Η FIFA επένδυσε 2,79 δισ. δολάρια μέσω προγράμματος ανάπτυξης την περίοδο 2016-22

Η FIFA επένδυσε 2,79 δισ. δολάρια μέσω προγράμματος ανάπτυξης την περίοδο 2016-22
Photo Credits: INTIME

Η FIFA επένδυσε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η FIFA παρείχε 2,79 δισεκατομμύρια δολάρια στις ενώσεις-μέλη της και τις συνομοσπονδίες για επενδύσεις στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου κατά τους δύο πρώτους κύκλους του Προγράμματός Forward Development, ανέφερε το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο σε έκθεση του, που δόθηκε σήμερα (22-12-23) στην δημοσιότητα.

Δύο επαναλήψεις του προγράμματος – ένας τριετής και τετραετής κύκλος – έχουν ολοκληρωθεί από τότε που άρχισε η εφαρμογή του, τον Μάιο του 2016, με την FIFA να δεσμεύει χρήματα για μια ποικιλία τοπικών έργων.

«Με τον τρίτο κύκλο του Προγράμματος Forward Development της FIFA να βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, έχουμε την τέλεια ευκαιρία να αναλογιστούμε τα επιτεύγματα του προγράμματος από την έναρξή του το 2016», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Από την αρχή, δεσμευτήκαμε ότι τα έσοδα από το ποδόσφαιρο θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος του αθλήματός μας σε όλο τον κόσμο, για κορίτσια και αγόρια, για γυναίκες και άνδρες, και ήμασταν τόσο καλοί όσο ο λόγος μας».

Κατά την περίοδο έως και το 2022, περίπου το 80% των κεφαλαίων -2,24 δισεκατομμύρια δολάρια- πήγαν στις 211 ομοσπονδίες-μέλη της FIFA, με το υπόλοιπο να πηγαίνει στις συνομοσπονδίες και τις περιφερειακές ομοσπονδίες, αναφέρει η έκθεση.

Οι ενώσεις δαπάνησαν τα κεφάλαια για την κατασκευή νέων ή τη συντήρηση υφιστάμενων υποδομών, την ανάπτυξη εγχώριων διαγωνισμών και την κάλυψη λειτουργικών δαπανών που σχετίζονται με τη διοίκηση και τη διακυβέρνηση.

Η FIFA πρόσθεσε ότι πάνω από 1.600 έργα με «μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο» είχαν εγκριθεί μεταξύ 2016 και 2022, με σχεδόν το ένα τρίτο να αφορά ποδοσφαιρικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών κέντρων και γηπέδων.

Η FIFA είπε ότι η ένωση-μέλος θα λάβει έως και 8 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις αναπτυξιακές της δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της τρίτης έκδοσης του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε τον τετραετή κύκλο του τον Ιανουάριο.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X