Η ΑΕΚ δεν είναι πια για χτυπήματα συμπάθειας στην πλάτη!

Η ΑΕΚ δεν είναι πια για χτυπήματα συμπάθειας στην πλάτη!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον ευρωπαϊκό απολογισμό της ΑΕΚ και όσα της έμαθε αυτή η πορεία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια, πως όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες προκαλούν έντονα και πλήρως διφορούμενα αισθήματα. Οποιος μπορεί να αφουγκραστεί όσα συμβαίνουν στην κοινωνία της ΑΕΚ, θα δει δύο μεγάλες τάσεις που κυριαρχούν από το βράδυ της Πέμπτης: εκείνους που αντιλαμβάνονται που βρισκόταν η ΑΕΚ και σε ποια ευρωπαϊκή ανυποληψία είχε περιπέσει τα προηγούμενα χρόνια και άρα θεωρούν σημαντικότατα τα βήματα και εκείνους που έμειναν με πικρή γεύση, από μια ομάδα που δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν οπτικές. Στη δική μου, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ έχει δείξει από το ξεκίνημα της περυσινής σεζόν και της έλευσης του Αλμέιδα στον πάγκο της, πως έχει πάψει να είναι η ομάδα που αρέσκεται απλά στην προσπάθεια και της αρκεί ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Είναι μια ομάδα με νοοτροπία νικητή, ένας οργανισμός που πάντα βάζει ολοένα και πιο ψηλά τον πήχη για να τον ξεπεράσει.

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες

Αρα, δέχομαι και συμμερίζομαι τη σκέψη όσων λένε πως η ΑΕΚ είχε φέτος πολλά ζητήματα στην Ευρώπη. Ο Γκαρσία, ένας εκ των πλέον κομβικών παικτών που προσδοκούσαν άπαντες πολλά από την παρουσία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, είχε γκεστ σταρ εμφανίσεις. Η ΑΕΚ «πληγώθηκε» από πολλά ατομικά λάθη παικτών της, οδηγήθηκε σε κρίσιμα ματς δίχως τον βασικό τερματοφύλακα της, είχε κόντρα διαιτησίες σε καθοριστικά παιχνίδια.

Ισχύουν όλα αυτά. Αλλά ισχύει επίσης, ότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να εκμεταλλευθεί την έδρα της. Πως αποδείχθηκε στην πράξη, ότι δεν είχε λύσεις για να γιατρέψει όλα τα ζητήματα της. Θα πεις είναι εφικτό να υπάρχουν δύο Πινέδα, δύο Λιβάι, δυο ισάξιοι τερματοφύλακες σε μια ομάδα; Η απάντηση είναι όχι. Αυτό που απαιτείται είναι να βρεις τρόπους να καλύπτεις τα ζητήματα και να μάθεις να γίνεις πιο κυνικός και ουσιαστικός, γιατί όσο πιο ψηλά ανεβαίνει το επίπεδο, τόσο πιο ασυγχώρητα είναι τα λάθη.

Τι πρέπει να μάθει η ΑΕΚ

Ξέρετε, πάει «πακέτο» μαζί με κάθε αποτυχία, το άνοιγμα του σεντονιού για τα πολλά ζητήματα που αποτελούν μόνιμα σημείο τριβής: οι μεταγραφές που δεν έγιναν, εκείνες που έγιναν και ακόμα δεν έχουν βγει, η αναβάθμιση που δεν υπήρξε. Εγώ λέω πως ισχύουν όλα. Και 1-2 παραπάνω κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έχουν βγει οι μεταγραφές μέχρι τώρα και θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρξει αναβάθμιση σε κάποιες επιλογές.

Αλλά είναι κρίσιμο πως η ΑΕΚ πρέπει να μάθει από τις αδυναμίες της. Να μάθει πως θα βρίσκει τις λύσεις σε όλα τα ζητήματα που θα καλείται να αντιμετωπίσει. Είναι φανερό, ότι η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι ομάδα που ξέρει να παίζει στο ρυθμό και την ένταση που απαιτεί ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός. Πρέπει να μάθει απ’ όσα συνέβησαν και να είναι ακόμα πιο ισχυρή όταν θα επιστρέψει. Και βέβαια, να κάνει όσα απαιτούνται για τη διατήρηση των κεκτημένων.

Περίεργη χρονιά

Θα είναι μια περίεργη χρονιά. Η ΑΕΚ θα έχει να ανταγωνιστεί έναν Παναθηναϊκό που βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, αφότου έβαλε το «πρέπει» στη ζωή του. Δεν είναι εύκολο να μάθεις ξανά να λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φάση που τα βάζει με όλους και με όλα, είναι μόνιμα στα κάγκελα και μοιάζει με βόμβα ξεχασμένη από τον πόλεμο. Ο ΠΑΟΚ ζει όνειρο, αλλά συνήθως αυτά δεν κρατούν πολύ.

Για όλους πάντως, κριτήριο είναι το γήπεδο. Αρχικά αυτά τα δύο κολλητά εκτός έδρας παιχνίδια που υπάρχουν για όλους, με ισχυρότατο «πρέπει» για να μην υπάρξει απώλεια βαθμών που θα μπερδέψει τα πράγματα. Και κυρίως από την αρχή του νέου χρόνου, όπου σε συνεχόμενα μεγάλα παιχνίδια θα ξεκαθαρίσουν πολλά για τα όσα μπορεί και πρέπει να περιμένει κάποιος από την εξέλιξη της σεζόν. Θα τα δούμε.

Ο μέγας Νεστορίδης

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X