Γκουαρντιόλα: «Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι»

Γκουαρντιόλα: «Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι»
Photo Credits: INTIME

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αθώα μέχρι να αποδειχθεί ένοχη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αθώα μέχρι να αποδειχθεί ένοχη, για περισσότερες από 100 κατηγορίες για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League, δήλωσε σήμερα (24-11-23) ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 πόντων για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR).

Η Σίτι προηγείται στη βαθμολογία με έναν βαθμό από τη Λίβερπουλ, την οποία φιλοξενεί  αύριο (25-11-23), και την Άρσεναλ.

«Γιατί να μην πιστέψω  ότι είμαστε αθώοι;» αναρωτήθηκε  ενοχλημένος ο Πεπ Γκουαρδιόλα μιλώντας σήμερα (24-11-23) στους δημοσιογράφους. «Είναι οι δικηγόροι που θα κάνουν τη σχετική υπεράσπιση ενώπιον του δικαστή. Περιμένουμε», πρόσθεσε.

Η τιμωρία της Έβερτον προκάλεσε κατακραυγή από τους φιλάθλους των ομάδων στην Αγγλία που θέλουν και η Σίτι να αντιμετωπίσει παρόμοια ποινή: «Δεν πρόκειται να πω ούτε μια λέξη για την Έβερτον γιατί δεν ξέρω την πραγματικότητα αυτού που συνέβη. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις», είπε ο Γκουαρντιόλα.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι λένε, «Γιατί η Σίτι δεν πάει στην National League (σ.σ: η χαμηλότερη κατηγορία στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου). Αλλά ας περιμένουμε. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δεν είναι το ίδιο. Μία από αυτές είναι περισσότερο περίπλοκη», συμπλήρωσε.

Ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος οδήγησε τη Σίτι στον πρώτο της τίτλο στο Champions League την περασμένη σεζόν για να γίνει η δεύτερη αγγλική ομάδα μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κέρδισε το «τρεμπλ», ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί αν υποβιβαστούν: «Με ανακρίνετε σαν να έχουμε τιμωρηθεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι», είπε ο Καταλανός προπονητής.

«Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνω αν είμαστε στην League One παρά αν κερδίσουμε το Champions League».

Ο Γιούργκεν Κλοπ με «έκανε καλύτερο προπονητή», τόνισε στη συνέχεια ο Πεπ Γκουαρντιόλα.
«Με βοήθησε να σκεφτώ πολλά πράγματα, σίγουρα».

Πριν βρεθούν αντιμέτωποι στην Premier League, οι δύο τους αναμετρήθηκαν στη Γερμανία, όταν ο Κλοπ  ήταν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Γκουαρντιόλα της Μπάγερν Μονάχου:

«Αυτός και οι ομάδες του, ακόμη και στη Ντόρτμουντ, ήταν πάντα μεγάλοι αντίπαλοι», πρόσθεσε, επαινώντας την τωρινή ομάδα της Λίβερπουλ, αναφέροντας τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Λουίς Ντίαε, Ντάργουιν Νούνεθ και Ντομινίκ Σομποζλάι.

«Έχουν μια φανταστική ομάδα, φανταστικούς παίκτες». Από την άφιξή του το 2016, «ήταν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι μας», επέμεινε ο Γκουαρντιόλα.

Για τη Σίτι, η παρουσία του αστέρα επιθετικού της Έρλινγκ Χάαλαντ, τραυματίας στον αστράγαλο με τη Νορβηγία, παραμένει αβέβαιη για τη σύγκρουση του Σαββάτου(25-11-23):  «Προπονήθηκε χθες (Πέμπτη) νιώθοντας μια μικρή ενόχληση, σήμερα είναι η τελευταία μας προπόνηση και ελπίζω να μπορέσει να συμμετάσχει», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X