«Μπηχτές» Βρούτση για τη διοίκηση της Super League: «Δεν μας έχει στείλει τις προτάσεις της για την επαγγελματική διαιτησία»

«Μπηχτές» Βρούτση για τη διοίκηση της Super League: «Δεν μας έχει στείλει τις προτάσεις της για την επαγγελματική διαιτησία»
Photo Credits: INTIME

Ο Βρούτσης υποστήριξε ότι ακόμη περιμένει της προτάσεις της λίγκας για την επαγγελματικής διαιτησία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτό αποδεικνύεται και από όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη στην «Μακεδονία της Κυριακής».

Ο Βρούτσης υποστήριξε ότι ακόμη περιμένει της προτάσεις της λίγκας για την επαγγελματικής διαιτησία, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση μαζί της (σ.σ. στις 28 Αυγούστου)!

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη:

-Εστία μόνιμης έντασης αποτελεί και το θέμα της διαιτησίας. Πού βρίσκεται το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας;

-«Για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, υπάρχει ήδη ένα νομοθετικό πλαίσιο, που για να εφαρμοστεί απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των φορέων του ποδοσφαίρου. Εμείς ως Πολιτεία, έχουμε από καιρό ζητήσει, καταρχάς, τις προτάσεις της Super League (και στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε) και περιμένουμε να τις αποστείλει για να διακριβωθούν οι τρόποι και οι συνεργασίες ώστε η επαγγελματική διαιτησία να εφαρμοστεί».

-Σκοπεύετε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της διαρκώς κλιμακούμενης έντασης, τόσο μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ, όσο και μεταξύ ΕΠΟ και λίγκας, που αναμφίβολα συμβάλλει στην έξαρση της βίας;

-«Ο ρόλος της κυβέρνησης και βασικά του κράτους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να είναι παρά συμβουλευτικός, σε ό,τι αφορά τις δομές του και τους τρόπους που ρυθμίζει τα θέματα του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων του, αγωνιστικά και διοικητικά. Σε συνεννόηση με τις διεθνείς συνομοσπονδίες FIFA και UEFA καταρτίστηκε η ολιστική μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2020 και κατόπιν ορισμένες προβλέψεις της πέρασαν στο καταστατικό της ΕΠΟ.

Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, είχε και έχει το εργαλείο να επουλώσει τις «πληγές» του και αρκεί να το χρησιμοποιήσει ολοκληρωτικά, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Πολιτείας, στην ολιστική μελέτη, συστήνεται να επικεντρωθεί στα θέματα της βίας και της διαφθοράς, όπως είναι η χειραγώγηση αγώνων. Σχετικά με θεσμικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της έντασης (και ανάμεσα στις ΠΑΕ), αυτές έχουν αναληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και φυσικά θα συνεχιστούν, όσο διαπιστώνουμε πως οι ίδιοι οι άνθρωποι που υπηρετούν το ποδόσφαιρο δεν νοιάζονται για τη διαφύλαξη του προϊόντος τους».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X