Βρούτσης: «Οι ΠΑΕ θα τιμωρούνται για τα επεισόδια - Δεν ανοίγουν τα γήπεδα νωρίτερα - Στον εισαγγελέα ο Ολυμπιακός»

Βρούτσης: «Οι ΠΑΕ θα τιμωρούνται για τα επεισόδια - Δεν ανοίγουν τα γήπεδα νωρίτερα - Στον εισαγγελέα ο Ολυμπιακός»
Photo Credits: INTIME

O Γιάννης Βρούτσης μίλησε για το κλείσιμο των γηπέδων, την αντιμετώπιση της βίας, τα νέα μέτρα που έρχονται στους αθλητικούς χώρους και πολλά άλλα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναλυτικά όσα είπε ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Αθλητισμού στην εκπομπή «SDNA σε θέση LIbero» στον Libero 107,4:

«Να ευχόμαστε να μην ξανακλείσουν ποτέ. Θέλει νόμο για να αλλάξει η ημερομηνία τις 12/2, αλλά αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι το μέλλον. Δεν πρέπει να κλείσουν ποτέ ξανά τα γήπεδα».

Αν υπάρχει περίπτωση να πάρει παράταση το μέτρο:

«Και η Κυβέρνηση αλλά και εγώ είναι η επιθυμία μας να είναι ανοιχτά τα γήπεδα, να συμμετέχουν οικογένειες και φίλαθλοι αλλά χωρίς βία, αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού. Η 12ή Φλεβάρη είναι η τελευταία μέρα που θα είναι κλειστά γιατί υπάρχει νόμος. Ο αθλητισμός είναι γιορτή».

«Θα περιμένω την Δευτέρα την συνάντηση με τον κ.Λυσσάνδρου για να την καταθέσει. Αλλά η ημερομηνία έχει μπει με νόμο, δεν αλλάζει με απόφαση. Ας είμαστε επιφυλακτικοί, μένει ένας μήνας ακόμη και ευχή μας είναι να ανοίξουν μετά και να είναι όλα ομαλά. Το… δέντρο είναι η 12/2, το δάσος είναι το μέλλον. Ελπίζω ποτέ να μην χρειαστεί να κλείσω γήπεδο, ως αναπληρωματικός υπουργός. Αυτή είναι η αγωνία μου».

Γιατί ενώ τα γήπεδα του ποδοσφαίρου έκλεισαν, των υπολοίπων αθλημάτων είναι ανοιχτά:

Τα μέτρα που έχουν παρθεί λειτούργησαν αποτρεπτικά εντός ποδοσφαιρικών γηπέδων, αλλά εκεί εκκολάπτεται ο χουλιγκανισμός. Εκεί κάποιος μπαίνει ανώνυμα και αφανώς, ομαδοποιείται σε λογική χούλιγκαν και καταφέρνει να παίρνει δύναμη από αυτό. Τώρα τα πράγματα θα αλλάξουν, όσοι μπαίνουν στο γήπεδο θα τους ξέρουμε όλους και κυρίως θα το ξέρουν αυτοί, με ονοματεπώνυμο διεύθυνση και κινητό τηλέφωνο».

Πώς αντιμετωπίζεται η βία και εκτός γηπέδου:

«Η βία δεν είναι μόνο αθλητική και εξελίσσεται εκτός γηπέδου, έχοντας κοινωνικά χαρακτηριστικά. Κάποιος που θέλει να χτυπήσει, επικαλείται τις ομάδες, αλλά στην ουσία δεν τις στηρίζει. Χούλιγκαν έρχονται και φεύγουν από το γήπεδο προκειμένου να προβούν σε βιαιότητες, δεν τους ενδιαφέρει η ομάδα τους, την χρησιμοποιούν ως άλλοθι. Είμαι βέβαιος ότι ένας χούλιγκαν της ΑΕΚ, θα ήταν και του Ολυμπιακού ταυτόχρονα. Η κοινωνική βία αντιμετωπίζεται εδώ και χρόνια από τις ποινικές διατάξεις του νόμου, αλλά δεν μπορεί να εξαλειφθεί στο έπακρο. Προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε την βία που έχει αθλητικό άλλοθι».

Αν υπάρχει διάταξη που λέει ότι σε περίπτωση επεισοδίων στο μπάσκετ ή στο βόλεϊ τιμωρούνται οι ΠΑΕ:

«Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Κάποτε λειτουργούσαν οι λέσχες. Μετά ήρθε η δολοφονία του Άλκη Καμπανού και αυστηροποιήθηκε ο νόμος, ενώ όταν έγινε η δολοφονία του Μιχάλη διαπίστωσα ότι καταστρατηγήθηκε το πνεύμα του νόμου. Στην πράξη αυτό δείχνει ότι υπάρχει στρατηγική για να απενεχοποιηθούν οι ΠΑΕ.

Γι’ αυτό ο νόμος πλέον αναφέρει πως οτιδήποτε και να γίνει, θα φταίνει οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες. Μόνο με αυτές θα είναι οι λέσχες συμβεβλημένες. Οι ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν το νου τους στους οπαδούς και τις λέσχες σε οποιοδήποτε άθλημα. Όλα αυτά μπορεί να λειτουργήσουν με θετικό τρόπο για το μέλλον και τον υγιή κόσμο που θέλει να είναι στο γήπεδο».

Για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος:

«Θα τις πληρώσουν οι ΠΑΕ, υπάρχει νόμος στη Βουλή που αναφέρει πως θα λειτουργήσουν οι κάμερες. Γίνεται αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας. Από το πρωί της Τρίτης θα επισκεφτώ όλα τα γήπεδα με τα τεχνικά κλιμάκια για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αναφέρεται στο Νόμο ποιες περιοχές του γηπέδου θα καλύπτονται με κάμερες. Αν η αστυνομική αρχή διαπιστώσει ότι δεν λειτουργούν, το παιχνίδι θα γίνεται κεκλεισμένων».

