!”

Στην επισήμανση ότι έγινε συζήτηση, με τη συμμετοχή του ίδιου του παίκτη, σχετικά με το αν αγωνιστεί ή όχι ο Κουέστα, γιατί ήταν και τραυματίας, ο Πλαβούκος διευκρίνισε:

“Όντως, υπήρχε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Επειδή ο καθένας είναι στην ειδικότητά του, ο γιατρός της ομάδας μας, ο κ. Χρίστου, ασχολήθηκε πολύ με το θέμα του Χούλιαν, του έκανε ένεση πριν το ματς και αποφασίσαμε από κοινού με τον κόουτς να αγωνιστεί ο παίκτης. Πήραμε το “οκ” και από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, βγήκαμε νωρίτερα για προθέρμανση κι ετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι. Έσφιξε τα δόντια ο Χούλιαν, γιατί είναι μεγάλη ψυχή και ο αρχηγός μας, και τα κατάφερε!”

Και σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι ο Κουέστα δεν έβγαλε ένα κανονικό παιχνίδι 90′ αγωνιστικών λεπτών, αλλά ένα παιχνίδι 120′ λεπτών, που έφτασε στα πέναλτι, όπου κρίθηκε η πρόκριση, την οποία ήθελε ολόκληρος ο οργανισμός του Άρη, κι αν χαρακτηρίζει ηρωϊκή την προσπάθειά του, ο Πλαβούκος είπε με έμφαση:

“Ναι, τη χαρακτηρίζω ηρωϊκή, όπως κι όλων των παικτών, βεβαίως! Ειδικά ο Κουέστα, όμως, το ήθελε πολύ και αυτό το “θέλω” το πάντρεψε με το “μπορώ” και αντεπεξήλθε. Πάνω από όλα στο ποδόσφαιρο είναι η ψυχολογική διάθεση. Ο Κουέστα ήταν σε καλή διάθεση κι έτσι προχωρήσαμε και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα!”

Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Κουέστα ξέσπασε σε δάκρυα. Ερωτηθείς ο Γιάννης Πλαβούκος γι αυτή την έντονα συγκινησιακά φορτισμένη σκηνή απάντησε:

“Ο Χουλιάν μας εμπνέει όλους εδώ, είναι πολύ αγαπητός. Θυμάστε τι είχε συμβεί στο ματς με τον Ολυμπιακό και έφυγε από μέσα του ένα βάρος. Γι αυτό έτρεξαν όλοι και τον αγκάλιασαν. Ακόμη και οι φροντιστές του γηπέδου και όλος ο κόσμος για να του δείξουμε ότι είμαστε κοντά του, τον πιστεύουμε και συνεχίζουμε.

Αναφορικά με το τι είπαν μεταξύ τους μετά το παιχνίδι σχολίασε:

Τα ιδιαίτερα πριν τα πέναλτι είχαν να κάνουν με τα χτυπήματα. Ο Χουλιάν μας ευχαρίστησε όλους μετά τον αγώνα. Εχουμε δουλέψει πολύ με τον Χουλιάν και υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ μας. Υπάρχει πολύ χαρά στην ομάδα κι ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X