Ο «κόμης» ήρθε στην ΑΕΚ και τους Εστερχ-άζεψε! (VIDEO)

Ο «κόμης» ήρθε στην ΑΕΚ και τους Εστερχ-άζεψε! (VIDEO)

Όταν συστήθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ ο «κόμης» Μάρτον Εστερχάζι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα Χριστούγεννα του 1984 ήταν μαγικά για τον κόσμο της ΑΕΚ. Η τελευταία παράσταση της αγαπημένης του ομάδα ήταν απολαυστική και γεμάτη υποσχέσεις, καθώς η ήδη πολύ καλή ομάδα που διέθετε ο σύλλογος είχε ενισχυθεί με έναν μεσοεπιθετικό διεθνούς φήμης, το αστέρι της Χόνβεντ και της Εθνικής Ουγγαρίας, τον 28χρονο Μάρτον Εστερχάζι.

Ο Μαγυάρος είχε μπει ξαφνικά στη ζωή μας στα μέσα Δεκέμβρη του 1984. Ο τότε πρόεδρος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος που από το προηγούμενο καλοκαίρι είχε γεμίσει το ρόστερ της ΑΕΚ με πολύ καλούς παίκτες (Σάντμπεργκ, Στάμπαχερ, Θ. Παπαδόπουλος, Χατζής, Πιας, Βοϊτσίδης κ.α.) αποφάσισε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ομάδα και αναζήτησε τον αντικαταστάτη του Τσέχου Φράντισεκ Στάμπαχερ, ο οποίος δεν είχε δείξει πολλά πράγματα.

Η λύση αναζητήθηκε εκ νέου στην κεντρική Ευρώπη και ο ηγέτης της Εθνικής Ουγγαρίας (που εκείνη την εποχή κάλπαζε στα προκριματικά του Μουντιάλ 1986) ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα μέσα σε μια μέρα. Παράλληλα, ένας άλλος Τσέχος, ο προπονητής Βάτσλαβ Χάλαμα που είχε αναλάβει το ίδιο καλοκαίρι, απομακρυνόταν από τη διοίκηση, έχοντας χρεωθεί έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο και την τσάμπα ήττα (με ανατροπή από 1-2 σε 3-2 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ).

Στη θέση του προπονητή προσλήφθηκε ο Αντώνης Γεωργιάδης και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 1984 έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο, στον αγώνα με τον Εθνικό. Την ίδια στιγμή, ο Μάρτον Εστερχάζι φορούσε τη φανέλα με το 10 και συμπλήρωνε μια εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή με παίκτες όπως οι Αρδίζογλου, Δίντσικος, Μπαλής, Σάντμπεργκ και Μαύρος.

Το πρώτο ημίχρονο έμεινε στο 0-0, όμως στο δεύτερο ο Ούγγρος μάγεψε τα πλήθη. Ηταν σχεδόν μέσα σε κάθε καλή επιθετική ενέργεια της ΑΕΚ, έδωσε έτοιμο το πρώτο στον Χόκαν Σάντμπεργκ στο 59′ και έκλεισε το σκορ στο 88′. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο (μετέπειτα παίκτης της ΑΕΚ) Δημήτρης Πήττας, ενώ οι Πιας (67′) και Μαύρος (75′) είχαν σκοράρει για την ΑΕΚ.

Με το μαγικό τρίο Σάντμπεργκ-Εστερχάζι-Μαύρου η ΑΕΚ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και θα έπρεπε να έχει πάρει τον τίτλο, καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα. Ομως, το πρωτάθλημα έπρεπε να πάει στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο των… εορτασμών για τα 2300 χρόνια της Θεσσαλονίκης. Ο Εστερχάζι έμεινε μόνο δύο χρόνια στην ΑΕΚ (τον Δεκέμβριο του 1986 πήγε στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έκανε κάτι σπουδαίο) χωρίς να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, όμως οι φίλοι της ΑΕΚ τον θυμούνται και τον αγαπούν ακόμα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Χατζής, Π. Παπαϊωάννου, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Αρδίζογλου (68′ Πιας) Δίντσικος (80′ Ακριβόπουλος) Μπαλής, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X