Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία στο Χάντμπολ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία στο Χάντμπολ

Το χρυσό κατέκτησε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Γαλλίας, στην δεύτερη θέση η Νορβηγία και στην τρίτη θέση η Δανία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Γαλλίας είναι η πρωταθλήτρια κόσμου για το 2023. Οι «μπλε» νίκησαν 31-28 (ημίχρονο 20-17) τη Νορβηγία στην πόλη Χέρνινγκ, στον αποψινό (17-12-23) τελικό του 26ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο συνδιοργάνωσαν Δανία, Νορβηγία και Σουηδία, και έφτασαν τους τρεις τίτλους στο τουρνουά (2003, 2017, 2023), αφήνοντας τις ηττημένες στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τέσσερα τρόπαια στο θεσμό. Παράλληλα, η Γαλλία πήρε… εκδίκηση από τη Νορβηγία για την ήττα της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021, όταν οι Σκανδιναβές επικράτησαν επί ισπανικού εδάφους με 29-22. Πάντως, η Νορβηγία είναι η χώρα με τα περισσότερα μετάλλια στη διοργάνωση, καθώς έχει κατακτήσει -με το αποψινό- συνολικά 12 (4-5-3).

Κατά σύμπτωση, και τα επτά μετάλλια της Γαλλίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (τρία χρυσά και τέσσερα ασημένια) κατακτήθηκαν με τον Ολιβιέ Κρούμπχολτς στην τεχνική ηγεσία. Ο αποψινός ήταν ο τελευταίος χορός για τον 65χρονο προπονητή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς ο Γάλλος τεχνικός θα αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Νορβηγία και Γαλλία τέθηκαν απόψε αντιμέτωπες σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πέμπτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, με τις Σκανδιναβές να έχουν το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (3-2). Επίσης, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στον τελικό του EURO 2020, με τη Νορβηγία να επικρατεί στο Χέρνινγκ της Δανίας με 22-20.

Στο μεταξύ, η Δανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς νίκησε στον «μικρό τελικό» τη Σουηδία με 28-27.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X