Νέα μέτρα για την οπαδική βία ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση - Από κλείσιμο κερκίδων μέχρι λουκέτο!

Νέα μέτρα για την οπαδική βία ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση - Από κλείσιμο κερκίδων μέχρι λουκέτο!

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων,

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα νέο πακέτο μέτρων ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι η κυβέρνηση μετά το νέο περιστατικό οπαδικής βίας και τον σοβαρό τραυματισμού ενός 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων, ενώ το μήνυμα που εκπέμπεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως θα ληφθούν σκληρά μέτρα.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο στο κυβερνών κόμμα τηρούν σιγή ιχθύος για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος καθώς και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Μάλιστα συμμετείχε και ο επικεφαλής της ΕΥΠ Ι. Δεμίρης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αφήσουν εκτός της αίθουσας τα κινητά τους.

Από την κυβέρνηση δεν έγιναν ανακοινώσεις για το τι συζητήθηκε- μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει επικοινωνία και με την UEFA- και ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι. «Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα περισσότερο. Ό,τι έχουμε κάνει – που έχουμε κάνει πολλά και ορισμένα από αυτά έχουν αποδώσει – δεν είναι αρκετά» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ένα από τα βασικά μέτρα που έχει μπει στο τραπέζι είναι η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους, ενώ έχουν υπάρξει προτάσεις ακόμα και για οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων. Μάλιστα για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ενημερώθηκαν από την UEFA οι προσεχείς αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Europa League και Europa Conference League.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση έχει γίνει συζήτηση σχετικά με το αίτημα της ΠΟΑΣΥ για απόσυρση της ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα, κάτι που θα αποτελούσε ανάκληση της απόφασης που ελήφθη τον Αύγουστο. Σε μια τέτοια περίπτωση η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορούσε μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ (με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια).Παράλληλα στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε η ανάγκη εφαρμογής των αυστηροποιημένων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, ενώ συζητήθηκαν και άλλα μέτρα όπως το κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών. Σήμερα μένει να φανεί ποια από τα μέτρα που συζητήθηκαν τελικά «κλείδωσαν».

Σημειώνεται πως το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ είχε πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των 4 μεγάλων ΠΑΕ. Στη συνέχεια είχε ανακοινωθεί ένα πακέτο μέτρων που μεταξύ άλλων προέβλεπε : κλείσιμο των παράνομων – παράτυπων λεσχών φιλάθλων, λειτουργία αυστηρά ενός συνδέσμου με έδρα την επίσημη ΠΑΕ, έλεγχος εισόδου και ταυτοποίηση οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες που εντοπίζεται πρόβλημα από την ΕΛΑΣ και συνεργασία για τη δημιουργία παρατηρητηρίου βίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών μελών.

H ανάρτηση Μητσοτάκη

Σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά «στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού». Χαρακτηριστικά σημείωσε «θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται». Προσέθεσε δε πως «το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία».

Πηγή: ethnos.gr

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X