FIFPRO: Η κροτίδα στον Χουάνκαρ ανάμεσα στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της τρέχουσας σεζόν (ΦΩΤΟ)

FIFPRO: Η κροτίδα στον Χουάνκαρ ανάμεσα στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της τρέχουσας σεζόν (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Το περιστατικό με την κροτίδα στον Χουάνκαρ βρίσκεται μέσα στα σοβαρότερα επεισόδια της σεζόν σύμφωνα με την FIFPRO

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κροτίδα που τραυμάτισε τον Χουάνκαρ στο ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού χαρακτηρίστηκε από την FIFPRO ως ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια της σεζόν που εξελίσσεται.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό αυτό αναφέρεται εντός της έκθεσης 28 σελίδων που δημοσίευσε σήμερα (11/1) η παγκόσμια ένωση παικτών FIFPRO, σχετικά με την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών στο «χώρο εργασίας» τους, με τίτλο  «ο αντίκτυπος της βίας προς τους ποδοσφαιριστές στο χώρο εργασίας τους».

«ΕΛΛΑΔΑ-Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ (Χουάνκαρ) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά το χτύπημα από κροτίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την  ελληνική Superleague, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπή μετά από 55 λεπτά. Το ντέρμπι που αναφέρεται ως “το ντέρμπι των αιώνιων εχθρών”, έχει στιγματιστεί από άσχημες σκηνές στο παρελθόν, με μία από αυτές το 2019, όταν ο αγώνας (σ.σ: στο ΟΑΚΑ) διακόπηκε, όταν οι οπαδοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία», αναφέρεται στην ενότητα «ασφάλεια στο χώρο εργασίας-Μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

FIFPRO: Η κροτίδα στον Χουάνκαρ ανάμεσα στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της τρέχουσας σεζόν (ΦΩΤΟ)

Στην ίδια ενότητα αναφέρεται -στην Γαλλία-ο τραυματισμός του Φάμπιο Γκρόσο-τότε προπονητή της Λιόν-όταν δέχθηκε επίθεση το πούλμαν της ομάδας από οπαδούς της Μαρσέιγ, υπογραμμίζοντας ότι ακολούθησαν ρατσιστικά συνθήματα έξω από το «Velodrome».

Επίσης στην Κολομβία, «κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Καρταχένα και Φορταλέσα, οι οπαδοί της Ρεάλ Καρταχένα εισέβαλαν στο γήπεδο «Jaime Morón», επιτέθηκαν στους παίκτες, μετά το δεύτερο γκολ τη Φορταλέζα.

Επιπλέον στη Βολιβία, «ο τελευταίος αγώνας μεταξύ της Αουρόρα και της Ρεάλ Σάντα Κρουζ στιγματίστηκε από επιθετικότητα, όταν μετά το τελευταίο σφύριγμα ο Χάιμε Κορνέχο, πρόεδρος της Αουρόρα και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βολιβίας, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Σάντα Κρουζ, ΑλεχάντροΤόρεζ. Ακολούθησε περαιτέρω βία, με οπαδούς να εισβάλλουν το γήπεδο.»

Η 8η θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση βάση των αναφερθέντων βίαιων περιστατικών για τη σεζόν 2022-23, ανάμεσα σε 41 ενώσεις σε όλο τον κόσμο, όπου πραγματοποίησε η έρευα για την έκθεση της FIFPRO, πίσω μόνο από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία και Γαλλία.

Οι αναφορές αφορούν περιστατικά ρίψης  φωτοβολίδων, κροτίδων, εισβολής στον αγωνιστικό χώρο και φραστικά επιθετικούς οπαδούς.

Τα ευρήματα που περιγράφονται στην έκθεση βασίστηκαν σε συνεντεύξεις παικτών, μια έρευνα σε 41 εθνικές ενώσεις, αναφορές μέσων ενημέρωσης και μια ερευνητική εργασία του Δρ Τζόελ Ρούκγουντ του «University College» του Δουβλίνου.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X