ΑΕΚ: Η θέση και ο ρόλος του Πινέδα στις ενδεκάδες του Αλμέιδα στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη»

ΑΕΚ: Η θέση και ο ρόλος του Πινέδα στις ενδεκάδες του Αλμέιδα στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη»
Photo Credits: INTIME

Ποια θέση και ποιον ρόλο έχει στις ενδεκάδες της ΑΕΚ στα στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» ο Ορμπελίν Πινέδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ορμπελίν Πινέδα χρησιμοποιείται πάντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής από τον Ματίας Αλμέιδα στα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον «Πελάδο» να συνηθίζει να παρατάσσει σχήμα με ένα «εξάρι» και ένα «οκτάρι» στα ματς του Φαλήρου.

Η ΑΕΚ μπήκε νικηφόρα στο 2024 και πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο ματς του Γενάρη και το ντέρμπι που ακολουθεί την Κυριακή με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί στρέφουν πλέον αποκλειστικά την προσοχή τους οι κιτρινόμαυροι με τον Ματίας Αλμέιδα να ξεκινάει την προετοιμασία των παικτών του έχοντας δει τις απουσίες να περιορίζονται σε εκείνη του ανέτοιμου ακόμα Αραούχο και στους Μουκουντί, Χατζισαφί και Μοχαμάντι, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, λείπουν για τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες αυτήν την περίοδο.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, η λογική λέει πως η ενδεκάδα του αγώνα με τον Βόλο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση των πλάνων του Αλμέιδα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκεί που αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά είναι στα παιχνίδια πρωταθλήματος της ΑΕΚ κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και στις επιλογές του «Πελάδο» στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι ενδεκάδες του Αργεντινού κόουτς έχουν πάντα τον ίδιο σχηματισμό και την ίδια φιλοσοφία, ωστόσο τα ματς του Φαλήρου σε σύγκριση με εκείνα στη Νέα Φιλαδέλφεια παρουσιάζουν μια διαφορά στον χώρο του κέντρου.

Ενώ στην OPAP Arena στα τρία ντέρμπι πρωταθλήματος από πέρυσι ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί σταθερά το δίδυμο των Σιμάνσκι και Γιόνσον στο αρχικό σχήμα, στα δύο ντέρμπι πρωταθλήματος στο «Γ. Καραϊσκάκης» που έχει δώσει η ΑΕΚ με τον «Πελάδο» στο τιμόνι της, ο Αργεντινός κόουτς δίπλα στον Γιόνσον στο ένα παιχνίδι και πλάι στον Σιμάνσκι στο άλλο ματς τοποθέτησε τον Πινέδα. Με λίγα λόγια στο Φάληρο ο Αλμέιδα επιλέγει σχηματισμό με ένα εξάρι και ένα οκτάρι όπως είναι ο Πινέδα, αντί για δύο «εξάρια» όπως είναι οι Σιμάνσκι και Γιόνσον.

Ο «Μαγίτο» κάνει τη διαφορά στον άξονα της μεσαίας γραμμής για την ΑΕΚ. Η μπάλα περνάει συχνά από τα πόδια του και δίνει τον ρυθμό στην ανάπτυξη, με τον κάθετο τρόπο παιχνιδιού του, το κουβάλημα και το σωστό μοίρασμα στις πλευρές. Παράλληλα ο 27χρονος Μεξικανός χαφ δεν υστερεί ούτε στα ανασταλτικά του καθήκοντα βγάζοντας αρκετή ενέργεια. Δεδομένα με αυτόν στον χώρο του κέντρου η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερες δυνατότητες στο δημιουργικό – επιθετικό κομμάτι και ο Αλμέιδα έχει αποδείξει ότι προσεγγίζει με αυτόν τον τρόπο τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Και μένει πλέον να φανεί αν η επιλογή και αυτή τη φορά θα είναι παρόμοια.

Ο Πινέδα είναι έτσι κι αλλιώς παίκτης των μεγάλων αγώνων με σπουδαίες εμφανίσεις στα περσινά ντέρμπι, σκοράροντας δύο φορές απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ φέτος τα δύο γκολ που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα είναι ακόμα ένα κόντρα στους «πράσινους» και άλλο ένα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ποιότητα του Μεξικανού μέσου είναι αδιαμφισβήτητη, με τον ίδιο να εκτελεί πιστά τις εντολές του μέντορά του Ματίας Αλμέιδα. Καλύπτοντας επάξια όποια θέση κι αν του ζητηθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε εξ αρχής είτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Πηγή: gazzetta.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X