Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση για την ΑΕΚ Betsson

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση για την ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το κακό εκτός έδρας σερί της ΑΕΚ και την ανάγκη για απόκτηση παίκτη

Η ΑΕΚ Betsson έχασε (και) από το Περιστέρι εκτός έδρας και τελείωσε με τον χειρότερο τρόπο τον πρώτο γύρο της Basket League. Μόνο στην ΑΕΚ θα μπορούσε ένας αγώνας να φέρει τόσο μεγάλη καταστροφή, αλλά συνηθισμένοι είμαστε πλέον, τα Χριστούγεννα δεν είναι για την ΑΕΚ, το έχουμε εμπεδώσει σε όλα τα αθλήματα τόσα χρόνια.

Είναι πολλά που μπορούμε να πούμε και θα πούμε για τον αγώνα, αλλά 1000 φορές να έχανε η ΑΕΚ με 40 πόντους, παρά να τραυματιζόταν τόσο σοβαρά ο Κουζμίνσκας. Ίσως ο πιο έμπειρος και σοβαρός παίκτης του ρόστερ, που σε κάθε παιχνίδι είναι σταθερός και αποτελεί κολώνα του οικοδομήματος, έπαθε κάταγμα και θα απουσιάσει για καιρό. Κρίμα πραγματικά γιατί μέχρι τώρα έκανε εξαιρετική χρονιά.

Ίδια εικόνα και πάλι

Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα με την εικόνα της ΑΕΚ και σήμερα, καθώς περίμενα ότι μετά από τέσσερις ήττες σε εκτός έδρας παιχνίδι, θα παρουσιαστεί έτοιμη και συγκεντρωμένη για παίξει καλά και να πάρει ένα σημαντικό διπλό. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε μια ομάδα που μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Περιστερίου και συνεχώς κυνηγούσε το σκορ.

Πλέον είναι ξεκάθαρο και δεν χωράει αμφιβολία ότι ο παίκτης που θα αποκτηθεί, πρέπει να είναι άσσος. Ένας παίκτης που θα μπορεί να φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας, να αντέχει στην πίεση και της δίνει ηρεμία. Δυστυχώς, ο Χολ, δεν δείχνει ότι μπορεί να το κάνει, ο Καράμπελας ενώ έχει καλές στιγμές και ταιριάζει στο στυλ μπάσκετ του Πλάθα, είναι επιπόλαιος και ο Φλιώνης ακόμα προσπαθεί να βρει τον εαυτό του, με τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών.  Η Ένωση υπέπεσε σε 17 λάθη, από τα οποία τα επτά ήρθαν από τους δύο άσσους της και συνολικά τα 15 από τους γκαρντ της.

Έτσι δεν γίνεται ούτε να ελέγξει τον ρυθμό, ούτε να κάνει σερί, αφού μόνιμα έδινε την μπάλα στον αντίπαλο. Το Περιστέρι έβαλε 18 πόντους από λάθη της ΑΕΚ, που αρκετά από αυτά ήταν αβίαστα. Κάποια από αυτά είναι και θέμα συγκέντρωσης, αλλά και κάποια άλλα είναι θέμα πίεσης της αντίπαλης άμυνας. Εκεί χρειάζεται ένας καλός κουμπανταδόρος, που να μπορεί να κοντρολάρει τον ρυθμό και αυτό η ΑΕΚ δεν το έχει. Ας ελπίσουμε να το βρει.

Από την άλλη, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό, τα χειρότερα της παιχνίδια να έχουν γίνει απέναντι σε ομάδες όπως ο Άρης, ο Προμηθέας και το Περιστέρι και όχι κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, που έφτασε μια ανάσα από την νίκη. Εκτός έδρας, όταν το παιχνίδι πάει πολύ στην δύναμη και στο physicality, η ΑΕΚ έχει προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα εντός σκοράρει 95 πόντους και εκτός, μόλις 78 κατά μέσο όρο.

Αμυντικά έχει μονίμως προβλήματα, ειδικά στην περιφέρεια, οπότε σε συνδυασμό με την κακή της επίθεση, αδυνατεί να κερδίσει παιχνίδια. Ο Ζοάν Πλάθα στην συνέντευξη τύπου, μίλησε για έλλειψη εμπειρίας που έχουν οι παίκτες του, σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού και σκληράδας. Εν μέρει, μπορεί να έχει δίκιο, αλλά δεν δείχνει εξέλιξη και αυτό είναι το πρόβλημα, που αυτός είναι υπεύθυνος να βελτιώσει.

Στον δεύτερο γύρο, έχει τα παιχνίδια με τους (θεωρητικά) πιο αδύναμους αντιπάλους εκτός έδρας, ενώ στην έδρα της έχει όλα τα ντέρμπι. Θα πρέπει να έχει λοιπόν πολύ καλύτερη εικόνα, αν δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες, εφόσον ξεκινάει από την 7η θέση.

Να ξεκαθαρίσει τι γίνεται με τους ξένους

Ουσιαστικά αυτό που πληρώνει η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, είναι η ήττα της πρώτης αγωνιστικής από το Λαύριο. Αυτή δημιούργησε όλα τα προβλήματα και πλέον η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίζει εντός και εκτός για να αναρριχηθεί στην βαθμολογία.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει όμως, είναι η κατάσταση με τους ξένους. Ο Μάκλεμορ, όσα εξωαγωνιστικά θέματα και να είχε, ήταν μια συνεχής απειλή για την άμυνα και με 40% στο τρίποντο, δεν μπορούσε κανείς να μην τον υπολογίζει. Πλέον δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα όλη η πίεση να πέφτει στον Ραντλ και τον ΜακΡέι. Εφόσον η ΑΕΚ δεν βιάστηκε να πάρει παίκτη για να προλάβει τον πρώτο γύρο, ας κάνει μια καλή επιλογή, δεδομένης και της δυσκολίας που υπάρχει στην αγορά, φέρνοντας έναν καλό άσσο.

Ο Καμπενγκέλε, μπορεί να είναι εδώ σωματικά, όμως το μυαλό του είναι αλλού και αυτό φαίνεται πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι. Ας αποφασίσουν λοιπόν, αν θα τον κρατήσουν και ας είναι μουτρωμένος ή θα τον δώσουν και να πάμε παρακάτω. Σε αυτές τις εποχές είναι δύσκολο να κρατήσεις παίκτη χωρίς την θέληση του, αλλά δεν μπορεί και ο καθένας να ζητάει να φύγει και να φεύγει έτσι απλά. Ας παρθεί μια απόφαση να τελειώνουμε, γιατί αν κάθε μέρα ακούμε και ένα δημοσίευμα ότι μιλάει με την τάδε ομάδα, ότι συμφώνησε με την δείνα, δεν πρόκειται να μείνει συγκεντρωμένος στα αγωνιστικά του καθήκοντα.

Δυστυχώς η ΑΕΚ σήμερα δεν έχασε μόνο τον αγώνα, έχασε και τον Κουζμίνσκας, αλλά και τις όποιες πιθανότητες είχε να αποφύγει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, από τον πρώτο αγώνα. Πλέον είναι δεδομένο ότι αυτό θα γίνει και απλά θα πρέπει να περιμένει ποιον από τους δύο θα αντιμετωπίσει.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X