Μπάγερν: Μνημόσυνο για τον Μπεκενμπάουερ στην «Allianz Arena»

Μπάγερν: Μνημόσυνο για τον Μπεκενμπάουερ στην «Allianz Arena»
Photo Credits: INTIME

Στις 19/1 το μνημόσυνο στον «Κάιζερ»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μπάγερν θα πραγματοποιήσει μνημόσυνο για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ μέσα στην «Allianz Arena» στις 19 Ιανουαρίου, προκειμένου οι οπαδοί να μπορούν να λάβουν μέρος, ανακοίνωσε σήμερα (10/1) ο  γερμανικός σύλλογος.

Ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 78 ετών, ήταν ο πρώτος πραγματικά παγκόσμιος αθλητικός αστέρας της Γερμανίας, οδηγώντας την στον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως παίκτης και προπονητής το 1974 και το 1990 αντίστοιχα, και είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα 50 ετών εντός και εκτός γηπέδου.

Ο Μπεκενμπάουερ, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, είχε 103 συμμετοχές και ήταν αρχηγός της Δυτικής Γερμανίας στην επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου.

Ήταν επίσης μέλος της πανίσχυρης ομάδας της Μπάγερν Μονάχου που κέρδισε τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών από το 1974-76 μεταξύ άλλων τίτλων, έγινε προπονητής και πρόεδρος συλλόγου και βοήθησε να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Η Μπάγερν θα πραγματοποιήσει μεγάλη επιμνημόσυνη δέηση για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ στην Allianz Arena του την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου από τις 15:00 CET», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωση.

«Οι Γερμανοί πρωταθλητές προσκαλούν φίλους και συνοδοιπόρους από τον εθνικό και διεθνή αθλητισμό, τον πολιτισμό και την πολιτική, καθώς και γενικούς φιλάθλους και ολόκληρη την οικογένεια του ποδοσφαίρου να αποχαιρετήσουν το αξέχαστο «Kaiser» σε ένα ιδιαίτερο, συναισθηματικό σκηνικό».

Η Μπάγερν, υπό την προεδρία του Μπεκενμπάουερ, εγκατέλειψε το «γερασμένο» Ολυμπιακό στάδιο και μετακόμισε το 2006 στην ειδικά διαμορφωμένη «Allianz Arena» της που μπορεί να φιλοξενήσει 75.000 άτομα. Το γήπεδο έχει ήδη φωταγωγηθεί με τις λέξεις «Ευχαριστώ Φραντς» από την Τρίτη.

«Στο επίκεντρο βρίσκεται η μνήμη του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος συγκίνησε και ενέπνευσε τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο, πολύ πέρα από το γήπεδο», είπε η Μπάγερν.
«Η τελετή στο γήπεδο της Μπάγερν έχει σκοπό να δημιουργήσει μια ευκαιρία να τιμήσουμε τον Φραντς Μπεκενμπάουερ στο περιβάλλον στο οποίο έφτασε στις καρδιές των ανθρώπων με έναν μοναδικό τρόπο: στο γήπεδο ποδοσφαίρου».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X