Η ποιότητα της ΑΕΚ Betsson και το βάθος του ρόστερ δίνουν νίκες ακόμα και σε μέτρια βράδια

Η ποιότητα της ΑΕΚ Betsson και το βάθος του ρόστερ δίνουν νίκες ακόμα και σε μέτρια βράδια
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την νίκη της ΑΕΚ Betsson και το σημαντικό 4x4, αλλά και για αυτό που όλοι βλέπουν και περιμένουν

Η ΑΕΚ Betsson κέρδισε για δεύτερη φορά του Πολωνούς, έκανε το 4 στα 4 στον Όμιλο και σφιχταγκάλιασε την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους 16. Για να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να μιλάμε για αυτοκτονία από εδώ και πέρα αν δεν το καταφέρει, που όμως από τα δείγματα που έχουμε της ομάδας, δεν μοιάζει πιθανό.

Ο εκπληκτικός ΜακΡέι και το γκάζι στο τέλος

Το χθεσινό παιχνίδι θα ήταν περίεργο, όχι γιατί οι Πολωνοί είναι καμιά ομάδα φόβητρο, αλλά επειδή δεν ξέραμε πως θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ, μετά από 48 ώρες από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ξόδεψε αρκετή ενέργεια την Δευτέρα, πήγε το ματς στο όριο, οπότε ήταν λογικό να μην βρίσκεται στα ίδια επίπεδα.

Αυτό φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο, που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό επιθετικά, ήταν αρκετά άστοχη και οι 10 πόντοι διαφορά στην ανάπαυλα ίσως ήταν και μαγική εικόνα με τα δύο σερί τρίποντα. Η Στσέτσιν δεν έχει κάποια ιδιαίτερο ταλέντο σαν ομάδα, αλλά είναι σοβαρή και σκληρή, εκμεταλλεύτηκε όλα τα εύκολα λάθη της ΑΕΚ και βρισκόταν κοντά στο σκορ.

Στην 3η περίοδο, η Ένωση έχει κάνει ένα πολύ κακό πρώτο εξάλεπτο με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να ισοφαρίσουν σε 47-47 και να αρχίσει το παιχνίδι ξανά από την αρχή. Η ΑΕΚ δυσκολευόταν αρκετά στην επίθεση, είχε χάσει τον ρυθμό της και στην άμυνα και το παιχνίδι πήγαινε για ντέρμπι. Βέβαια όπως έχουμε πει πολλές φορές, η ομάδα φέτος διαθέτει στο ρόστερ της, παίκτες με τέτοια ποιότητα που μπορούν να πάρουν αγώνες μόνοι τους.

Τέτοιος αναμφισβήτητα είναι ο ΜακΡέι που ήταν εκπληκτικός και πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Δεν είναι μόνοι οι 12 πόντοι, από τους οποίους οι 7 όταν κόλλησε η ομάδα, αλλά και οι 8 ασίστ που έφεραν άλλους 19 πόντους στους συμπαίκτες του, σε ένα ηγετικό βράδυ για τον Αμερικανό, που είναι ίσως ο πιο έμπειρος σε αυτό το ρόστερ.

Ο Ζοάν Πλάθα παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο μια πεντάδα με τους Χολ, Μάκλεμορ, ΜακΡέι, Κουζμίνσκας και Καμπενγκέλε, 4 λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου και με το σκορ στο 47-47 και μέσα σε 4:46, η σύνθεση αυτή, έγραψε +14 για να καθαρίσει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Το 10-0 σερί στην έναρξη της 4ης περιόδου, έκανε διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά, αλλά έδωσε και την δυνατότητα στον Ισπανό προπονητή να ξεκουράσει παίκτες ενόψει ΠΑΟΚ. Ο κόουτς έκανε αριστοτεχνικό ροτέισον, κανένας δεν έπαιξε πάνω από 21 λεπτά αν εξαιρέσουμε τον Κουζέλογλου με 22 και πήρε μια άνετη νίκη.

