Επεισόδια στου Ρέντη: Η Κυβέρνηση σκέφτεται να γίνουν τα ματς του Europa League μόνο με Ισραηλινούς και Σέρβους σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη

Επεισόδια στου Ρέντη: Η Κυβέρνηση σκέφτεται να γίνουν τα ματς του Europa League μόνο με Ισραηλινούς και Σέρβους σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη

Έτοιμη να φτάσει μέχρι τέλους εμφανίζεται η Κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έτοιμη να φτάσει μέχρι τέλους εμφανίζεται η Κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στου Ρέντη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητάει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον προκειμένου να λάβει τα μέτρα που θα φέρουν εκτόνωση της κατάστασης και θα πατάξουν την οπαδική βία στη χώρα. Και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δείχνει διατεθειμένος να πάρει αποφάσεις που είναι δεδομένο πως θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις.

Νωρίτερα ενημερωθήκατε για τα τρία σενάρια που προέκυψαν από τη σημερινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μαξίμου και αφορούσε τους τρόπους αντιμετώπισης της οπαδικής βίας στην Ελλάδα.

Τα δύο απ΄τα τρία που τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη ήταν η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν και οι ενώσεις των αστυνομικών. Και δεύτερον η διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη για κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών σε όλα τα γήπεδα.

Το τέταρτο σενάριο της Κυβέρνησης

Ωστόσο η Κυβέρνηση δε μένει εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, υπάρχουν αρκετές «φωνές» γύρω από τον πρωθυπουργό που λένε πως δεν πρέπει να μείνει στις εξαγγελίες αλλά να προχωρήσει σε πράξεις που δε θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Και μία απ’ αυτές είναι να κλείσει όχι μόνο τις θύρες των οργανωμένων οπαδών, αλλά όλα τα γήπεδα και μάλιστα άμεσα. Να γίνονται μεν αγώνες, αλλά χωρίς κόσμο.

Μάλιστα, όταν το θέμα έφτασε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που υπάρχουν την ερχόμενη Πέμπτη, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να υποδέχονται τις Μακάμπι Χάιφα και Μπάτσκα Τόπολα αντίστοιχα, εκείνο που ειπώθηκε ως λύση ήταν να γίνουν τα ματς χωρίς… Έλληνες οπαδούς. Από τη στιγμή που πρόκειται για ματς της UEFA και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν μπορεί να στερήσει την παρουσία φιλοξενούμενων φιλάθλων, στην κυβέρνηση είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι πρωτόγνωρο. Να διοργανωθεί αγώνας με την παρουσία μόνο ξένων οπαδών!

Πίσω στο… 2010

Είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο το 2010, όταν η ΑΕΚ είχε υποδεχτεί την Νταντί Γιουνάιτεντ και ο Ολυμπιακός της είχε παραχωρήσει το Καραϊσκάκη. Με την προϋπόθεση να μην πάνε οπαδοί της. Και με αποτέλεσμα να βρίσκονται μόνο Σκωτσέζοι στις εξέδρες. Κάτι αντίστοιχο είναι πιθανό να δούμε και την ερχόμενη Πέμπτη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και στο Καραϊσκάκη. Να γίνει το Παναθηναϊκός – Μακάμπι μόνο με Ισραηλινούς και το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα μόνο με Σέρβους. Σε παιχνίδια, μάλιστα, που κρίνουν προκρίσεις για τις ελληνικές ομάδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ Μαξίμου και UEFA και έχει ενημερωθεί ο Τσέφεριν σχετικά με τη σκέψη της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στις εξέδρες. Συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Μένει να δούμε πλέον τις επίσημες ανακοινώσεις, που αναμένονται τη Δευτέρα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα μέτρα θα αφορούν όλα τα αθλήματα και όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Που σημαίνει πως είναι πιθανό να δούμε και τα παιχνίδια της Euroleague με άδειες εξέδρες.

Πηγή: Sportal.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X