Μπήκαν δύσκολα στην ΑΕΚ, τώρα πρέπει να απαντήσει σαν πρωταθλήτρια!

Μπήκαν δύσκολα στην ΑΕΚ, τώρα πρέπει να απαντήσει σαν πρωταθλήτρια!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον οδυνηρό αποκλεισμό της ΑΕΚ στο Κύπελλο, τη διαιτησία και τις μεταγραφές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πως το έλεγε αυτός ο γάτος ο Κοέλιο; «Όταν θέλεις κάτι πολύ, τότε το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις». Στην περίπτωση της ΑΕΚ υπάρχει μια ειδική παράφραση. Όταν μια μέρα είναι να στραβώσει θα ξεκινήσει άσχημα από το πρωί και θα πάει τέρμα ως το βράδυ. Ετσι σε μια δύσκολη μέρα για κάθε Ενωσίτη, τα είδε όλα μέσα σε λίγες ώρες: τον Μπακασέτα να φορά τα «πράσινα», την ΑΕΚ να απέχει ακόμα από τις μεταγραφές, τον δεύτερο στόχο της σεζόν να χάνεται, το μπούλινγκ στους διαιτητές να πιάνει τόπο.

Πάμε να τα βάλουμε σε σειρά, για να μη χάσουμε το μυαλό μας. Ξεκινώ από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τον Αρη. Οδυνηρός, ειδικά από τη στιγμή που δεν προκύπτει μια και έξω, αλλά σε διπλές αναμετρήσεις. Συνέβαλαν πολλά για να συμβεί, αλλά δεν πρέπει να χανόμαστε στα περιφερειακά. Είναι ζήτημα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ότι η ΑΕΚ σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια έχει κερδίσει μόνο το ένα. Ωραίο και επιβλητικό διπλό επί του Ολυμπιακού, αλλά με μια νίκη σε έξι παιχνίδια δεν πας πουθενά.

Έγινε ζημιά

Η ΑΕΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί να ήταν ανώτερη από τον Αρη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και να είχε καλές πιθανότητες να πάρεις την πρόκριση, αλλά αφ’ ενός όταν πάει το ματς σε φάση «τελικού» δεν νικά πάντα ο καλύτερος και αφ’ ετέρου, κάπου όπα με την κλασική αδυναμία της ΑΕΚ να μην μπορεί να διαχειριστεί το προβάδισμα της. Κάνει τη μισή δουλειά και μετά ρίχνει μία και τα γκρεμίζει όλα. Δεν έχει αυτοπεποίθηση, λείπει το σχέδιο, χάνει παίκτες; Ας το βρει ο Αλμέιδα.

Το ζήτημα είναι πως χάθηκε το Κύπελλο. Δεν είναι το κυπελλάκι που έλεγαν κάποιοι γραφικοί. Είναι ο δεύτερος θεσμός που διεκδικεί κάθε χρόνο η ΑΕΚ και μάλιστα θεσμός όπου ήταν τροπαιούχους. Δέχεται φτηνό αποκλεισμό από τον Αρη και μετά την Ευρώπη αποχαιρετά και το κύπελλο. Αναμφίβολα, το κάθε πράγμα έχει τη δική του ιστορία, αλλά δεν μπορεί να κάνεις πως δεν συμβαίνει τίποτα. Η ΑΕΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει άμεσα να δείξει ανάστημα και να βρει λύσεις.

Για να κλείσω με τα του ματς, να σας πω ότι θεωρώ πως ο Μάντζιος το πήγε εκεί που ήθελε. Αφού η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύθηκε ακόμα περισσότερο το εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο και δέχθηκε γκολ στην πρώτη φορά που ο Αρης μπήκε στην περιοχή. Τρίτο συνεχόμενο γκολ από στατική φάση. Πρόβλημα. Και μετά, ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Αρχισαν να βγαίνουν όλα τα ζητήματα που υπάρχουν σε μια ομάδα, που πήγε στη Θεσσαλονίκη με δύο ζητήματα και στην πορεία αυτά έγιναν πέντε.

Οι ανάγκες της ΑΕΚ και οι μεταγραφές

Για το αγωνιστικό, είναι σαφές πως υπάρχουν πράγματα που θα βελτιωθούν με τη δουλειά, όταν καταφέρει ο Αλμέιδα να βρει ξανά ισορροπία στην ομάδα του. Στα μάτια μου, υπάρχουν τρεις κατηγορίες παικτών στην ΑΕΚ: αυτοί που έχουν δώσει ρέστα παίζοντας ασταμάτητα (Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα), αυτοί που ψάχνουν τον εαυτό τους (Αραούχο, Φερνάντες), αυτοί που ψάχνονται γενικά (Πόνσε, Πισάρο).

Καταλαβαίνω τι στήριξη της ΑΕΚ και του Αλμέιδα σε παίκτες, αλλά ορισμένες αποφάσεις πρέπει να είναι κάθετες. Χρόνος και ατέλειωτες ευκαιρίες δεν υπάρχουν και ήδη χάθηκαν δύο στόχοι. Επίσης, κάποια πράγματα δεν γίνεται μονίμως να μακιγιάρονται εκ των έσω. Σέντερ φορ ο Τσούμπερ, αριστερό μπακ ο Ρότα, οκτάρι ο Αραούχο, δεξί μπακ ο Πινέδα. Χρειάζεται μεταγραφές και δεν μπορεί να είναι κάθε φορά μια κατάσταση που πρέπει να εξηγείται ως κάτι τόσο σύνθετο, θαρρείς και πρόκειται για το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, χρειάζονται παίκτες να κάνουν τη διαφορά και άμεσα.

Εκανε δουλίτσα το μπούλινγκ στους διαιτητές

Δεν μπορείς επίσης, να μην δεις όσα συνέβησαν με τον Νταμπάνοβιτς. Μέχρι τώρα, είχαμε κατανοήσει απόλυτα πως το μπούλινγκ δούλευε ρολόι στους Ελληνες διαιτητές. Εκείνους που τους… κρίνουν οι τοπικές κοινωνίες, που διαβάζουν όσα γράφονται καθημερινά και βγαίνουν από την μονταζιέρα, εκείνους που έχουν αυτάκια και νταραβεριτζήδες για να ξέρουν πως γίνεται το παιχνίδι και προς τα πού φυσάει ο άνεμος.

Και έρχεται ο Νταμπάνοβιτς, εκείνος ο τάχα μου «στημένος» που έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ και το πήρε πίσω πέρυσι στις καθυστερήσεις, να κάνει… ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη. Κάρτα ούτε με αίτηση στους παίκτες του Αρη, ξύλο ακατάπαυστο και αποκορύφωμα η χερούκλα του Ρόουζ. Και άντε ο Νταμπάνοβιτς δεν είδε καλά και επέμενε λανθασμένα πως ήταν το χέρι στήριξης. Το VAR είχε παραγγείλει πίτσες και έχασε τη φάση; Δεν θα μάθουμε ποτέ. Συνεχίστε το έργο σας, ρίξτε κι άλλο σότο στο λαό και τα αφηγήματα καλά κρατούν.

Περί Μπακασέτα

Διαβάστε τη συνέχεια

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X