Premier League: Όρθια στο Μάντσεστερ η Λίβερπουλ - Πήρε το 1-1 από τη Σίτι

Premier League: Όρθια στο Μάντσεστερ η Λίβερπουλ - Πήρε το 1-1 από τη Σίτι
Photo Credits: INTIME

Η Σίτι ήταν καλύτερη στα σημεία αλλά η Λίβερπουλ με γκολ του Άρνολντ στο 80' κατάφερε να φύγει με βαθμό (1-1) από το Ετιχαντ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ντέρμπι της αγωνιστικής στην Premier League δεν είχε νικητή, αλλά ούτε και χαμένο. Σίτι και Λίβερπουλ έμειναν στο 1-1 και συνεχίζουν το μπρα ντε φερ τίτλου, αφού μόλις ένας βαθμός τους χωρίζει.

Ο Χάαλαντ άνοιξε το σκορ, πέτυχε το πρώτο του τέρμα κόντρα στους κόκκινους και το 50ό του στο αγγλικό πρωτάθλημα για να γράψει ένα απίθανο ρεκόρ.

Απάντησε στο 80′ ο Άρνολντ και… ξέρανε την ομάδα του Μάντσεστερ η οποία ήταν ανώτερη στα σημεία αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ανοίξει τη διαφορά.

Το ματς

Πολύ δυνατά είχε μπει η Σίτι στο ματς, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και κυκλοφορώντας ωραία την μπάλα. Σε αντίθεση με την Λίβερπουλ η οποία έπαιζε στην αρχή κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Στο 16ο λεπτό, πάντως, η ομάδα του Κλοπ είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Νούνιες πήρε την κοντινή κεφαλιά, με τον Έντερσον να διώχνει δύσκολα. Μόλις ένα λεπτό μετά η Λίβερπουλ απείλησε ξανά, με τον Νούνιες να αργεί να κάνει το σουτ και ο Γουόκερ τον έκοψε.

Η Σίτι ήταν εκείνη που τελικά άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, με τον Άκε να κάνει την πάσα στον Χάαλαντ και εκείνος με ωραίο τελείωμα να εκτελεί τον Άλισον για το 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Νορβηγού κόντρα στους reds, καθώς επίσης έφτασε και τα 50 γκολ στην Premier League σε λιγότερες εμφανίσεις από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης, σπάζοντας το ρεκόρ του Άντι Κόουλ.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσαν να απειλήσουν, με τον Νούνιες στο 35’ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Τα λεπτά περνούσαν, η Λίβερπουλ φάνηκε στο φινάλε λίγο απειλητική με τον Σομποσλάι να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και έτσι η Σίτι πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0).

Η Σίτι διατηρούσε τα ηνία του αγώνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, προσπαθώντας να βρει το δεύτερο γκολ που θα της έκανε πιο εύκολη τη δουλειά. Με τον Κλοπ από τη μεριά του να ρίχνεις το ματς τους Ντίας, Χράφενμπερχ και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Οι αλλαγές του Γερμανού έπιασαν άμεσα τόπο, αφού η Λίβερπουλ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 61′ απείλησε με τον Σομποσλάι, με τη Σίτι τέσσερα λεπτά μετά να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Χράφενμπερχ αλλά δεν υπήρξε παράβαση και στα… καπάκια οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον Ρούμπεν Ντίας όμως το τέρμα δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Ακάντζι στον Άλισον.

Στο 72′ ο Νούνιες είδε τον Εντερσον να τον σταματά ξανά, με τον Άλισον επτά λεπτά να βγάζει το εξ επαφής τελείωμα του Χάαλαντ μετά την απίθανη ντρίμπλα του Ντοκού στον Φαν Ντάικ κρατώντας το σκορ στο 1-0. Και στην κόντρα η Λίβερπουλ κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Σαλάχ να σπάει στον επερχόμενο Άρνολντ ο οποίος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο κίπερ για το 1-1.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού, η Σίτι πίεζε με νύχια και με δόντια για να σκοράρει ακόμη ένα γκολ και να φύγει με τη νίκη, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έτσι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα παρέμεινε το 1-1!

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X