Να είναι σίγουρη ότι δεν θα μετανιώσει για κάτι που δεν έκανε

Να είναι σίγουρη ότι δεν θα μετανιώσει για κάτι που δεν έκανε
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, με το «πρέπει» στο Πρωτάθλημα και τις μεταγραφές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ξεκαθαρίζω εξ’ αρχής. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ με τον προπονητή που διαθέτει και τον βασικό κορμό των ποδοσφαιριστών (συν κάποιες λύσεις) που έχει, παραμένει στα μάτια μου η πιο ανταγωνιστική ομάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Καλύτερος και πιο «γεμάτος» σε σχέση με πέρυσι ο ΠΑΟΚ, καλύτερος μοιάζει να είναι και ο Παναθηναϊκός επί των ημερών Τερίμ και συνεχίζει να «γεμίζει» με μεταγραφές, ο Ολυμπιακός είναι ένα ποδοσφαιρικό «σούπερ μάρκετ» χωρίς λογική που δύσκολα θα αντέξει να είναι ψηλά. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της, συν την προπαγάνδα που δημιουργούν επικοινωνιακά (όπου είναι πολύ πιο δυνατοί και οι τρεις) και της καταφέρνουν συχνά-πυκνά «χτυπήματα».

Η ΑΕΚ, από πλευράς της, πιστή στο αγωνιστικό σχέδιο του Ματίας Αλμέιδα από πέρυσι. Τον Μάη του 2023 έφερε την επιτυχία με το νταμπλ την οποία… βλέπαμε όλοι μας να έρχεται από τον χειμώνα. «Φώναζε» το πράγμα. Τώρα δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες και τα ίδια δεδομένα στην ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι είχα χαρακτηρίσει ιστορική ευκαιρία το «σταύρωμα» με την Αντβέρπ για να περάσει η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League. Δεν τα κατάφερε, δεν ήταν έτοιμη. Στον όμιλο του Europa League ξεκίνησε ανέλπιστα πολύ καλά, αλλά απέναντι στις πιο δυνατές-γεμάτες και έτοιμες Μπράιτον-Μαρσέιγ-Άγιαξ στο φινάλε έχασε και την 3η και την 4η θέση. Λίγο τα μεγάλα λάθη, λίγο οι απουσίες, λίγο οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, λίγο η ανετοιμότητα για δύο ματς την εβδομάδα και ήρθε και εδώ ο διπλός αποκλεισμός και γκέλες στην Super League.

Ένα μήνα μετά ήρθε ο πιο τρανταχτός αποκλεισμός, που εκτιμώ ότι είναι αποτυχία όταν σε 210 αγωνιστικά λεπτά δεν μπορείς να κερδίσεις τον Άρη και είσαι δεδομένα καλύτερη ομάδα. Μπορεί να φτάσαμε σε παράταση και πέναλτι, αλλά η ΑΕΚ πέταξε πολλές ευκαιρίες από τα… πόδια της σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για να προκριθεί και να φτάσει σε ένα ορθάνοιχτο δρόμο για τον τελικό και φέτος. Στα πέναλτι η διαφορά κλάσης των τερματοφυλάκων, η ψυχολογία των εκτελεστών και η τύχη… έπαιξε Άρη. Και η ΑΕΚ κοιτά ένα τρόπαιο να φεύγει από τα χέρια της…

Τώρα έμεινε μόνο με το πρωτάθλημα από τα μέσα Ιανουαρίου. Με μόνη διαχείριση αυτά τα ματς που για αρκετό διάστημα θα είναι ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Πολύ πιο εύκολο και βολικό για προπονητικό τιμ και παίκτες το καλεντάρι που «απλώνεται» μπροστά τους. Και τώρα οφείλουν να δώσουν απαντήσεις σε όλους, στο ερώτημα αν η ΑΕΚ είναι και φέτος η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Να είναι σίγουρη ότι δεν θα μετανιώσει για κάτι που δεν έκανε

Επρεπε ήδη να έχει κάνει κινήσεις

Μεταγραφικά διοίκηση-Αλμέιδα συναποφάσισαν ότι δεν χρειάζονται παίκτες άμεσα τον Γενάρη, παρότι υπήρχαν σημαντικές απουσίες με διεθνείς και τραυματισμούς. Έτσι είδαμε και τον Πήλιο να παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως βασικός και τον Ρότα να παίζει όλα τα δύσκολα ματς αριστερό μπακ. Προσωπικά θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει αριστερό μπακ πρέπει να παίζει αυτός. Και στα 23 του κανείς δεν είναι «μικρός» στο ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορεί να παίξει, αν δεν κάνει, αν δεν είναι έτοιμος είναι άλλη κουβέντα που πρέπει να αναλύσει το μεταγραφικό τιμ και το προπονητικό τιμ. Αριστερό μπακ δεν ήρθε και τα συνεχόμενα ματς του Γενάρη… έφυγαν, με την ΑΕΚ να είναι εκτός Κυπέλλου πια.

Τώρα απομένει ένα 10ημερο για την ΑΕΚ να δει τι μπορεί να κάνει στην αγορά για να ενισχυθεί. Η ματιά ναι, είναι να υπάρχουν παίκτες με προοπτική και μέλλον, αλλά να δούμε και την τρέχουσα σεζόν με σοβαρότητα και την δέουσα προσοχή. Δηλαδή, στο τέλος να είναι σίγουρη ότι δεν θα «χτυπά» το κεφάλι της στον τοίχο για πράγματα που χρειαζόταν και δεν έκανε.

Είτε για τα δύο άκρα της άμυνας, είτε για το αριστερό άκρο της επίθεσης, είτε για τον άξονα ή και την θέση του τερματοφύλακα.

Θεωρώ ότι το προπονητικό σχέδιο του Ματίας Αλμέιδα έχει τις βάσεις για να την οδηγήσει ξανά στην επιτυχία και φέτος, αλλά χρειάζεται ενίσχυση για να αποκτήσει ξανά την απαραίτητη ενέργεια, επιθετικότητα και αφοσίωση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δείχνουν με συνέπεια ότι «δεν». Όλα αυτά δεν θα έχουν δικαιολογίες αν γίνει «στραβή» και στο πρωτάθλημα στο φινάλε. Για όλα αυτά χρειάζεται σκέψη, μελέτη, ανάλυση και αποφάσεις. Όχι τώρα. Αυτά έπρεπε να έχουν προκύψει εδώ και καιρό και τώρα να δουλεύονται για να τελειώσουν οι όποιες υποθέσεις. Θα είμαστε εδώ να τα αναλύσουμε όλα…

Στο Περιστέρι το θεωρώ το ματς πολύ-πολύ δύσκολο στην χρονική συγκυρία που έρχεται. Μεγάλη απογοήτευση στο ποδοσφαιρικό τμήμα από ότι έγινε στο Χαριλάου και ένα τεράστιο «πρέπει» για το πρωτάθλημα. Χωρίς κομβικούς παίκτες (Γκαρσία-Σιμάνσκι-Μάνταλος) και απέναντι σε ομάδα που παραμένει αήττητη με το νέο προπονητή για 10 ματς. Αν η ΑΕΚ είναι σοβαρή, φρέσκια και συγκεντρωμένη σε αυτό που έχει να κάνει στο χορτάρι, στο τέλος θα κερδίσει.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X