Champions League: «Καθάρισε» ο Ιμόμπιλε για τη Λάτσιο επί της Σέλτικ (2-0) - Μπάσιμο πρόκρισης η Σαχτάρ επί της Αντβέρπ (1-0)

Champions League: «Καθάρισε» ο Ιμόμπιλε για τη Λάτσιο επί της Σέλτικ (2-0) - Μπάσιμο πρόκρισης η Σαχτάρ επί της Αντβέρπ (1-0)
Photo Credits: INTIME

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε μπήκε στο 61' και «καθάρισε» μέσα σε 4 λεπτά τη Σέλτικ (2-0) για λογαριασμό της Λάτσιο. Σπουδαία νίκη και για τη Σαχτάρ επί της Αντβέρπ (1-0)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με ηγέτη και σκόρερ τον Τσίρο Ιμόμπιλε που μπήκε στο 61′ και σκόραρε δις (82′, 85′) η Λάτσιο επικράτησε στη Ρώμη με 2-0 της Σέλτικ και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στους «16» του Champions League. Από την άλλη, η Σαχτάρ νίκησε στο Αμβούργο με 1-0 την Αντβέρπ και έβαλε… φωτιά στον όμιλο, με δεδομένο πως ισοβαθμεί στην κορυφή με τις Μπαρτσελόνα και Πόρτο που παίζουν το βράδυ.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε μίλησε όταν η μπάλα «έκαιγε» και με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε τη Λάτσιο στη νίκη με 2-0 επί της Σέλτικ και σε τροχιά πρόκρισης προς τους «16».

Το χρονόμετρο έπρεπε να «γράψει» το 61ο λεπτό της αναμέτρησης μέχρι να κάνει την εμφάνισή του στο χορτάρι. Ακόμα και με κάτι λιγότερο από μισή ώρα αγώνα ωστόσο στη διάθεσή του, ο Τσίρο Ιμόμπιλε κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ρωμαίος «αυτοκράτορας» χάρισε τη νίκη στη Λάτσιο με 2-0 και την έστειλε αγκαλιά με την πρόκριση στους «16», θέτοντας παράλληλα οριστικά τέλος στο ευρωπαϊκό ταξίδι της Σέλτικ.

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι): Προβεντέλ, Λατσάρι, Πάτριτς, Τζίλα, Μάρουσιτς, Ροβέλα, Γκεντουζί, Λουίς Αλμπέρτο, Ίσακσεν, Φελίπε Άντερσον (61΄Πέδρο), Καστεγιάνος (61΄Ιμόμπιλε)

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Χαρτ, Τζόνστον, Κέρτερ-Βίκερς, Σκέιλς, Τέιλορ, ΜακΓκρέγκορ, Μπερνάρντο (69΄Ο-Χιόν-Τζιού), Ο΄Ράιλι, Φόρεστ (61΄Τζόνστον), Γιανγκ, Φουρουχάσι.

Ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης η Σαχτάρ

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Champions League έκανε η Σαχτάρ, επικρατώντας της Αντβέρπ με σκορ 1-0, ενώ παράλληλα «κλείδωσε» την 3η θέση και περιμένει τo Μπαρτσελόνα – Πόρτο για το… όνειρο.

Μπορεί εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία η Σαχτάρ να μην έχει τη «λάμψη» και τους αστέρες που είχε τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να μην αγωνίζεται στο γήπεδό της και τα εντός έδρας ματς να τα δίνει στο Αμβούργο, ωστόσο… μάχεται στα ίσα με Μπαρτσελόνα και Πόρτο για μία θέση στους «16» του Champions League!

Οι Ουκρανοί επικράτησαν της Αντβέρπ με 1-0 εντός έδρας για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και πλέον είναι ισόβαθμοι με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, έχοντας από 9 βαθμούς. Έτσι, η Σαχτάρ περιμένει και ελπίζει σε νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Πόρτο και την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία για να παλέψει με τους «Δράκους» για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο ηττημένος θα μείνει στην 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, καθώς οι Βέλγοι έμειναν χωρίς βαθμό στον όμιλο και «κλείδωσαν» την τελευταία θέση.

Η ομάδα του Μαρίνο Πούσιτς μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να ανοίξει από νωρίς το σκορ, με τον Μίκολα Ματβιένκο να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι για το 1-0 στο 11ο λεπτό. Στο 23΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Μπαλινγκουισά, ωστόσο ο Μπόνταρ τον πρόλαβε και έβαλε την προβολή, κόντραρε η μπάλα και ο Ρέζνικ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο (54′) η Αντβέρπ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι για τράβηγμα του Μπόνταρ στον Γιάνσεν μέσα στην περιοχή, ωστόσο VAR και διαιτητής έκριναν πως δεν υπάρχει παράβαση και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. ‘Ενα λεπτό μετά (55′), οι Ουκρανοί πίεσαν, έκλεψαν, ο Αζάροφ σούταρε έξω από την περιοχή με τον να αποκρούει ενώ η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι πριν περάσει εκτός, ενώ ακριβώς το ίδιο έγινε και στο 63’ με σουτ του Στεπανένκο, σε δύο απο τις μεγαλύτερες φάσεις του παιχνιδιού.

Στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία, με τη Σαχτάρ να μη μπορεί αρχικά να σκοράρει σε κενή εστία, καθώς αμυντικός πρόλαβε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, ενώ αμέσως μετά ο Ρίζνικ σταμάτησε σε τετ α τετ τον Αλντερβάιρελντ, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X