Οι θάνατοι από την οπαδική βία που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Υπόθεση Μιχάλη Κατσούρη: Επέστρεψε στη θέση του ο διοικητής της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας
Photo Credits: INTIME

Αυτά είναι κάποια από τα περιστατικά οπαδικής βίας τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ελληνική κοινωνία παλεύει πολλά χρόνια ώστε να μπορέσει να σταματήσει την οπαδική βία, όμως είναι αρκετά δύσκολο καθώς τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση αποδεικνύονται ανεπαρκή για να βάλουν τέλος σε αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο.

Ας θυμηθούμε περιστατικά οπαδικής βίας τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα:

Το πιο πρόσφατο είναι αυτό με τον φίλαθλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη. Όταν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεπ ταξίδεψαν ολόκληρη την Κροατία, έφτασαν στην Ελλάδα και έκαναν «ντου» στην Νέα Φιλαδέλφεια στην οποία πολλές οικογένειες έκαναν βόλτα με τα παιδία τους.

Ο Μιχάλης δέχτηκε μία μαχαιριά στο μπράτσο η οποία αποδείχθηκε μοιραία για τον 29χρονο. Ο Μιχάλης περπάτησε μέχρι το περίπτερο που βρίσκεται έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, και εκεί σταμάτησε καθώς δεν είχε άλλες δυνάμεις.

Περαστικοί κάλεσαν το ΕΚΑΒ για να μεταβεί ο άτυχος Μιχάλης στο νοσοκομείο καθώς αιμορραγούσε ακατάπαυστα. Μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου οι γιατροί για περισσότερη από μία ώρα, έκαναν προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή. Παρόλα αυτά ο οπαδός της ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματα του.

Τι ομάδα είσαι;…

Το 2022 και συγκεκριμένα 1 Φεβρουαρίου 2022, θύμα οπαδικής βίας έπεσε ο φίλαθλος του ΑΡΗ, Άλκης Καμπανός. Ο 19χρονος είχε πάει μια βόλτα με τους φίλους του στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης με του φίλους του, όταν δύο αυτοκίνητα σταματάνε μπροστά τους και οι επιβαίνοντες ρωτούν τον Άλκη και τους φίλους του τι ομάδα είναι; Ο Άλκης απάντησε ΑΡΗΣ όμως που να ήξερε ότι αυτό θα του στοιχήσει για πάντα την ζωή, καθώς η απάντηση που έδωσε για κάποιους ήταν λάθος…

Το 2017 ο Νάσος Κωνσταντίνου φίλαθλος του ΠΑΟΚ επέστρεφε με έναν φίλο του από τον αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, όταν δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν ο φίλος του ΠΑΟΚ διέσχισε την οδό Αγίου Δημητρίου και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να έχει έναν τραγικό θάνατο.

Αντίστοιχα το 2020 ήρθε ο θάνατος του 28χρονου Βούλγαρου φίλαθλου του ΑΡΗ, Τόσκο Μποζατζίσκι. Ο 28χρονος έχασε τη ζωή του όταν μετά από επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ έτρεξε να σωθεί και τον πάτησε αυτοκίνητο.

Ίσως περνάμε στην πιο γνωστή ιστορία οπαδικής βίας η οποία είναι η δολοφονία του 22χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου στο «ραντεβού θανάτου» στην Παιανία στις 29 Μαρτίου του 2007.

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος δέχτηκε δύο χτυπήματα στο κεφάλι με σιδερολοστό και αφού έπεσε στο έδαφος δέχτηκε απανωτά χτυπήματα σε όλο το σώμα του, ενώ μαχαιρώθηκε και στους μηρούς. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X