Σάρι: «Λάθος μου να φύγω από την Τσέλσι και να επιστρέψω στην Ιταλία για τη Γιουβέντους»

Σάρι: «Λάθος μου να φύγω από την Τσέλσι και να επιστρέψω στην Ιταλία για τη Γιουβέντους»
Photo Credits: INTIME

Συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής της Λάτσιο, Μαουρίτσιο Σάρι, χαρακτηρίζοντας λάθος τις επιλογές του να αποχωρήσει από την Τσέλσι για τη Γιουβέντους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνέντευξη στην ιταλική «Repubblica» παραχώρησε ο προπονητής της Λάτσιο, Μαουρίτσιο Σάρι, μιλώντας για τη θητεία του στη Νάπολι, από το 2015 έως το 2018, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένες τις επιλογές του να αποχωρήσει από την Τσέλσι το καλοκαίρι του 2019 και να επιστρέψει στην Ιταλία για λογαριασμό της Γιουβέντους, σχεδόν έναν χρόνο αργότερα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό αγώνων που καλούνται να δώσουν οι ομάδες στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι ήταν από τους πρώτους που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Λάτσιο:

Για τη θητεία του στη Νάπολι και την μετέπειτα πορεία του σε Τσέλσι και Γιουβέντους: «Η Νάπολί μου θα μνημονεύεται για τα επόμενα τριάντα χρόνια. Στη Γιουβέντους έπρεπε να κατακτήσουμε το Champions League, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τελικά, κατέκτησα το πρωτάθλημα με μια ομάδα η οποία είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της και είχε την επιθυμία να αλλάξει, αλλά όχι ουσιαστικά. Έκανα λάθος που ήθελα να φύγω από την Premier League, η επιστροφή μου στην Ιταλία ήταν λάθος».

Για το πρόβλημα με τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό παιχνιδιών που καλούνται να δώσουν οι ομάδες του κορυφαίου επιπέδου: «Μιλάω για αυτό εδώ και πέντε χρόνια, αλλά με κατηγορούν ότι ψάχνω άλλοθι. Τώρα, όλοι μιλούν για αυτό. Τώρα, η μόνη προπόνηση που κάνουμε είναι μέσω βίντεο. Ένας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να παίζει το μέγιστο, 50 παιχνίδια τη σεζόν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αρχή, όπως για παράδειγμα να σταματήσουμε τις καλοκαιρινές περιοδείες και να ξαναπαίζουμε για το Κύπελλο τον Αύγουστο. Οι μεγάλες ομάδες να αντιμετώπιζαν εκείνες της Serie C, οι οποίες έτσι θα είχαν έσοδα για να ζήσουν ολόκληρο τον χρόνο. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο εγγυάται 50-70 μισθούς της ελίτ, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Πριν από 20 χρόνια ένας παίκτης της 3ης κατηγορίας ήταν πλούσιος, τώρα παλεύει για να τα βγάλει πέρα με τα βασικά. Προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδα, μειώνοντας την ποιότητα του προϊόντος. Ποια εταιρία σκέφτεται έτσι;».

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X