Το επικό, το μοναδικό επεισόδιο από τις «Σπορ Ιστορίες» για τον μεγάλο Κώστα Νεστορίδη (VIDEO)

Το επικό, το μοναδικό επεισόδιο από τις «Σπορ Ιστορίες» για τον μεγάλο Κώστα Νεστορίδη (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ένα μοναδικό, ένα επικό επεισόδιο από τις «Σπορ Ιστορίες» με τον Κώστα Νεστορίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Κώστας Νεστορίδης. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1930 στην Δράμα, μεγάλωσε στην Αθήνα, κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ανεξάρτητα σωματεία της Καλλιθέας μέχρι να βγάλει δελτίο στον Πανιώνιο το 1948 τη φανέλα του οποίου φόρεσε για 7 χρόνια. Το 1951 χρίστηκε πρώτη φορά διεθνής και μέχρι το 1962 φόρεσε 17 φορές τη γαλανόλευκη φανέλα. Το 1955 μεταγράφηκε στην ΑΕΚ με την οποία διέγραψε πολύ λαμπρή καριέρα. Μέχρι το 1966 που έπαιξε στην «Ένωση», κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, ενώ από το 1959 έως το 1963 αναδείχθηκε για 5 συνεχόμενες σεζόν πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Όταν έφυγε από την ΑΕΚ έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Αυστραλία. Η Ελλάς Μελβούρνης ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Τον ένα χρόνο που έπαιξε με τους ομογενείς κατέκτησε το πολιτειακό πρωτάθλημα κι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Επαναπατρίστηκε το 1967 κι αφού έπαιξε λίγο στον Βύζαντα Μεγάρων και στον Αίαντα Σαλαμίνας, σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Έκτοτε κατά διαστήματα διετέλεσε και προπονητής του Πανηλειακού του Πανδραμαϊκού, της Καλλιθέας και της ΑΕΚ. Ένα περιστατικό με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη ενέπνευσε τον μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Περπινιάδη να γράψει τραγούδι με στίχους «και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει, να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί». Ο Νεστορίδης θεωρείται ένας από τους παραγωγικότερους ποδοσφαιριστές καθώς σε 321 συμμετοχές πέτυχε 233 γκολ. Χαρακτηριστικό στον τρόπο παιχνιδιού του «Νέστωρα» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλαθλοι ήταν το σπάσιμο της μέσης με το οποίο ντρίμπλαρε κι έκανε προσποιήσεις στους αντιπάλους, ενώ είχε πετύχει πολλά γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Το Αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή τον θάνατο του εμβληματικού ποδοσφαιρικού άσου παρουσιάζει την εκπομπή «ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» του Δημήτρη Χατζηγεωργίου, παραγωγής 1999.

Στο απόσπασμα βλέπουμε τον Νεστορίδη να μιλάει για το πώς μεταγράφηκε στην ΑΕΚ. Στη συνέχεια μιλούν γι’ αυτόν ο δημοσιογράφος Φαίδων Κωνσταντουδάκης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος και οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Κανάκης, Σπύρος Πομώνης, Σάββας Θεοδωρίδης, Κώστας Λινοξυλάκης και Τάκης Λουκανίδης, ενώ προβάλλονται στιγμιότυπα από κινηματογραφικά Επίκαιρα της εποχής που αγωνιζόταν ο Νεστορίδης στην ΑΕΚ.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ:

Το αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει ένα επεισόδιο της εκπομπής “Σπορ Ιστορίες” παραγωγής 1999.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X