Νίκος Κατσαρός: «Ο Νεστορίδης δεν ήταν καλύτερος ή χειρότερος, ήταν μοναδικός» (VIDEO)

Ο Κώστας Νεστορίδης συγκινημένος με το κοστούμι για την παρέλαση στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»! (ΦΩΤΟ)

Ο Νίκος Κατσαρός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νέστορα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νίκος Κατσαρός συγγραφέας, είναι ο άνθρωπος που έγραψε την βιογραφία του θρυλικού Κώστα Νεστορίδη, και έβγαλε στο φως της δημοσιότητας άγνωστες ιστορίες για αυτόν.

Σε συνέντευξη του στο BN Sports είπε:

«Τα κατορθώματα του μεγάλου Νέστορα έγιναν σε μια εποχή που δυστυχώς δεν υπήρχε τηλεόραση και επομένως, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μεταφερθούν στις νεότερες γενιές. Όσοι θα τα διαβάσουν, ίσως τα θεωρήσουν υπερβολικά, ή εντελώς απίθανα. Ευτυχώς, όμως, οι μαρτυρίες συμπαικτών, αντιπάλων, οπαδών, που τα έζησαν, αλλά και οι αριθμοί, τα επιβεβαιώνουν. Όσοι είχαμε την τύχη να τον απολαύσουμε στα γήπεδα δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι: “Σαν τον Νεστορίδη άλλος δεν θα βγει».

Η περιγραφή που επέλεξε, για να «ντύσει» τη βιογραφία του Κώστα Νεστορίδη, λέει τα πάντα. «Ο μάγος της μπάλας», όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου. Για τον Νίκο Κατσαρό, έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς δημοσιογράφους της χώρας, που ανέλαβε τη συγγραφή της βιογραφίας, ο θρυλικός «Νέστορας» ήταν πολλά παραπάνω από αυτό. «Ούτε καλύτερος από κάποιον, ούτε χειρότερος. Μοναδικός!», ανέφερε χαρακτηριστικά στο BN Sports, για έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης (12-12-23), αλλά δεδομένα, δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

«Δεν έχω δει να κάνει άλλος ό,τι ο Νεστορίδης!»

«Συνήθως οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν σε συγκρίσεις. Ποιος ήταν καλύτερος. Πελέ, Μαραντόνα. Ο Νεστορίδης δεν ήταν καλύτερος ή χειρότερος. Ήταν μοναδικός. Αυτά που έκανε, δεν μπορούσε να τα κάνει κανένας άλλος. Όχι μόνο τότε, ακόμα και τώρα. Δεν έχω δει να τα κάνει άλλος. Είχε έμφυτο ταλέντο, δεν βγήκε από ακαδημίες, αλλά από τις αλάνες και τα χωράφια. Ήταν αυτοδίδακτος, αλλά συνάμα τόσο μεγάλο ταλέντο, που έκανε πράγματα τα οποία δεν τα βλέπεις.

Ήταν τεράστιος σκόρερ. Ίσως ο μεγαλύτερος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπολογίζοντας τους αγώνες που έπαιξε και τα γκολ που πέτυχε. Αν θυμάμαι καλά, έχει 180 γκολ σε 220 παιχνίδια.

Σκόραρε με απίθανους τρόπους, και με το δεξί, και με το αριστερό. Είχε μία φοβερή ικανότητα προσποίησης με το σώμα. «Άδειαζε» τους παίκτες δίχως κανείς να καταλαβαίνει πώς το κάνει. Γι’ αυτό και συνάρπαζε τους οπαδούς της ΑΕΚ και πολύς κόσμος, πήγαινε στο γήπεδο για να δει τον Νεστορίδη. Ειδικά σε μία μεγάλη περίοδο, που η ΑΕΚ δεν είχε επιτυχίες. Κράτησε την ομάδα στο προσκήνιο, «ζωντανή», μόνος του εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

Τι να πρωτοθυμηθώ από ιστορίες; Κυρίως έχουν να κάνουν με γκολ, τα οποία δεν τα ξεχνάς ποτέ. Και το συναίσθημα και τον τρόπο που σκόραρε».

Δοτικός, αεικίνητος, «ζωντανός»!

«Ήταν πάρα πολύ δοτικός. Παραμονή του αγώνα, περνούσαν από το μαγαζί του κι έδινε εισιτήρια σε όσους δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Ήταν άνθρωπος που ξοδευόταν απλόχερα.

Ήθελε να δίνει χαρά στον κόσμο. Μου είχε πει κάποτε, πως το Σάββατο το βράδυ, παραμονή του αγώνα, δεν κοιμόταν, γιατί σκεφτόταν τι κόλπο θα κάνει, για να σκοράρει και να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Και βέβαια, ήταν πάρα πολύ ζωντανός άνθρωπος, αεικίνητος. Μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του, δεν ησύχαζε. Δεν αναπαυόταν. Κατέβαινε στο πρακτορείο, γύριζε στη γειτονιά. Δεν μπορούσε να σταθεί. Πολύ ζωντανός».

«Γέμιζε το γήπεδο σε… φιλικά!»

«Είχε δεθεί πάρα πολύ με την ΑΕΚ και είναι λογικό. Ήταν η σημαία της, για πάρα πολλά χρόνια. Ήταν ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο, πάρα πολλοί έγιναν ΑΕΚ.

Ήρθε σε μεγάλη ηλικία σε αυτήν, μέσω τους διετούς αποκλεισμού. Σε εκείνο το διάστημα, έπαιζε μόνο σε φιλικά παιχνίδια και πήγαινε τόσος κόσμος στο γήπεδο για να τον δει, που δεν μαζευόταν στα επίσημα.

Από το ’58 και μετά, όταν ξεκίνησε κανονικά και άρχισε να σκοράρει ακατάπαυστα, η λατρεία του κόσμου έφτασε στο κατακόρυφο. Πέντε χρόνια πρώτος σκόρερ. Κανένας δεν το έχει καταφέρει.

Όσον αφορά το γνωστό σύνθημα; Για εμένα όχι. Δεν θα βγει άλλος Νεστορίδης!»

Πηγή: bnsports

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X