ΑΕΚ: Το ζήτημα του τερματοφύλακα και οι 3 βασικοί άξονες για την ενίσχυση

ΑΕΚ: Το ζήτημα του τερματοφύλακα και οι 3 βασικοί άξονες για την ενίσχυση
Photo Credits: INTIME

Δεξιός και αριστερός μπακ, μεσοεπιθετικός και τερματοφύλακας στο μικροσκόπιο της ΑΕΚ για τη χειμερινή ενίσχυσή της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι προπονητής των σαρωτικών αλλαγών, ούτε υπέρμαχος της άποψης για πολλές προσθήκες μεσούσης μιας αγωνιστικής σεζόν. Αυτό είναι και το νορμάλ, οι ομάδες «χτίζονται» τα καλοκαίρια και αναζητούν την ενίσχυση της ποιότητάς τους τον Ιανουάριο. Κάποιες φορές, οι τεχνικοί προτιμούν το «τίποτα» από το «κάτι» για το οποίο θα έχουν αμφιβολίες. Εν προκειμένω, το τίποτα δεν αρκεί για την ΑΕΚ.

Οι ανάγκες είναι ξεκάθαρες, έχουν επισημανθεί από τον Τύπο και δεν απέχουν από αυτό που κι εντός της ομάδας έχουν διαπιστώσει. Υπάρχουν θέσεις στις οποίες η Ένωση χρειάζεται αναβάθμιση προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική. Η φετινή δοκιμασία της Ευρώπης, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη -παρά τα διαρκή σκαμπανεβάσματα και τις πολύ οδυνηρές απώλειες βαθμών από τους μικρούς της λίγκας- προσπάθεια για τη διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων, κατέδειξε τις ανάγκες.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που “τρύπησαν” το ταβάνι τους κι αυτό πλέον δεν αρκεί, υπάρχουν κι άλλοι που δεν δικαίωσαν τον προπονητή για τη μεγάλη στήριξη που τους παρείχε. Οπότε, πινελιές σημαντικές, πρέπει να υπάρξουν.

Οι βασικοί άξονες και η επιπλέον λύση

Από τα ξένα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων, προκύπτει η προσπάθεια της ΑΕΚ για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής της, κυρίως στα άκρα αυτής. Γνωρίζουμε ότι κάνει επαφές για την εύρεση αριστερού μπακ, θέση που αποτελεί προτεραιότητα, όμως θέλει ποδοσφαιριστή και για τη δεξιά πλευρά, καθώς το σίγουρο είναι ότι την επόμενη σεζόν, το δίδυμο “Ρότα – Σιντιμπέ” θα σπάσει.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι ανάγκη ενίσχυσης προκύπτει και για τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Δίχως να έχει δοθεί κατ’ επείγουσα προτεραιότητα, η ΑΕΚ εξετάζει λύσεις για το αριστερό φτερό της επίθεσης, καθώς ο Ροδόλφο Πισάρο δεν ανταποκρίνεται εκεί επαρκώς και ο προπονητής προσανατολίζεται να τον χρησιμοποιεί περισσότερο στον άξονα, όταν βέβαια αποδείξει ότι έχει προσαρμοστεί και πείσει ότι αξίζει περισσότερης εμπιστοσύνης. Έχει και αυτός διαδοχικούς τραυματισμούς και αυτό δεν βοηθά την κατάσταση.

Το ζήτημα του τερματοφύλακα

Το κλίμα για τον Γιώργο Αθανασιάδη έχει “βαρύνει” πολύ, προκύπτει και οπαδικό παράπονο για κάποιες συμπεριφορές που του χρεώνονται στις Σέρρες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Το πρόβλημα προφανώς και είναι πρωτίστως αγωνιστικό. Μετά τις διαδοχικές γκάφες, ο περυσινός βασικός τερματοφύλακας της ομάδας στο πρωτάθλημα, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί “γκολκίπερ εμπιστοσύνης”.

Επιπροσθέτως, η ευπάθεια που ο Στάνκοβιτς παρουσιάζει σε τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της πορείας του στην ΑΕΚ -και όχι μόνο φέτος- είναι εύλογο να ενισχύει την ανησυχία για την έλλειψη ασφάλειας που θα έπρεπε να έχει η ομάδα κάτω από το γκολπόστ.

Ωστόσο, το να αποκτηθεί τερματοφύλακας τον Ιανουάριο, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Δύσκολα κάποια ομάδα θα παραχωρήσει τον βασικό της, ενώ στην παρούσα φάση δεν προκύπτει ενδελεχές scouting από την πλευρά της ΑΕΚ για τη συγκεκριμένη θέση. Είναι λογικό, καθώς μέχρι και πριν από το παιχνίδι με τον Άγιαξ, δεν υπήρχε άνθρωπος στην ομάδα -ούτε ασφαλώς ο Αλμέιδα- που να σκεφτόταν το ενδεχόμενο απόκτησης τερματοφύλακα τον Γενάρη.

Πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη η απόκτηση γκολκίπερ για το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Ασφαλώς, επειδή ήδη προτείνονται τερματοφύλακες, αν προκύψει περίπτωση που θα είναι τόσο ελκυστική έως και ακαταμάχητη, η ΑΕΚ δεν θα γυρίσει την πλάτη της.

Πηγή: sport24.gr

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X