«Κρύα» και αγνώριστη ΑΕΚ, 0-0 με Άρη!

«Κρύα» και αγνώριστη ΑΕΚ, 0-0 με Άρη!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πέταξε την ευκαιρία του πρώτου αγώνα με τον Άρη και πρέπει να πάρει την πρόκριση στο Χαριλάου σε μία εβδομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήταν κακή, αγνώριστη και έμεινε απόψε στο 0-0 με τον Άρη στην άδεια και παγωμένη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε με πολλές αλλαγές στην 11άδα (7/11), η ΑΕΚ είχε μεγάλο θέμα στη δημιουργία και δεν είχε στο ματς κλασική ευκαιρία για να σκοράρει! Ο Άρης είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Ζιλ για να σκοράρει και τακτικά ήταν άριστος απέναντι στην… κρύα ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή απόψε, δεν είχε κλασική ευκαιρία για γκολ, με τον Κουέστα να μην έχει επέμβαση!

Η πρόκριση στα προημιτελικά έτσι θα κριθεί σε μία εβδομάδα (Τετάρτη 17/1, 19:00) στο Χαριλάου. Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 20:30 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να διατηρήσει στο αρχικό σχήμα μόλις 4 παίκτες σε σχέση με το διπλό στο Καραϊσκάκη. Έτσι άρχισε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, Μήτογλου και Σιμάνσκι στο κέντρο της άμυνας, Γιόνσον και Πινέδα στον άξονα, αριστερά στην επίθεση ο Πισάρο, δεξιά ο Ελίασον και ο Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε που ήταν φορ. Ο Μάντζιος από πλευράς του άρχισε το ματς με την ίδια ακριβώς 11άδα που κέρδισε προ τριών ημερών τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου.

Η ΑΕΚ εξ’ αρχής είχε την μπάλα στα πόδια της, ενώ ο Άρης περίμενε περισσότερο πίσω από την μπάλα. Η Ένωση κυρίως από τα δεξιά με τον Ελίασον προσπαθεί να φτιάξει φάσεις, όμως σε δύο γεμίσματά του ο Φαμπιάνο απομάκρυνε. Στο 12’ ωραία ενέργεια του Σαβέριο και κάθετη για τον Μορόν προς την περιοχή. Ο Ισπανός ήταν έτοιμος να εκτελέσει, αλλά ο Μήτογλου του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Αμέσως μετά σε επίθεση του Άρη, ο Μορόν ήταν έτοιμος να εκτελέσει, αλλά πάλι ο Μήτογλου ήταν σε καίρια θέση και έκοψε. Στο 14’ ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σιντιμπέ έκανε μια γυριστή κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, εκεί όμως ήταν ο Τζούρασεκ. Ο Κροάτης γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τον Κουέστα, αλλά παρακινδυνευμένα, όμως ο κίπερ του Άρη μπλόκαρε την μπάλα. Στο 26’ νέα αντεπίθεση του Άρη με την ΑΕΚ να παίζει ψηλά. Ο Μορόν έκανε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα πήγε αρκετά άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ έδειχνε δυσκολία στην παραγωγή φάσεων, σε μισή ώρα αγώνα δεν είχε κλασική φάση και τα περίμενε… όλα από τον Πινέδα αφού τα άκρα και τα μπακ δεν λειτουργούσαν καλά στο επιθετικό κομμάτι. Ο Άρης έβρισκε χώρους και συχνά πυκνά έβγαινε στην κόντρα. Στο 27’ ο Οντουμπάτζο πήρε την μπάλα από τα αριστερά και με ωραία ντρίμπλα απέφυγε τον Πισάρο. Ο Άγγλος μπακ μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Σιμάνσκι του έβαλε το στοπ.

Στο 43’ είχαμε την πρώτη τελική της ΑΕΚ με σουτ του Πινέδα που μπλόκαρε ο Κουέστα. Αμέσως μετά ο Τσούμπερ πάλι εκτός περιοχής με δυνατό σουτ απείλησε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να έχει προβληματική εικόνα επιθετικά και τους Πισάρο-Πόνσε… εκτός αγώνα, με τον Αρη να στέκεται άριστα τακτικά.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Αλμέιδα έβαλε τον Γκατσίνοβιτς αντί του Σιντιμπέ (ενοχλήσεις), με τον Πινέδα δεξί μπακ και τον Σέρβο να περνά στο πλάι του Γιόνσον στον άξονα. Στο 48’ ο Πόνσε πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και με πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Πινέδα προσπάθησε από τα άκρα με ωραία κάθετη μεταβίβαση να βρει τον Πόνσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αργεντινός φορ δεν πρόλαβε να εκτελέσει καθώς είχε αργή αντίδραση. Στο 54’ ο Μάντζιος έβαλε τον Παναγίδη αντί του Σαβέριο για να τον ρίξει πάνω στον Πινέδα που ανέβαινε την πλευρά. Έξι λεπτά μετά ο Αλμέιδα έβαλε τρεις παίκτες με τον Γκαρσία-Αραούχο-Αμραμπατ αντί Ελίασον-Πόνσε-Τσούμπερ. Ο Αραούχο έπαιξε πίσω από τον Γκαρσία και ο Αμραμπατ ήταν αριστερά πλέον.

Η ΑΕΚ συνέχισε να δυσκολεύεται και στο 68’ ο Μορόν απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή. Με τον Αλμέιδα αμέσως μετά να βγάζει τον Πισάρο για να βάλει τον Φερνάντες για το φινάλε. Και στο 70’ ο Γκατσίνοβιτς πάσαρε στον Αραούχο, αυτός έκανε περιστροφή, σούταρε αμέσως αλλά ο Οντουμπάτζο κόντραρε και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Ο Μάντζιος έβαλε τον Ντουκουρέ αντί του Τσούρασεκ για να βάλει φρέσκα πόδια στο τέλος.

Στο 74’ ο Αθανασιάδης έβγαλε στο παραθυράκι του το σουτ του Ζιλ που πήγαινε ψηλά και έστειλε σε κόρνερ. Ο παίκτης του Άρη βγήκε τραυματίας με τον Ζαμόρα να περνά αλλαγή στην θέση του και μαζί του πέρασε και ο Φετφατζίδης αντί του Μορόν. Στο 79’ από κόρνερ ο Φαμπιάνο απείλησε την ΑΕΚ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Η ώρα περνούσε η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρίες και ο Άρης είχε ένα κακό σουτ με τον Μοντόγια στο 89’.

Και με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα αλλά να αδυνατεί να δημιουργήσει ευκαιρία, τελείωσε το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με 0-0…

ΑΕΚ – Αρης 0-0

Γκολ:

Κίτρινες: Σουλεϊμάνοφ (35’)

Κόκκινες:

O MVP του ΑΕΚ – Άρης

Ο Γιόνσον ήταν ο μόνος που διασώθηκε και είχε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Εκοβε τα πάντα, αλλά δεν έφτανε.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Άρης

Οι πολλές αλλαγές έκαναν κακό στην ΑΕΚ. Ρυθμό δεν είχαν οι παίκτες, έμοιαζε ασύνδετη η 11άδα απέναντι σε έναν άριστα τακτικά Άρη.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Άρης

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X