Παπαδόπουλος στο enwsi.gr: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά ήταν η σωστή στιγμή - Η ΑΕΚ έχει πλάνο για το γυναικείο χάντμπολ»

Μεγάλη ΑΕΚ - Πέτυχε σπουδαία νίκη (30-29) επί της Λουκέρνης και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης!
Photo Credits: INTIME

Ο Βύρων Παπαδόπουλος μιλάει στo enwsi.gr για την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και κάνει τον απολογισμό της καριέρας του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Βύρων Παπαδόπουλος έχει διαγράψει μια πολύ σπουδαία καριέρα στα γήπεδα του χάντμπολ.

Στα 20 χρόνια καριέρας αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο, κατέκτησε τίτλους αλλά για αυτόν το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν ότι κατάφερε να αγωνιστεί μπροστά στον γιο του. Ο ίδιος το σκέφτηκε πολύ και θεώρησε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η ενασχόληση του με την προπονητική ήταν κάτι που ήθελε και όταν ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ θεώρησε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνει. Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε την χρονιά σαν παίκτης της ανδρικής ομάδας χάντμπολ αλλά θα ολοκληρώσει τη σεζόν σε νέο πόστο, έχοντας αναλάβει πλέον την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας χάντμπολ. Η ΑΕΚ εκτίμησε το ήθος, τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του με τον Βύρωνα να είναι πλέον έτοιμος να προσφέρει τις γνώσεις του στο άθλημα από το νέο του πόστο.

Στην πρώτη του συνέντευξη στο enwsi.gr μίλησε για την απόφαση του, την συνεργασία του με την διοίκηση της ΑΕΚ και έκανε τον απολογισμό της καριέρας του.

– Βύρωνα αρχικά πως πήρες την απόφαση να σταματήσεις τώρα την καριέρα σου;

Μεγάλο ρόλο έπαιξε το τάιμινγκ της πρότασης να αναλάβω την  ομάδα  καθώς η προπονητική ήταν κάτι που ήθελα να ασχοληθώ μετά το τέλος της αθλητικής μου καριέρας. Το ζυγίσαμε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και θεώρησα πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Θέλω να τονίσω πως όλα έγιναν σε πλήρη συνεννόηση με την διοίκηση και ελπίζω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους, με την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο

-Τι σημαίνει για σένα αυτό το νέο ξεκίνημα στον πάγκο της γυναικείας ομάδας;

Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το μέγεθος του σωματείου. Υπάρχει ένα πρότζεκτ για τη γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ, ελπίζω να καταφέρουμε με ηρεμία κ σωστό πλάνο  να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

-Η μετάβαση είναι αρκετά άμεση έχεις συνειδητοποιήσει πως δεν θα αγωνίζεσαι πλέον σαν παίκτης;

Επειδή ξεκινήσαμε άμεσα την προετοιμασία της ομάδας με τα κορίτσια ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Σίγουρα θα χρειαστεί ένα διάστημα να το διαχειριστώ μετά από 27 χρόνια στα γήπεδα σαν παίκτης .

-Τι είναι αυτό  που κρατάς σαν πρόσημο από την καριέρα σου στο χάντμπολ; Κοιτώντας πίσω τι είναι αυτό που σου άφησε αυτή η διαδρομή;

Κρατάω τα πάντα. Όμορφες κ άσχημες στιγμές. Ο,τι πέρασα είναι εμπειρίες ζωής κ νιώθω πολύ τυχερός που έκανα αυτό το ταξίδι. Πολλά από τα όνειρα μου έγιναν πραγματικότητα κ έζησα στιγμές ανεκτίμητες. Μόνο που πρόλαβα να με δει ο γιος μου να αγωνίζομαι μου φτάνει. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε και μοιραστήκαμε ατελείωτες ώρες εντός κ εκτός αγωνιστικών χώρων.

-Φέτος η ΑΕΚ στοχεύει σε δυο στόχους θεωρητικά λοιπόν θα είχες την ευκαιρία να πανηγυρίσεις ενδεχομένως δυο τίτλους ακόμα σαν αθλητής. Το σκέφτηκες αυτό; Το έβαλες στη ζυγαριά όταν πήρες την απόφαση σου;

Εννοείται πως το σκέφτηκα κ δεν ήταν καθόλου εύκολο, από την άλλη όμως ήταν μια συνειδητή απόφαση κ θεώρησα το τάιμινγκ κατάλληλο για ένα νέο ξεκίνημα που είχα αρκετό καιρό στο μυαλό μου. Θέλω όμως να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους μέχρι πρότινος συμπαίκτες μου στο υπόλοιπο της σεζόν. Είμαι σίγουρος για τις δυνατότητες τους και θα βρίσκομαι δίπλα τους και φυσικά θα χαρώ το ίδιο κάθε επιτυχία τους και ας μην αγωνίζομαι μαζί τους.

-Τι πιστεύεις για το γυναικείο χάντμπολ στην Ελλάδα;

Πιστεύω πως το επίπεδο στο γυναικείο χάντμπολ ανεβαίνει σταδιακά στην Ελλάδα .Αυτό φαίνεται κ από τους προπονητές που δουλεύουν στις ομάδες βελτιώνοντας το επίπεδο σε πολλούς τομείς .

-Τι θα ήθελες να πετύχεις φέτος με την ΑΕΚ, ποιος είναι ο στόχος;

Στόχος της ΑΕΚ φέτος είναι με πολλή δουλειά κ υπομονή να μπουν οι βάσεις για κάτι υγιές κ σταθερό.

-Θα ήθελα ένα σχόλιο για την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο EURO

Η παρουσία μας μετά από τόσα χρόνια σε μια μεγάλη διοργάνωση ήταν επιτακτική ανάγκη. Οι εθνικές μας ομάδες είναι ο καθρέφτης του αθλήματος κ πρέπει να τις στηρίζουμε όλοι με κάθε τρόπο. Εύχομαι τα παιδιά που είναι στη Γερμανία να ευχαριστηθούν κάθε στιγμή γιατί το αξίζουν κ αυτό το ευρωπαϊκό να είναι μόνο η αρχή.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X