Οι 3 ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ

Οι 3 ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Δείτε ποιοι είναι οι τρεις παίκτες για τους οποίους η ΑΕΚ έδωσε τα περισσότερα χρήματα να τους αποκτήσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ποδοσφαιρική αναγέννηση της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός. Η Ένωση κερδίζει το στοιχημα με την ιστορία της επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από αρκετά χρόνια. Η μετακίνηση στη φυσική της έδρα και το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δίνουν απίστευτη δυναμική στο σύλλογο. Το δυναμικό παρόν των φιλάθλων στις κερκίδες του “OPAP Arena” απογειώνει τις προσπάθειες των παικτών και γίνεται ο δωδέκατος παίκτης σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ.

Η διοίκηση της ομάδας επενδύει στην ενίσχυση του ρόστερ με ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι. Κινήσεις σε τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές που θα φέρουν σύντομα την ΑΕΚ στην κορυφή της Super League όπου της αξίζει.  Αν και χρειάστηκε να μείνει εκτός από ένα στοίχημα της ημέρας λόγω της παρουσίας κ. Μελισσανίδη στα διοικητικά της ομάδας, η ΑΕΚ μετατρέπεται σύντομα σε ένα μεγάλο στάνταρ για τους φίλους του παιχνιδιού. Ας κάνουμε ένα σύντομο flashback στις ακριβότερες μεταγραφές του δικεφάλου τις τελευταίες δεκαετίες και τους παίκτες που την βοήθησαν να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πινέδα Ορμπελίν

Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Ο Μεξικανός μέσος είναι γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1996 και ήρθε τη σεζόν 2022-2023 στην Ένωση με την μορφή δανεισμού. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έβαλαν γερά το χέρι στην τσέπη το προηγούμενο καλοκαίρι για να αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή τον ποδοσφαιριστή που τους βοήθησε τα μέγιστα να φτάσουν την περσινή σεζόν στην κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Το κόστος της μεταγραφής του Πινέδα από την Θέλτα στην ΑΕΚ άγγιξε τα 6.5 εκατομμύρια ευρώ. Στα 27 του χρόνια ο άσσος του δικεφάλου έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό. Ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Καρετάρο το 2014 ενώ χρειάστηκε λίγους μόνο μήνες για να πετύχει και το πρώτο του επαγγελματικό γκολ με τα χρώματα του συλλόγου. Αγωνίζεται στη συνέχεια σε Γουαδαλαχάρα, Κρουζ Αζουλ και Θέλτα. Από το Βίγκο μετακομίζει στην Αθήνα για να φορέσει τα κίτρινα και να γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΚ. Είναι διεθνής με το Μεξικό με το οποίο έχει φτάσει στην κατάκτηση του ΚΟΝΚΑΚΑΦ Γκολντ Καπ.

 Τσιάρτας Βασίλης

Ο Βασίλης Τσιάρτας είναι ο ποδοσφαιριστής που άφησε ανεξίτηλο το όνομά του στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές με συμμετοχή στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου αλλά και της Εθνικής μας ομάδας. Ο Τσιάρτας γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1972 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Ξεκίνησε της επαγγελματική του καριέρα στη Νάουσα τη σεζόν 1989-1990 με επόμενο σταθμό την ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς τη σεζόν 1992-1993. Πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του το 1996 έκανε το μεγάλο ευρωπαϊκό άλμα. Η μετακίνησή του στη Σεβίλλη αποτέλεσε μεγάλη είδηση στους ευρωπαϊκούς κύκλους.

Στην Ισπανία έμεινε για 4 σεζόν. Το 2000 επιστρέφει στην Ελλάδα και πάλι για λογαριασμό της ΑΕΚ που πληρώνει 3.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Μέχρι και το 2004 ο Βασίλης Τσιάρτας βοηθάει την Ένωση να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η κατάκτηση του Euro 2004 με την εθνική ήταν η τελευταία μεγάλη επιτυχία για τον Έλληνα μέσο. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από Κολωνία και Εθνικό Πειραιώς πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2007.

Γεωργάτος Γρηγόρης

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου 1972 και πραγματοποίησε μία λαμπρή καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Παναχαϊκή όπου αγωνίστηκε από το 1991 μέχρι και το 1995. Από εκεί κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό όπου σε 106 συμμετοχές μέχρι το 1999 σημειώνει 22 τέρματα. Τη σεζόν 1999-2000 θα μεταπηδήσει στην Ίντερ όπου αγωνίζεται ως βασικός για έναν τουλάχιστον χρόνο.

Στην Ένωση έρχεται τη σεζόν 2002-2003 όπου πραγματοποιεί μία γεμάτη σεζόν με 23 συμμετοχές και 2 γκολ. Μένει στον δικέφαλο για δύο σεζόν και επιστρέφει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2004-2005 για να μείνει μέχρι και το τέλος της καριέρας του το 2007. Διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχοντας 35 συμμετοχές και 3 γκολ. Στην ιστορία μένει ο τσακωμός του με τον Ρεχάγκελ που τον αποκλείει από την Εθνική με αποτέλεσμα να μην συμμετέχει στην χρυσή ομάδα του Euro 2004.

Πρόκειται για την 3η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ με τη διοίκηση της ομάδας να πληρώνει 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από την Ίντερ.

 

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X