Η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε και καθάρισε με Γκαρσία-Στάνκοβιτς!

Η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε και καθάρισε με Γκαρσία-Στάνκοβιτς!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας 3-0 τον Βόλο στην άδεια και παγωμένη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά την κακή εβδομάδα (Αμστερνταμ, Αγρίνιο, Σέρρες) τέλη του 2023, η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε και στο ξεκίνημα του 2024 έκανε αυτό που έπρεπε και κέρδισε 3-0 τον Βόλο στην άδεια και παγωμένη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Λιβάι Γκαρσία έβαλε ξανά γκολ και μάλιστα 2 (32′, 51′) και… καθάρισε τα δύσκολα στην επίθεση, αλλά ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς επέστρεψε και με μεγάλες επεμβάσεις κράτησε την Ένωση όρθια όταν χρειάστηκε.

Η ΑΕΚ είχε ένα κακό μισάωρο στο ξεκίνημα απουσία ρυθμού, έδωσε τρεις φάσεις στο Βόλο με δικαίωμα να ελπίζει για γκολ και αυτά πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στις 21:00 το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε το LIVE του αγώνα όπως τον μετέδωσε το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το πρώτο ματς του 2024 με τον Στάνκοβιτς να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, μετά το κακό πέρασμα του Αθανασιάδη, με τον Ρότα δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στα στόπερ, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα στα χαφ, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά στην επίθεση, τον Ελίασον δεξιά και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.

Το ματς είχε παγωμένο ρυθμό εξ’ αρχής, απουσία κόσμου και ρυθμού από τις δύο ομάδες. Το ματς δεν είχε φάσεις στα πρώτα 20 λεπτά με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται όταν έχει την μπάλα στα πόδια της. Στο 16’ ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς προσπάθησε να εκτελέσει με βολ πλανέ, αλλά ο Σιέλης πρόλαβε να απομακρύνει με το κεφάλι. Στο 22’ ο Σταύρος Πήλιος αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έπεσε στην περιοχή μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα από παίκτη του Βόλου, με Περράκη-Μανούχο να μην δίνουν τίποτα. Ο Πήλιος ως αριστερός μπακ ήταν από τους πιο ενεργούς παίκτες της ΑΕΚ με τρεξίματα και συνεχή ανεβάσματα.

Τελικά στο 29’ έφτασε κοντά στην περιοχή του Βόλου. Ο Γκατσίνοβιτς μέσα στη μικρή περιοχή έκανε κοντρόλ και μετά μια αδύναμη γυριστή κεφαλιά. Ο Κόστιτς μπλόκαρε δίχως να δυσκολευτεί. Δύο λεπτά μετάεκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Πήλιος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Και στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ δικαιώθηκε για το ότι ανέβασε ρυθμούς… Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα στην περιοχή μετά από κάθετη του Γκατσίνοβιτς, επέμεινε αρκετά μέσα στην περιοχή και όταν ελευθερώθηκε έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0! Στο 39’ ο Φώτης Κίτσος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Άλχο που δεν συνέχισε το παιχνίδι. Ο Κίτσος θα πάει αριστερά οπότε μένει να δούμε ποιος θα έρθει δεξιά από πλευράς Βόλου.

Στο 40’ εκτέλεση χαμηλά από τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πήρε την μπάλα ξανά από τον Ρότα. Ο Σέρβος έκανε το γέμισμα, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το ματς είχε πάρει πια ρυθμό μετά το κακό πρώτο μισάωρο και οι δύο ομάδες έπαιζαν πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο.

