Formula 1: Αλλάζει το format του αγώνα σπρίντ από το 2024

Formula 1: Αλλάζει το format του αγώνα σπρίντ από το 2024

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι η τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1, στην οποία προήδρευσαν ο διευθυντής μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Συζητήθηκαν αρκετές μελλοντικές αλλαγές στους κανονισμούς και τα σχέδια για την αλλαγή του format των αγώνων σπριντ για το 2024 έλαβαν την υποστήριξη των ομάδων του πρωταθλήματος και των επικεφαλής τους.

Μολονότι οποιεσδήποτε αλλαγές δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη και παραμένουν σε στάδιο διαμόρφωσης, με περαιτέρω συζητήσεις να είναι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο, η FIA ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή της Formula 1 «έδωσε συνολική υποστήριξη για μια ενημέρωση του format του σπριντ για το 2024, προκειμένου να εξορθολογιστεί περαιτέρω το αγωνιστικό τριήμερο, διαχωρίζοντας τις δραστηριότητες του σπριντ από αυτές για το γκραν πρι».

Στις πιθανές αλλαγές που συζητήθηκαν συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή του προγράμματος στα τριήμερα που περιλαμβάνουν αγώνα σπριντ, προκειμένου να βελτιωθεί η ροή του γεγονότος. Σύμφωνα με αυτή, η πρόσθετη περίοδος δοκιμών που κρίνει τη σειρά εκκίνησης στο σπριντ και η οποία διεξάγεται το Σάββατο, το “Sprint Shootout”, θα μετατεθεί για την Παρασκευή, ενώ ο αγώνας σπριντ θα λαμβάνει χώρα το Σάββατο, πριν από τα επίσημα δοκιμαστικά για το κυριακάτικο γκραν πρι. Επίσης, συζητήθηκαν η απονομή περισσότερων βαθμών, καθώς και η αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης (reverse-grid).

Επιπρόσθετα, θα μπορούσαν να αλλάξουν οι κανονισμοί αναφορικά με το καθεστώς parc ferme, καθώς στην παρούσα μορφή τους οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στα μονοθέσιά τους ύστερα από τη διάρκειας μιάς ώρας περίοδο δοκιμών της Παρασκευής. Η FIA αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι θα εξεταστούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες και πως η τελική πρότασή της θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή της Formula 1 στην πρώτη συνεδρίαση του 2024.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή της F1 αποφάσισε ότι οι ομάδες δεν μπορούν να δουλέψουν πάνω στην εξέλιξη των μονοθεσίων τους για τη σεζόν του 2026 (σ.σ. όταν τίθενται σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος) πριν από την έναρξη του 2025.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X