Αλόνσο: «Η ανταμοιβή μπορεί να είναι εκατό μέτρα μακριά ή ένα»

Αλόνσο: «Η ανταμοιβή μπορεί να είναι εκατό μέτρα μακριά ή ένα»
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής της Σεβίλλης Ντιέγκο Αλόνσο χαρακτήρισε «τελικό» το παιχνίδι με την PSV Αϊντχόφεν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ουρουγουανός προπονητής της Σεβίλλης Ντιέγκο Αλόνσο, γνωρίζει καλύτερα από όλους τι διακυβεύεται αύριο (29-11-23) εναντίον της PSV Αϊντχόφεν, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του Champions League, την οποία ο χαρακτήρισε «τελικό». Η ομάδα της Ανδαλουσίας δεν έχει κερδίσει από την άφιξή του και, μετά την τελευταία ήττα στο Σαν Σεμπαστιάν, υπάρχει πίεση, αν και εκείνος διαβεβαιώνει ότι η ομάδα λειτουργεί καλά και ότι η ανταμοιβή θα έρθει. Ωστόσο, πιστεύει ότι η μονομαχία με τους Ολλανδούς είναι ένας τελικός για ολόκληρο τον σύλλογο, όχι μόνο για εκείνον:

«Είμαι μέρος της Σεβίλλης και ο αγώνας είναι ένας τελικός για όλους, για τους παίκτες, για τον προπονητή, για το επιτελείο, για τους φιλάθλους, είναι ένας τελικός για τον σύλλογο», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ανησυχεί για μια πιθανή απόλυση.

Ρωτήθηκε επίσης αν νιώθει τη στήριξη του συλλόγου: «Απορροφάω την κριτική φυσικά, είναι καθημερινό ψωμί για εμάς τους προπονητές. Πρέπει να κρατηθούμε, σκόρδο και νερό. Νιώθω την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών, που συμμετέχουν και που ξέρουν ότι η επιβράβευση είναι μπροστά.

Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε γιατί δεν ξέρουμε αν η ανταμοιβή είναι εκατό μέτρα μακριά ή ένα μέτρο μακριά. Αν σταματήσουμε να πιέζουμε, σταματήσουμε να πιστεύουμε, σταματήσουμε να πολεμάμε, σίγουρα δεν θα το μάθουμε. Τα χτυπήματα που δεχόμαστε, το σκοτεινό σύννεφο που έχουμε από πάνω μας, δεν πρόκειται να τελειώσουν. Αν κερδίσουμε, αυτό που ψάχνουμε θα αρχίσει να εμφανίζεται, κάτι που είναι ένα θετικό σερί», είπε.

Ο Ουρουγουανός προπονητής ξέρει ότι δεν υπάρχει υπομονή στο ποδόσφαιρο σήμερα και ότι η ομάδα του ακόμα δεν έχει κερδίσει: «Το να μην έχει κερδίσει το πρωτάθλημα και το Champions League δεν είναι αυτό που περιμένει κανείς ούτε είναι φυσιολογικό. Ήρθαμε και εδώ γιατί δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Ήρθαν προπονητές που δεν κατάφεραν να βελτιωθούν. Είμαστε εδώ για αυτό, δεν ακούω τι υπάρχει εκεί έξω, προσπαθώ να βελτιώσω τους παίκτες μου και να τους δώσω αυτοπεποίθηση να αποδώσουν», τόνισε ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ψυχική κατάσταση της ομάδας:

«Είμαστε πληγωμένοι και χτυπημένοι από τα αποτελέσματα. Μας πονάει πολύ, αλλά για να βγούμε από αυτή την κατάσταση το μόνο που μένει είναι να δουλέψουμε. Είμαστε σε άσχημη στιγμή, αλλά μιλάμε για την πρόκριση στους «16» του Champions League. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί η ανταμοιβή μπορεί να είναι εκατό μέτρα μακριά ή μπορεί να είναι ένα», επέμεινε.

Όσον αφορά τον αντίπαλο, ο Αλόνσο πιστεύει ότι η ομάδα του θα πρέπει να υποφέρει για να κερδίσει: «Θα είναι ένα ισορροπημένο ματς. Η PSV Αϊντχόφεν είναι πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλά αποτελέσματα, είναι μια δυνατή ομάδα, με καλούς εξτρέμ, με παίκτες που είναι καλοί στην κορυφή. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στις λεπτομέρειες, σε υψηλό επίπεδο, να παίξουμε τέλεια γιατί το χρειαζόμαστε κι εμείς».

Και τέλος αναφέρθηκε στους φιλάθλους. «Η ατμόσφαιρα, οι οπαδοί μας, είναι σημαντική. Πάντα μας στήριζαν και αυτό που θα κάνουμε είναι να ανταποδώσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη με μια νίκη».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X