Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Αναβλήθηκε το Süper Kopa έπειτα από το φιάσκο με τη Σαουδική Αραβία και τα τουρκικά σύμβολα

Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Αναβλήθηκε το Süper Kopa έπειτα από το φιάσκο με τη Σαουδική Αραβία και τα τουρκικά σύμβολα
Photo Credits: INTIME

Το Süper Kopa μεταξύ Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Ριάντ αναβλήθηκε, λόγω της διαμάχης Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Süper Kopa μεταξύ Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Ριάντ αναβλήθηκε, λόγω της διαμάχης Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την επίδειξη τουρκικών εθνικών συμβόλων στο πλαίσιο του αγώνα και των εορτασμών των εκατό ετών από την ίδρυση του κράτους.

Το Süper Kopa μεταξύ Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε δεν θα διεξαχθεί στο Ριάντ, αφού η διαμάχη της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας δεν κατέληξε σε ανακωχή.

Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει να συνδυάσουν τον αγώνα με events για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του κράτους τους. Πανό με μηνύματα για ειρήνη, με μηνύματα για τους θανάτους Τούρκων όλα αυτά τα χρόνια, μπλουζάκια στο ζέσταμα με τον Κεμάλ Ατατούρκ και ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας ήταν μερικά από τα όσα θα έκαναν οι Τούρκοι στο “Κινγκ Σαούντ”.

Οι Σαουδάραβες απαγόρευσαν τα περισσότερα εξ αυτών και δη να εμφανιστεί το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ στο γήπεδο του Ριάντ, με συνέπεια από το μεσημέρι να αρχίσουν διαπραγματεύσεις στην τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με παράγοντες των τουρκικών συλλόγων.

Αν και αρχικά η TFF εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά και με τα προγραμματισμένα events, γρήγορα έγινε κατανοητό πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Μία ώρα πριν από τη σέντρα (ήταν προγραμματισμένη στις 19:45 ώρα Ελλάδας) οι αποστολές των ομάδων δεν είχαν φύγει από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν, διαμηνύοντας ότι αν δεν τους επιτραπεί να φορέσουν τα μπλουζάκια με τον εθνικό ήρωά τους, δεν θα πήγαιναν στο γήπεδο.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X