Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο AEK Basket Queen by Betsson: «Τεράστιο σωματείο η ΑΕΚ, ο κόσμος μας είναι το όπλο μας»

Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο AEK Basket Queen by Betsson: «Τεράστιο σωματείο η ΑΕΚ, ο κόσμος μας είναι το όπλο μας»
Photo Credits: INTIME

Ο «βενιαμίν» της ΑΕΚ έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο ENWSI TV στο AEK Basket Queen by Betsson

Ένας απο τους μικρούς της ΑΕΚ Betsson έδωσε μια συναρπαστική συνέντευξη στο AEK Basket Queen by Betsson. Ο Όμηρος Νετζήπογλου μίλησε για όλα που απασχολούν την Ένωση από τον κόσμο της ΑΕΚ μέχρι και τη χημεία της ομάδας σε μια απολαυστική συνέντευξη.

Στο παιχνίδι με τη Σάσαρι βρήκατε ρυθμό απο την αρχή και ηταν εύκολο μετά. Τι έγινε;

Ναι θέλαμε την πρωτιά στην Ευρώπη και δεν θέλαμε να κάνουμε το ίδιο λάθος με τον Προμηθέα. Μπήκαμε πολύ σοβαρά, βρήκαμε ρυθμό απο την άμυνα και ηταν εύκολη και η επίθεση μετά.

Τελικά αν και επιθετικογενής ομάδα η ΑΕΚ μπορεί να παίξει άμυνα;

Η φιλοσοφία του κόουτς είναι να παίζουμε πρώτα άμυνα και να τρέχουμε στην επίθεση. Οπότε ναι μπορούμε και πρέπει να παίζουμε άμυνα γιατι μας βοηθάει να βρούμε ρυθμό.

Το καλοκαίρι ακούγαμε για ένα ταλαντούχο παιδί απο Θεσσαλονίκη και ήσουν στόχος Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Πως σε «έψησε» η ΑΕΚ να ενταχθείς στην ομάδα;

Η ΑΕΚ είναι ένας τεράστιος σύλλογος, η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποί της που με έχει βοηθήσει αρκετά να προσαρμοστώ όχι μόνο μπασκετικά αλλά και στην Αθήνα ήταν αυτό που με οδήγησε να πάρω αυτή την απόφαση.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο AEK Basket Queen by Betsson: «Τεράστιο σωματείο η ΑΕΚ, ο κόσμος μας είναι το όπλο μας»

Πιστεύεις οτι η ΑΕΚ έχει τα φώτα να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη παρά τα κλειστά συμβόλαια της Euroleague;

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της ΑΕΚ, είναι ένα τεράστιο σωματείο και πρέπει να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα καλύτερα παιχνίδια σου πέρυσι τα έκανες ενάντια στην ΑΕΚ;

Από την προηγούμενη σεζόν που είναι η πρώτη μου χρονιά στο αντρικό του Αρη έκανα καλά παιχνίδια με την ΑΕΚ.

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα; Σαρέσει ο ρόλος σου σε βολεύει η φιλοσοφία του γρήγορου παιχνιδιού στην ομάδα;

Μαρέσει πάρα πολύ η φιλοσοφία της ομάδας, το γρήγορο παιχνίδι είναι το στύλ μου, με έχει βοηθήσει πολύ ο Πλάθα και όλοι οι βοηθοί του μου έχει δώσει πολύ ελευθερία ενώ με τους συμπαίκτες μου είμαστε μια οικογένεια και στα δύσκολα και στα εύκολα είμαστε μαζί και φαίνεται και στο γήπεδο.

Και οι πρηγούμενοι που ήρθαν εδώ να μιλήσουν (Τίλμαν, Ράντλ) αυτό μας είπαν

Ναι όλα τα παιδιά είναι καταπληκτικά και είμαστε όλοι ενωμένοι.

Ο Χόλ μας είπε οτι είσαι το πειραχτήρι της ομάδας ισχύει;

Η αλήθεια είναι οτι μου αρέσει να πειράζω τους μεγαλύτερους ειδικά τον Κουζμίνσκας όταν μπαίνω στο γήπεδο και με βοηθάει το καταπλήκτικό κλίμα να το κάνω αυτό.

Ο μεγάλος αναταγωνισμός στη θέση 2 σε πιέζει ή το βλέπεις περισσότερο σαν σχολείο;

Όλα είναι ένα σχολείο γιατί αν έχεις κόουτς τον Πλάθα και συμπαίκτες τον Κουζμίνσκας, τον Ράντλ, τον Μάκλεμορ που έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία από μεγάλες ομάδες και διοργανώσεις δεν γίνεται να μην μάθεις. Όλους τους μικρούς μας προσέχουν και σε κάθε λάθος μας βοηθούν να το ξεπεράσουμε. Είναι ευλογία να είσαι σε μια τέτοια ομάδα κάθε μέρα είναι ένα νέο μάθημα.