Στο 43’ ο Βόλος απείλησε δις και η ΑΕΚ κράτησε το σκορ χάρη στον Στάνκοβιτς. Ο Ντέλετιτς πήρε την μπάλα μέσα από την περιοχή και υπό πίεση έκανε το σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ασλανίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε ξανά σχεδόν πάνω στην γραμμή! Αμέσως μετά η ΑΕΚ απάντησε. Αντεπίθεση για την ΑΕΚ, ο Πινέδα βρήκε λίγο κενό χώρο και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ! Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με 1-0 για την ΑΕΚ…

Στο β’ ημίχρονο άρχισε το ματς δίχως αλλαγές. Και στο 50’ η Ένωση βρήκε το 2ο γκολ. Ο Τάχατος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Περράκης έδωσε το πέναλτι μετά από παρέμβαση του VAR και του Μανούχου. Τελικά το πέναλτι υποδείχθηκε και ο Γκαρσία με τρομερή εκτέλεση έκανε το 2-0 άνετα και γρήγορα…

Στο 56’ Ελίασον πήρε την μπάλα και προσπάθησε να απελευθωρωθεί, ο Γκατσίνοβιτς πήρε την μπάλα και προσπάθησε να κάνει άνοιγμα, αλλά έστρωσε στον Τσούμπερ, όμως το τελείωμά του ήταν κακό. Δύο λεπτά ο Βόλος απείλησε με τον Ασλανίδη να παίρνει την κεφαλιά και τον Στάνκοβιτς εντυπωσιακά να μπλοκάρει. Στο 62’ ο Γκατσίνοβιτς απείλησε μέσα από τη μικρή περιοχή και ο Κόστιτς απομάκρυνε με το χέρι. Στο 63’ ο Αλμέιδα έβαλε Άμραμπατ και Μάνταλο αντί Τσούμπερ και Ελίασον.

Η ΑΕΚ πια διαχειριζόταν το ματς όπως ήθελε και πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Άμραμπατ. Στο 73’ ο Σιμάνσκι πέταξε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και ο Μαροκινός νίκησε τον Σιέλη στο σπριντ και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Μετά το γκολ ο Αλμέιδα έβαλε Πισάρο-Γιόνσον-Πόνσε αντί Σιμάνσκι-Ρότα-Γκαρσία, με τον Πινέδα να περνά δεξί μπακ.

Στο 84′ ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά ο Πινέδα έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ από κόντρα του Πόνσε. Στις καθυστερήσεις κακό σουτ του Γκατσίνοβιτς που έφυγε άουτ. Και αυτό ήταν και το φινάλε στο ματς με την ΑΕΚ να κερδίζει 3-0 τον Βόλο.

ΑΕΚ – Βόλος 3-0

Γκολ:

  • 32’ Γκαρσία σουτ 1-0
  • 51’ Γκαρσία πέναλτι 2-0
  • 73’ Αμραμπατ σουτ 3-0

Κίτρινες: Σιμάνσκι (35’), Ρότα (62’) – Αλχο (15’), Κόμπα (41’), Ασλανίδης (45’+2), Μύγας (66’), Ντέλετιτς (81’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75΄ Γιόνσον), Ελίασον (63΄ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (63΄ Μάνταλος), Λ. Γκαρσία (75΄ Πόνσε)

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας, Άλχο (39΄λ.τρ. Κίτσος), Τρουϊγιέ, Κόμπα (70΄ Μπερτόγλιο), Ντέλετιτς, Χ. Γκαρσία (70΄ Μεταξάς), Μωραΐτης (83΄ Καραγιάννης)

O MVP του ΑΕΚ – Βόλος

Ο Γκαρσία έβαλε τα γκολ όταν έπρεπε μετά το κακό μισάωρο και αμέσως μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου, αλλά ο Στάνκοβιτς όταν χρειάστηκε ήταν εκεί στο 1-0 και κράτησε δύο φορές την ΑΕΚ απέναντι σε Ντέλετιτς-Ασλανίδη και το ίδιο έκανε και στο β’ ημίχρονο ξανά με τον Ασλανίδη. Εντυπωσιακή επιστροφή.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Βόλος

Όταν ανέβασε ρυθμούς η ΑΕΚ καθάρισε το ματς και έκανε φάσεις. Μέχρι το 30’ δεν είχε ρυθμό και ένταση. Αυτό σημαίνει ότι στο καλό της διάστημα… καθαρίζει τα ματς. Απλώς πρέπει να έχει μεγαλύτερα διαστήματα έντασης.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Βόλος




Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X