Μπονγκ: «Καλύτερη ομάδα η Μπράιτον, αλλά η ΑΕΚ είναι πιο έμπειρη στην Ευρώπη»

Μπονγκ: «Καλύτερη ομάδα η Μπράιτον, αλλά η ΑΕΚ είναι πιο έμπειρη στην Ευρώπη»
Photo Credits: INTIME

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Γκαετάν Μπονγκ μίλησε για το ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τη χώρα μας, ενώ στο «βιογραφικό» τους έχουν σημειώσει συμμετοχές και με την φανέλα της Μπράιτον, είναι λίγοι έως και ελάχιστοι. Ο Γκαετάν Μπονγκ είναι ένας από αυτούς. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» μίλησε στο BN Sports για τα ανάμεικτα συναισθήματα που του άφησε η Ελλάδα, τη δεδομένη αγωνιστική εκτόξευση των «γλάρων» και για την εμπειρία που έχει η ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με την ΑΕΚ να είναι έτοιμη να υποδεχθεί την Μπράιτον στην OPAP Arena για την 5η αγωνιστική του Europa League, ήρθε και η κατάλληλη αφορμή για να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Γκαετάν Μπονγκ.

Ο άλλοτε αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, πέρασε πέντε χρόνια με την φανέλα των «γλάρων» και είναι ασφαλές να πούμε, πως ξέρει καλύτερα από τον οποιοδήποτε, τον τρόπο λειτουργίας του κλαμπ.

Βέβαια, όταν ο Καμερουνέζος θυμήθηκε την περίοδο που έζησε στην Ελλάδα του… ξύπνησαν μνήμες από την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης, αλλά και τον απαιτητικό λαό του Ολυμπιακού.

Ο Γκαετάν Μπονγκ μίλησε στο BN Sports για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Ελλάδα μέχρι να προσαρμοστεί, αλλά και για την άκρως σημαντική αναμέτρηση που έχει να δώσει η ΑΕΚ απέναντι στην Μπράιτον.

Ο Γκαετάν πέρασε μία γεμάτη 5ετία στην Μπράιτον και μόνο ξαφνιασμένος δεν δηλώνει, από την κατακόρυφη εξέλιξη των «γλάρων». Ίσα ίσα που την θεωρούσε αναμενόμενη!

«Στην Μπράιτον ήταν όλα ολοκαίνουργια και λειτουργούσαν ιδανικά, από το γήπεδο, μέχρι και το προπονητικό κέντρο. Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν ένα πλάνο 10ετίας και το τηρούσαν κατά γράμμα. Για αυτό και δεν είναι έκπληξη που έχουν χτίσει την υπέροχη ομάδα που βλέπουμε σήμερα. Αγοράζουν νέους παίκτες και τους δίνουν απευθείας την ευκαιρία για να δείξουν το τι αξίζουν».

Η ποιότητα της φετινής Μπράιτον είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Η ΑΕΚ όμως με τον δικό της τρόπο κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την Αγγλία. Ρωτήσαμε λοιπόν τον Μπονγκ να μας δώσει εκείνος μία εξήγηση για τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα αυτό (3-2).

«Μπορεί η Μπράιτον να είναι μία τρομερή ομάδα, είναι όμως πρωτάρηδες στην Ευρώπη. Ακόμη και οι παίκτες δεν έχουν πολλές εμπειρίες και η πίεση τους κατέβαλε, κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ έχει ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλύτερα τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει μεγάλο ρόλο. Στα χαρτιά ναι η Μπράιτον ήταν η καλύτερη ομάδα, στην πράξη όμως πιστεύω η ΑΕΚ ήταν το πραγματικό φαβορί. Τώρα όμως θα είναι πιο δύσκολο, διότι οι Άγγλοι θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και με λιγότερο άγχος. Η ΑΕΚ όμως και πάλι μπορεί να της κάνει τη ζημιά».

Διαβάστε περισσότερα στο Bnsports.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X