Έγινε ο απολογισμός, τώρα υπάρχει μόνο το νταμπλ

Έγινε ο απολογισμός, τώρα υπάρχει μόνο το νταμπλ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όλα αυτά που η ΑΕΚ πρέπει να προσέξει ώστε να μην επιβεβαιωθεί η αρνητική πλευρά των λεγομένων του Γιόνσον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια περιπέτεια που μας άφησε με τη στεναχώρια του ανολοκλήρωτου αλλά και την ευχαρίστηση ότι αυτή η παρέα, δεν έγινε σάκος του μποξ. Το έκανε δύσκολο σε όλους, αναγνωρίστηκε εκτός Ελλάδας, κέρδισε το σεβασμό, κατά περιπτώσεις και το θαυμασμό για τις ποδοσφαιρικές ιδέες της. Αν θα μπορούσε περισσότερα; Ναι, διότι υπήρχαν στιγμές που αδίκησε τον εαυτό της. Αν αυτή η εξέλιξη είναι άδικη για εκείνη; Όχι, διότι τέτοιες μπορούν να επικαλεστούν και οι αντίπαλοί της, όλοι έχουν κάτι να θυμούνται το οποίο θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερα ή να αποφύγει μέσα σε ένα παιχνίδι.

Τα συμπεράσματα εξήχθησαν όσον αφορά στο πως η ΑΕΚ οφείλει να ”διαβάσει” την ευρωπαϊκή πορεία της, προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα είδε πράγματα που τον έκαναν να νιώσει περήφανος για την προσπάθεια αλλά και περισσότερο υποψιασμένος για όσα θα πρέπει να αλλάξουν προς το ευρωπαϊκό μεγάλωμα, που δεν ποτέ του δεν έκρυψε ότι τον ενδιαφέρει πολύ. Ώρα για να μείνουν πίσω όμως όλα αυτά, οι δυσκολίες των εγχώριων διοργανώσεων είναι μπροστά και ο στόχος δεν μπορεί να είναι διαφορετικός για την ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει ενεργή έως το τέλος, για να το διεκδικήσει ξανά.

Φεύγεις από την επιβλητική και γεμάτη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» για να παίξεις στο άδειο γήπεδο του Παναιτωλικού. Προφανώς και πρόκειται για μετάβαση που ισοδυναμεί με πολιτισμικό σοκ, όποιος όμως μείνει πίσω, όποιος αφήσει τη σκέψη του να κολλήσει σε αυτά που έζησε εν συγκρίσει με τα μίζερα της ελληνικής πραγματικότητας που ακολουθούν, θα είναι επικίνδυνος για την ομάδα. Βαρύς ο χαρακτηρισμός, μα ακριβώς τέτοιος θα είναι σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Ο Παναιτωλικός που άλλαξε και η ανάγκη για ευστοχία

Είπε κάτι πολύ σημαντικό ο Γιόνσον, την παραμονή του αγώνα στο Αγρίνιο: «Έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αλλά μπορούμε να χάσουμε βαθμούς κι από όλους. Αν δεν είμαστε εκεί, θα υποφέρουμε. Οπότε πρέπει να τα δώσουμε όλα». Αυτό είναι ξεκάθαρα το νόημα, δεν επιτρέπεται τίποτε άλλο από το απόλυτο focus στο παιχνίδι. Και για να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι που με προβληματίζει περισσότερο και από τις δεδομένες απουσίες.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναιτωλικού, ο Πετράκης ήρθε να παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια με ένα σύνολο χαμένο στο διάστημα από τον περίεργο και με λειτουργικό τρόπο που το είχε διαχειριστεί ο Γκαμπριέλ Σούρερ. Το τελικό 3-0, με τέρματα από τους αμυντικούς της ΑΕΚ, αποκρύπτει τη δυσκολία του ματς για την Ένωση η οποία βρήκε απέναντί της μια ομάδα που, τουλάχιστον, είχε μια στοιχειώδη οργάνωση ξανά.

Έκτοτε, ο Παναιτωλικός έχει βελτιωθεί. Παίζει πιο σφιχτά, μεθοδικά, πήρε νίκες που ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή του, δεν έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και, το κυριότερο, είναι ξεκούραστος. Θα παίξει με ενέργεια, με δύναμη και αν η ΑΕΚ παρουσιαστεί τόσο ανέτοιμη και αδιάβαστη όπως με τον ΟΦΗ ή τόσο μπλαζέ όσο ήταν στην Κηφισιά, δεδομένα θα έχει ζητήματα.

Παγίδα στο Αγρίνιο, παγίδα ακολούθως και στις Σέρρες, έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Πιο πολύ αυτά τα παιχνίδια σε κάνει να φοβάσαι η ΑΕΚ, παρά τα τέσσερα διαδοχικά από 3 έως 17-18 Γενάρη με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρης (δις για το Κύπελλο). Κατ’ ομολογία και του Γιόνσον, η Ένωση μπορεί να χάσει βαθμούς από οποιονδήποτε, άρα τουλάχιστον υπάρχει φαίνεται από την παραδοχή του ότι υπάρχει εγρήγορση και όχι εφησυχασμός.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X