Το είπε και το έκανε ο μέγας Νεστορίδης και έπειτα πέρασε στην αθανασία μέσω τραγουδιού! (VIDEO)

Το είπε και το έκανε ο μέγας Νεστορίδης και έπειτα πέρασε στην αθανασία μέσω τραγουδιού! (VIDEO)

Σκόρερ της ΑΕΚ ο Νεστορίδης στο πρώτο λεπτό με τρόπο που είχε προβλέψει σε συνέντευξη μία μέρα πριν, γι’ αυτό και ο Βαγγέλης Περπινιάδης εμπνεύστηκε τραγούδι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από 64 χρόνια τέτοια μέρα, ο αείμνηστος Κώστας Νεστορίδης γινόταν… τραγούδι. Ολα αυτά τα μαγικά και θαυμαστά που έκανε στα γήπεδα της Ελλάδας το 1960, δεν προκαλούσαν μόνο τις λαοθάλασσες των φιλάθλων να γεμίζουν τα γήπεδα, αλλά έδιναν και έμπνευση στους καλλιτέχνες της εποχής. Ενας από αυτούς, ο μεγάλος λαϊκός τραγουδοποιός Βαγγέλης Περπινιάδης (1927-2003) είχε γράψει το κομμάτι, παίρνοντας ως έμπνευση το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ σε βάρος του Ολυμπιακού.

«Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δε θα βγει, να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί» έλεγε το ρεφρέν και ο στίχος ήταν βασισμένος σε αληθινό γεγονός. Την παραμονή του αγώνα, ο «Νέστορας είχε δώσει συνέντευξη στην «Αθλητική Ηχώ» και είχε προβλέψει ότι θα σκόραρε σε βάρος του Ολυμπιακού και ότι θα έστελνε την μπάλα σε συγκεκριμένο σημείο.

Πράγματι, έτσι έγινε! Μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας στις 10 Ιανουαρίου 1960, ο Νεστορίδης έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάββα Θεοδωρίδη και έκανε πράξη την… εξαγγελία του. Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 και ο Βαγγέλης Περπινιάδης, μαγεμένος κι αυτός από την κλάση και τη μαεστρία του Νεστορίδη, δημιούργησε και εκτέλεσε το τραγούδι που έμεινε στην ιστορία.

Σημειωτέον ότι διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ελβετός Γκότφριντ Ντινστ που εξήμιση χρόνια αργότερα θα διηύθυνε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1966 ανάμεσα σε Αγγλία και Δ. Γερμανία (4-2).

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Πολύζος, Παπαποστόλου, Σοφιανίδης, Πετρίδης, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Αμπος.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X