Για την ταυτοπροσωπία:

«Το κινητό είναι η απαντηση σε αυτό, θα γίνεται διασταύρωση της ταυτότητας με το εισιτήριο. Δεν μεταβιβάζεται πλέον τίποτα. Για όσους δεν έχουν κινητό, αποτελούν μία μικρή περίπτωση. Για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, είναι κάτι που θα το δούμε ώστε να λυθεί. Αυτή την στιγμή βλέπουμε την πλειοψηφία».

Για τις καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η απάντησή μου είναι στερεότυπη. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα, οι παράγοντες όμως έρχονται και παρέρχονται. Όποιος έχει τέτοιες καταγγελίες πάει στον εισαγγελέα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει τοποθετηθεί ήδη στο ζήτημα. Δεν είναι θέμα του κ.Κούγια, είναι θέμα αντίληψης.

Το γραφείο μας είναι πάντα ανοιχτό για όποιον θέλει το καλό του αθλητισμού. Όποιος διαπιστώσει κάτι, δεν έχει άλλον δρόμο από αυτόν του εισαγγελέα με στοιχεία που έχει. Αν λέει αλήθεια, θα δικαιωθεί. Ο δικός μου ρόλος είναι να βελτιώσω το ποδόσφαιρο, να καλλιεργήσω τις αθλητικές αξίες και να φτιάξουμε υποδομές. Ο κ. Δημητριάδης έχει υποβάλλει μήνυση. Ο Ολυμπιακός για τον υπουργό αθλητισμό είναι μία ομάδα που αντιμετωπίζεται ισότιμα με όλους. Δεν γίνονται διακρίσεις. Δικαίωμα κάθε ομάδας να λέει ότι θέλει και μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη».

Για την παρουσία Μητσοτάκη σην κοπή πίτας του Υπουργείου Αθλητισμού:

«Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και ανέφερε ότι για πρώτη φορά το εν λόγω Υπουργείο αναπτύσσεται τόσο. Η παρουσία του σε εμάς και αναφέροντας ότι ο αθλητισμός ενώνει, ξεπερνάει το ποδόσφαιρο. Ήταν άνθρωποι από πολλά αθλήματα στην κοπή της πίτας, από πολλούς χώρους του αθλητισμού».

Για την δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη και αν πρόσωπα συνδέονται με τα επεισόδια στον Βόλο και την επίθεση στον Τζήλο:

«Σέβομαι την δικαιοσύνη και της έχω εμπιστοσύνη. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν το καθήκον τους και εύχομαι να υπάρξουν στοιχεία και να αποδείξουν ενοχές προσώπων και να παραστούν μετά στο ακροατήριο. Δεν είναι δουλειά μου να παρακολουθώ τις έρευνες, αλλά να θεσμοθετώ διαδικασίες για να κινούνται γρήγορα οι αρμόδιοι. Περιμένουμε να βρεθούν οι ένοχοι και οι ηθικοί αυτουργοί».

Για τη Νέα Τούμπα: 

«Γίνεται μία προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές υποδομές της χώρας. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των αθλητικών χώρων, γι’ αυτό και έκλεισε το 1/5 των γηπέδων της χώρας όπως το ΟΑΚΑ, το Καυτανζόγλειο αλλά και πολλά δημοτικά στάδια. Σήμερα μπορώ να σας πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κέντρων που έκλεισαν ανοίγουν τώρα με ασφάλεια. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε Εθνικά κέντρα όπως το Καυτανζόγλειο με την αύξηση των προϋπολογισμών. Η αύξησή του είναι 150% μετά από πολλά χρόνια. Θα το κάνουμε στολίδι. Πρέπει να υπάρξει ασφάλεια, προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, ενεργειακή αναβάθμιση και οι υφιστάμενες δομές να εκσυγχρονιστούν και να συντηρηθούν.

Το Καυτανζόγλειο πρέπει να είναι το στολίδι της Βορείου Ελλάδος, το ΟΑΚΑ του. Γίνονται τρομερές εργασίες εκεί, θα είναι υπερσύγχρονο, κάτι που θα γίνει και στο Καυτανζόγλειο. Θα υπάρχει γενικός διευθυντής πλήρους απασχόλησης. Αυτό θα μας λύσει πολλά προβλήματα. Ότι θέλει ο ΠΑΟΚ, το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Είναι μία μεγάλη ομάδα, της αξίζει κάθε καλό. Το χρονοδιάγραμμα είναι δύσκολο να δοθεί για την ώρα, το σημαντικό είναι να υπάρχουν τα λεφτά, τα οποία μπήκαν στο Καυτανζόγλειο, από τις 1/1/2024».

Αν είναι εφικτό να μπει ο ΠΑΟΚ του χρόνου στο Καυτανζόγλειο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στο νέο γήπεδο:

«Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό, υπάρχει όμως κάθε καλή πρόθεση να συζητήσουμε με τον ΠΑΟΚ».

Για το ΟΑΚΑ:

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανοίξει. Περιμένω τις υπογραφές από το Πολυτεχνείο όπως και την τελική μελέτη».

Αν ο ΠΑΟΚ λάβει κρατικές βοήθειες για το νέο γήπεδο:

«Μιλάμε για κάτι ιδεατό, δεν υπάρχει κάποιο αίτημα για την ώρα. Ο ΠΑΟΚ θα λάβει φέτος όπως όλες οι ομάδες το πότε θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το στοίχημα για να πάρουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ τα σωματεία της πρώτης Εθνικής».

Πήγη: sdna.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X