Τα στατιστικά σου είναι εντυπωσιακά σε αυτά τα 14 παιχνίδια που έχει παίξει η ΑΕΚ  (6,5 πόντους 35,5% στο τρίποντο σε 18 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο)  τί άλλο να περιμένουμε;

Είμαι τυχερός που είμαι σε αυτή την ομάδα που εμπιστεύεται τους νέους όπως εμένα τον Ζώη (Καράμπελα) και τον Μάνο (Χαζτηδάκη), εμένα με ξεκινάει και πεντάδα πολλές φορές το μόνο που μπορώ να πώ είναι οτι θα δίνω σε κάθε παιχνίδι και την ψυχή μου για την ομάδα.

Πολύ συχνά αναφέρεις την όνομα του Πλάθα. Είναι τόσο έντονη η παρουσία του;

Πραγματικά η προσωπικότητά του είναι τρομερή σε βοηθάει όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και έξω απο αυτό, μου έχει μάθει τόσα πράγματα για τη ζωή και είμαι παρα πολύ τυχερός που είμαι μαζί του έχω μάθει τόσα.

Ο Πλάθα έχει πεί δεν με νοιάζει αν είναι μεγάλος ή μικρός αρκεί να κάνει την δουλειά του καλά. Ισχύει;

Ναι είναι ένας ανοιχτόμυαλος προπονητής αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στη φιλοσοφία του δεν θα σου κόψει ποτέ τα φτερά. Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι μαζί του και να μαθαίνω απο αυτόν.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο AEK Basket Queen by Betsson: «Τεράστιο σωματείο η ΑΕΚ, ο κόσμος μας είναι το όπλο μας»

Η ΑΕΚ φέτος έχει μια τεράστια ισορροπία και ένα αστείρευτο ταλέντο στους Έλληνες όχι μόνο για φέτος αλλά και για το μέλλον. Πώς το βλέπεις;

Είμαστε σε μια μικρή ηλικία όλοι οι Έλληνες, προσπαθούμε να δεθούμε με τους ξένους και να βρούμε τους ρόλους για να δίνουμε όλοι το 100% μέσα στο παρκέ.

Είστε ευχαριστημένοι με τους ρόλους σας;

Ναι όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο, δεν μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομάδα αν όλους τους βολεύει ο ρόλος τους.

Πόσο σας ενόχλησαν τα ματς που έχουν χαθεί και με παράγοντα τη διαιτησία;

Εγώ δεν μιλάω για διαιτησία, το μόνο σίγουρο είναι οτι οι ήττες στην Ελλάδα μας έχουν στοιχίσει σε σχέση με την Ευρώπη που έχουμε το απόλυτο. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και ένα από τα δύο ματς με ΠΑΟ και Ολυμπιακό όπως πήγαν, πρέπει να βρούμε τους ρυθμούς μας και να βλέπουμε τον κάθε αγώνα σαν τελικό.

Πως εξηγείς τη διαφορά ανάμεσα στις νίκες στα εντός και τα εκτός παιχνίδια στην Ελλάδα; Γιατί ενώ η ΑΕΚ κερδίζει εύκολα στην έδρα της δεν μπορεί να κάνει το ίδιο εκτός έδρας;

Σίγουρα όταν παίζεις στην έδρα σου με τον κόσμο σου είναι πιο εύκολο αλλα δεν υπάρχει θέμα απλά πρέπει να παίζουμε στο 100% και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Πόσο «φτιάχτηκες» όταν είδες το κλειστό γεμάτο με τον ΠΑΟΚ; Ο Ράντλ μας είπε οτι σας ενθουσίασε πόσο σας βοηθάει να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο;

Ήταν τρομερή η ατμόσφαιρα του «κλουβιού» θέλαμε να βγούμε για ζέσταμα πώς και πώς για να δούμε τον τρομερό αυτόν κόσμο οι οποίοι μας ώθησαν να γυρίσουμε και το ματς από το -17. Θέλω να πώ οτι ο κόσμος της ΑΕΚ είναι το όπλο μας για αυτούς θα ματώσουμε και θα παίξουμε. Θέλουμε να έρχεται στο γήπεδο.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο AEK Basket Queen by Betsson: «Τεράστιο σωματείο η ΑΕΚ, ο κόσμος μας είναι το όπλο μας»

Κάνατε το 5/5 στο BCL και πάμε για τους 16. Έχετε την ίδια λογική; Πάμε για πρωτιά στον όμιλο;

Πρώτα κοιτάμε το τελευταίο ματς στη γερμανία, κοιτάμε κάθε ματς σαν τελικός και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάληλα για να αντιμετωπίσουμε όποιον αντίπαλο κληρωθούμε.

Υπάρχει κάποιο θέμα που έχουμε εκτός έδρας ήττες; Είναι θέμα χημείας; Ο Ραντλ μας είπε οτι είστε ακόμα στο 50% με 60% ακόμα, εσύ πώς το ορίζεις αυτό;

Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, είμαστε μια νέα ομάδα και όσο δουλεύουμε και δίνουμε το 100% θα βελτιονώμαστε ακόμα περισσότερο.

Ο Ραντλ είπε οτι είναι ο καλύτερος σουτέρ αστην ομάδα ισχύει;

Όχι σίγουρα είναι ο Ραντλ, είναι μηχανή.

 

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X