Πλέον η πρωτιά είναι στα χέρια της με μια απλή νίκη με την Σάσσαρι, που έχασε εχθές εύκολα στην έδρα της από την Ρίσεν. Τώρα εδώ που έχουμε φτάσει, καταλαβαίνει κανείς, πόσο σημαντική ήταν η νίκη της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στους Γερμανούς, όταν η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανέτοιμη και κέρδισε με ανατροπή στο τέλος. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που στην πορεία κάνουν την διαφορά.

Όλοι το βλέπουν και όλοι το περιμένουν

Πλέον έχουμε δει αρκετά παιχνίδια της ΑΕΚ και μπορούμε να σχηματίσουμε άποψη για την δυναμικότητα της ομάδας. Η ομάδα που φτιάχνει ο Ζοάν Πλάθα, έχει πολύ ποιότητα, έχει γεμάτο ρόστερ και μόνο αισιόδοξους μπορεί να μας κάνει. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, βρίσκεται ακόμα στο 50-60% από αυτό που μπορεί να παίξει, γιατί πραγματικά αυτή η ομάδα έχει υψηλό ταβάνι. Ο τρόπος που ο Πλάθα διαχειρίζεται το ρόστερ, θυμίζει Αλμέιδα, καθώς δείχνει εμπιστοσύνη σε όλους και πλέον όλοι λογίζονται κανονικά σε κάθε αγώνα.

Ο Καράμπελας εδώ και 3-4 αγώνες είναι ο βασικός άσσος της ομάδας, ο Νετζήπογλου έχει σταθερά μεγάλο ρόλο, ο Κουζέλογλου ίσως κάνει τα πιο ώριμα παιχνίδια της καριέρας του, ο Φλιώνης σιγά σιγά επανέρχεται στα στάνταρ και μαζί με τους πολύ ποιοτικούς ξένους, υπάρχει ένα ρόστερ για μεγάλα πράγματα. Προφανώς χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσει να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, αλλά είναι σε καλό δρόμο και αυτό το βλέπουν όλοι πλέον.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο είναι πάρα πολύ δύσκολο και πονηρό, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα τακτικά, αλλά επειδή αυτό θα είναι το τρίτο παιχνίδι μέσα σε 6 μέρες που θα δώσει η ΑΕΚ. Μπορεί ο Πλάθα να αναρωτιέται πως γίνεται αυτό, αλλά στην Ελλάδα όλα γίνονται. Οι παίκτες είναι βέβαιο ότι θα είναι καταπονημένοι, είναι τέτοια η ένταση που παίζει η ομάδα που ρουφάει όλη την ενέργεια των παικτών. Για αυτό σημαντικό θα είναι να κερδίσει έστω και με μισό πόντο, ακόμα και με κακή εμφάνιση, για να τελειώσει αυτή η διαβολοβδομάδα με τον καλύτερο τρόπο.

Οι παίκτες περιμένουν την βοήθεια του κόσμου σε αυτό το παιχνίδι, νομίζω το αξίζουν με την αγωνιστική τους εικόνα μέχρι σήμερα. Θέλουν ώθηση για να μπορέσουν να καλύψουν το έλλειμα ενέργειας που σίγουρα θα έχουν και ίσως είναι η ώρα που ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει το καθήκον του.

Όλοι βλέπουμε ότι δημιουργείται κάτι καλό, ότι είναι μια ομάδα που σε γεμίζει με το μπάσκετ της και την ποιότητα των παικτών της. Αν έχει και την βοήθεια του κόσμου, είναι βέβαιο ότι αυτή η χρονιά θα πάει πολύ καλά.

ΥΓ. Ο τρόπος που πανηγυρίζουν οι παίκτες σε παρκέ και πάγκο τα καλάθια, δείχνουν πολλά και για το κλίμα που υπάρχει. Το διασκεδάζουν, όπως τους είχε πει ο Πλάθα από την πρώτη μέρα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X