Το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει εμμονή για την ΑΕΚ!

Το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει εμμονή για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αφήνει πίσω όσα χάθηκαν για την ΑΕΚ και στρέφεται στον ένα και μεγαλύτερο στόχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενόχλησε τον οργανισμό της ΑΕΚ ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Αρη. Όχι άδικα. Είναι η πρώτη φορά που η Ενωση στη «χρυσή» εποχή του Ματίας Αλμέιδα καλείται να διαχειριστεί μια αγωνιστική αποτυχία. Χτύπημα ήταν και ο καλοκαιρινός αποκλεισμός από την Αντβέρπ που ακόμα δεν μπορεί να τον χωνέψει κανείς, χτύπημα και το άδοξο ευρωπαϊκό φινάλε σε έναν πολύ δύσβατο όμιλο, αλλά που η ΑΕΚ είχε κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα. Τώρα, είναι αλλιώς.

Οσοι παπαγαλίζουν πως δεν έγινε και τίποτα, προφανώς δεν έχουν συναίσθηση του μεγέθους που αναφερόμαστε. Εγινε και πολύ. Χάθηκε ένα τρόπαιο που ανήκε στην ΑΕΚ. Και αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτικό, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί στην κορυφή. Ούτε φιοριτούρες, ούτε μισόλογα. Η ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια, παραμένει η καλύτερη ομάδα, πρέπει να γίνει εμμονή σε όλους η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου, όπως και της αξίζει.

Έγινε δουλίτσα με τον Νταμπάνοβιτς

Ο δρόμος μόνο εύκολος δεν θα είναι. Εχει αποδειχθεί ήδη εντός γηπέδου, πως οι ανταγωνιστές της είναι ισχυρότεροι από πέρυσι σε όλα τα επίπεδα. Εχουν Μέσα για να περνούν τις θέσεις τους, να διαμορφώνουν τη δική τους πραγματικότητα, έχουν βρει διαύλους επικοινωνίας με τα κέντρα εξουσίας στο ελληνική ποδόσφαιρο και έχουν όσα χρειάζονται για να κάνουν εύκολη τη ζωή τους και παράλληλα να θέτουν εμπόδια στην ΑΕΚ.

Δείτε για παράδειγμα, τι παίχτηκε με τον Νταμπάνοβιτς και τον ορισμό του στη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Αρη. Αφήστε τον… παπά που έχει μοιραστεί αφειδώς αναφορικά με το περυσινό ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Τώρα, ποιος άλειψε βουτυράκι στο ψωμάκι εκείνων που βολεύονται να δημιουργούν κλίμα και να σπεκουλάρουν κατά της ΑΕΚ και της υποτιθέμενης εύνοιας από τη διαιτησία, με τον συγκεκριμένο διαιτητή. Επειδή είναι απίθανο να έγινε όλο αυτό τυχαία, το πιθανότερο σενάριο είναι πως δρομολογήθηκε με σκοπιμότητα να πιάσει ξανά δουλειά η μονταζιέρα.

Το παιχνίδι «χοντραίνει»

Ετσι ήρθε η αισχρή ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, σε συνέχεια των κραυγών του Ολυμπιακού. Ετσι ήρθε ένας διαιτητής, που ήταν τρομοκρατημένος και ήξερε πως δεν έπρεπε να δώσει ούτε τον… πυρετό του στην ΑΕΚ. Μοίρασε από νωρίς κάρτες, επέτρεψε στυλ παιχνιδιού που βόλευε τον Αρη και βέβαια «μάσησε» – μαζί με τον γίγα από την Κροατία, που ήταν στο VAR – τη χερούκλα του Ρόουζ. Φάση όπου καθαρά, ούτε το χέρι που βρήκε η μπάλα ήταν στήριξης, ούτε είχε βρει προηγουμένως στο χέρι στήριξης όπως επικαλούνται διάφοροι. Η μπάλα έκανε γκελ στο έδαφος και χτύπησε στο απλωμένο χέρι.

Και η δουλίτσα έτσι θα πάει, μην έχετε μεγάλες αμφιβολίες. Δείτε τους ορισμούς της Κυριακής. Ο Ευαγγέλου που παραδοσιακά κρατά αρνητική στάση προς την ΑΕΚ, σε πλήρη αντίθεση με τις διαιτησίες του σε ματς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Ο Πολυχρόνης στο VAR, που ο Λουτσέσκου έσπευσε να πει ξανά το γνωστό παραμύθι που δεν βολεύει πια ούτε για να γελάς. Τζήλος στην Τούμπα που μοιάζει με κλασικά εικονογραφημένα. Μανούχος εκτός ορισμών, για να εξευμενιστεί ο αντιπρόεδρος που ωρύεται.

Να ξαναγίνει… ΑΕΚ

Πέραν αυτών των θεμάτων, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι μια απλή διαδικασία εάν αναλογιστεί κάποιος πόσο δυνατοί εκείνοι που βρίσκονται στην κεφαλή των ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ οφείλει να βρει λύσεις και στα εσωτερικά της ζητήματα. Αναφέρομαι βέβαια, στο πως ο Αλμέιδα θα βρει τρόπο να επαναφέρει την ΑΕΚ στα στάνταρ της περυσινής σεζόν, που στην τρέχουσα περίοδο έχουν εμφανιστεί μόνο σε λίγα παιχνίδια.

Στα καλά νέα είναι πως από τα λίγα καλά που άφησε ο αποκλεισμός, ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση. Ειδικά το πρώτο 45λεπτο, η ομάδα του Αλμέιδα έφτασε σε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Γρήγορο ποδόσφαιρο, άμεσες εναλλαγές της μπάλας, υψηλό επίπεδο πίεσης, μεγάλη ένταση. Παρακαταθήκη για τη συνέχεια, ειδικά από τη στιγμή που πλέον αφαιρείται η πίεση των συνεχόμενων αγώνων και άρα της ανάγκης που ένιωθε ο προπονητής για εκτεταμένο ροτέισον.

Η ΑΕΚ πλέον θα έχει χρόνο να δουλέψει καλύτερα, να φρεσκάρει παίκτες, να ψάχνει τις κατάλληλες επιλογές δίχως να έχει δεύτερες σκέψεις για το ματς που θα ακολουθεί. Παρά την αμφισβήτηση που υπάρχει για την επάρκεια του ρόστερ, παραμένει δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει πολλές ποιοτικές επιλογές που θα πρέπει πλέον να βρει τρόπο να διαχειριστεί ο Αλμέιδα, δεδομένου πως έχουν απομείνει όλα κι όλα 18 παιχνίδια.

Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X