Η ΑΕΚ κρεμά στα... μανταλάκια όσους «πολέμησαν» το γήπεδο - Σε... περίοπτη θέση στο Μουσείο της ΑΕΚ οι Βασιλόπουλος, Μάλλιος, Λαφαζάνης και Σκουρλέτης!

Η ΑΕΚ κρεμά στα... μανταλάκια όσους «πολέμησαν» το γήπεδο - Σε... περίοπτη θέση στο Μουσείο της ΑΕΚ οι Βασιλόπουλος, Μάλλιος, Λαφαζάνης και Σκουρλέτης!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πήρε την απόφαση να βάλει στο Μουσείο της Ιστορίας της πρόσωπα που δεν πρέπει να ξεχαστούν - Ποιοι θα είναι εκεί για να θυμίζουν τον πόλεμο που δέχθηκε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν ξεχνά όσους την πολέμησαν!

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ θα είναι εκεί για πάντα να θυμίζει τις λαμπρές στιγμής στην ιστορία του Συλλόγους, αλλά και τον πόλεμο που δέχθηκε η Ενωση στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε κόντρα σε όλους και σε όλα για το γήπεδό της. Για το στολίδι της. Για την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».

Η ΑΕΚ βρήκε μπροστά της εμπόδια και εχθρική διάθεση από ανθρώπους και φορείς που έτυχε να τους εκπροσωπούν, που ούτε καν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Απείλησαν την εξέλιξη του πλάνου ακόμη και με ακύρωση και τελικά προκάλεσαν μεγάλες και αναίτιες καθυστερήσεις. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο λόγω εμπάθειας.

Πληγώνει και θα πληγώνει για πάντα την οικογένεια της ΑΕΚ το γεγονός πως εξαιτίας τους, ένας σημαντικός αριθμός ΑΕΚτζήδων δεν κατάφερε να ζήσει την μαγεία και την συγκίνηση της επιστροφής στο Σπίτι και τις μεγάλες στιγμές που έχει βιώσει ο Σύλλογος από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του.

Σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Αυτή η ιστορία έχει και στιγμές άσχημες. Όμως ανάμεσα σε αυτές οι χειρότερες έχουν να κάνουν με αυτούς που επιχείρησαν να τορπιλίσουν το μέλλον του Συλλόγου, την ζωή της ΑΕΚ, που είναι το νέο της γήπεδο.

Ο κόσμος της ΑΕΚ που θα επισκέπτεται το Μουσείο, θα πρέπει να θυμάται και οι μέλλουσες γενιές που δεν θα τα έχουν ζήσει να μαθαίνουν, ποιοι επιχείρησαν να ακυρώσουν το πεπρωμένο της ομάδας.

Θα υπάρχει ειδικός χώρος στο Μουσείο με αναφορές σε πρόσωπα και κυρίως φωτογραφίες τους όπως ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος. Πέντε χρόνια αναίτιου πολέμου για το γήπεδο, αποτυπώνονται στην παρουσία του ως δήμαρχος στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως και στην παρουσία προσώπων που ήταν στενοί του σύμβουλοι και τον επηρέαζαν, όπως ο τότε δημοτικός σύμβουλος, ο γιατρός Θανάσης Μάλλιος.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2015, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όλο εκείνο το διάστημα κρατούσε στο συρτάρι του την κομβικής σημασίας Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν την υπέγραφε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση και υπέγραψε την Μελέτη κυριολεκτικά την τελευταία μέρα της θητείας του, όταν δεν είχε άλλο περιθώριο.

Ο διάδοχος του Λαφαζάνη, Παναγιώτης Σκουρλέτης, από τον οποίο η ΑΕΚ άκουσε την απίστευτη πρόταση να εγκαταλείψει το οικόπεδο της, και φτιάξει γήπεδο στην παλιά εγκατάσταση της Ρενό!

Αυτοί ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλλά και άλλοι που πρωταγωνίστησαν στις προσπάθειες ακύρωσης του έργου ζωής για την ΑΕΚ, θα έχουν την θέση τους για πάντα στην ιστορική μνήμη κι αυτό θα αποτυπωθεί στο Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X