Την ΑΕΚ του Αλμέιδα φοβούνται και ξέρουν γιατί…

Την ΑΕΚ του Αλμέιδα φοβούνται και ξέρουν γιατί…
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για το statement της ΑΕΚ αρχές Δεκέμβρη που δεν κρίνεται ακόμη τίποτε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι τα μισά του πρωταθλήματος, ούτε της σεζόν. Μην μπερδευόμαστε. Δεν έχει φύγει καν το 2023, έχουμε σημαντικά ματς για να μας αποχαιρετίσει. Ο α’ γύρος τελείωσε και απομένει ο β’ (13 ματς) και τα κρίσιμα πλέι οφ (10). Στη σούμα 23 ματς για πρωτάθλημα και ακόμη 7 για το Κύπελλο αν φτάσει (με το καλό) μέχρι τον τελικό πάλι η ΑΕΚ. Δηλαδή, η λογική λέει 30 ματς ακόμη στην Ελλάδα και έχει παίξει τώρα μόλις 13.

Χαμηλά την μπάλα, το σημαντικό το είπε ο Ματίας Αλμέιδα χθες. «Να είσαι κοντά στην κορυφή…», δήλωσε ο Αργεντίνος. Η ΑΕΚ είναι. Στο -1, πέρυσι τέτοιο καιρό ήταν στο -8 και στο τέλος κατάφερε το απόλυτο με το νταμπλ. Φέτος συν την καταπόνηση της Ευρώπης, τα πάει καλύτερα βαθμολογικά, περιμέναμε-θέλαμε όλοι μας κάτι από τα… περσινά σαν εικόνα στο χορτάρι, αλλά το Πέμπτη-Κυριακή/Δευτέρα είναι «βαρύ και ασήκωτο» για την πλειοψηφία των ομάδων στην Ευρώπη.

Και η ΑΕΚ το «πληρώνει» με τραυματισμούς, απουσίες πολύ σημαντικών παικτών της και φέτος προσέθεσε και την αναποτελεσματικότητα από το «θολωμένο» (και βιαστικό) της μυαλό στις τελικές. Τις δημιουργεί, φτάνει στην περιοχή, απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά δεν… Έτσι πέταξε 6 βαθμούς με Κηφισιά-Πανσερραϊκό-Ολυμπιακό, ειδικά με τους δύο πρώτους. Την Κρήτη την αφήνω, ήταν κακή και πήρε ότι της έπρεπε κόντρα στον ΟΦΗ.

Και οι καλές ομάδες, οι μεγάλες ομάδες, όταν δεν βρίσκουν γκολ στο open play, στη δημιουργία τους από το σύστημα ή την ατομική ποιότητα, πρέπει να στηρίζονται στα στημένα. Όχι μόνο εκεί, αλλά και εκεί. Στις βραδιές που δεν πάνε καλά και είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτές (να μην σου βγαίνει η παραγωγή φάσεων), όπως προχθες με τον Άρη, πρέπει να παίζεις με κάθε χαρτί σου στην παρτίδα. Σαν αυτό του Βίντα στα στημένα, το 4ο γκολ του. Πολύτιμο, όπως κάθε προηγούμενο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άγιαξ, Παναιτωλικός).

Τα στημένα της ΑΕΚ είναι λύση στα δύσκολα

Η ΑΕΚ έχει σκοράρει φέτος 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Βγάζουμε τα 3 πέναλτι και το ένα αυτογκόλ με την Κηφισιά, 29. Από αυτά, τα 12, κάτι παραπάνω από το 40% δηλαδή, έχουν έρθει μέσα από στατικές φάσεις. Με Ντιναμό εκτός το 2ο γκολ του Γαλανόπουλου, με Ντιναμό το 1-2 από κόρνερ (από κόρνερ και το κερδισμένο πέναλτι που δημιούργησε το γκολ πρόκρισης του Βίντα). Στον Βόλο, δύο εκτελέσεις φάουλ, η μία απ’ ευθείας έφεραν τα 2 πρώτα γκολ. Στο Μπράιτον, επίσης τα δύο πρώτα προήλθαν από κόρνερ και φάουλ, άλλο ένα από κόρνερ με τον Άγιαξ στην Νέα Φιλαδέλφεια, δύο με τον Παναιτωλικό, ένα με τον Αστέρα Τρίπολης, ένα με την Λαμία, ένα και χθες με τον Άρη.

Την ΑΕΚ του Αλμέιδα φοβούνται και ξέρουν γιατί…

Αμυντικά στην αρχή της σεζόν δεχόταν συνεχώς γκολ και μάλιστα πρώτη. Τώρα διορθώθηκε και αυτό. Μετά και το χθεσινό με τον Άρη, πλέον δεν έχει δεχτεί γκολ στις έξι από τις επτά τελευταίες αγωνιστικές. Αμύνεται με διαφορετικό τρόπο, όχι τόσο πιεστικά και αποτελεσματικά όσο πέρυσι, δίνει δικαιώματα και φάσεις για αυτό και είναι απαιτητό να είναι φέτος ο τερματοφύλακας της επιδραστικός και αποτελεσματικός. Για αυτό και ο Στάνκοβιτς είναι πολύτιμος φέτος και τώρα η απουσία του (πολύ) μεγάλη.

Την φοβούνται γιατί βρίσκει λύσεις σχεδόν σε όλα

Ακόμη όμως και αυτή την ΑΕΚ που δεν έχει πλησιάσει καν τα περσινά της στάνταρ, δεν έχει τα μακρά διαστήματα του press που «πνίγει» τον αντίπαλο, δεν σκοράρει γρήγορα και με ευκολία στα περισσότερα ματς, δεν έχει τον βασικό της φορ μέχρι σήμερα και συνεχώς απουσίες σημαντικών παικτών γύρω του, την φοβούνται περισσότερο από όλα. Για τον Αλμέιδα, για τη δυναμική στα μεγάλα ματς που ξέρει να τα παίρνει, για το ρόστερ, την ποιότητα του, την αύρα της Νέας Φιλαδέλφειας από πέρυσι που έκοψε την κορδέλα. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟ, πρώτος μεν, αλλά στα μεγάλα ματς δεν δείχνει συνέπεια. Και τα μεγάλα ματς (ελέω πλέι οφ) δίνουν τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ καλύτερος από πέρυσι, πιο γεμάτος, αξιόμαχος, με προπονητή που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει στα περισσότερα ματς, αλλά με ρόστερ που δεν μπορεί να κοντράρει αυτό της ΑΕΚ, δύσκολα θα είναι ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος και αυτό είναι εκτίμηση. Ο Ολυμπιακός πνίγηκε στην αντιποδοσφαιρική πολιτική-λογική του και τα πληρώνει. Και προσεχώς θα τα πληρώσει πιο ακριβά.

Το συμπέρασμα στο τέλος του α’ γύρου, έχοντας μπει πια στο Δεκέμβρη είναι ότι η ΑΕΚ είναι μία ανάσα από την 1η θέση, δεν τα κατάφερε στο Champions League γιατί δεν ήταν όσο έτοιμη χρειαζόταν, μπήκε στο Europa League σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο και τώρα με Χ2 στο Άμστερνταμ συνεχίζει στο Conference League. Μέσα σε όλα, ναι. Κόντρα σε όλα, ναι. ΑΕΚ του Αλμέιδα «μυρίζει» όλο αυτό, ναι.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X