Σε ένα αερόστατο, με τον Μελισσανίδη
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όσα ο Δημήτρης Μελισσανίδης δημιουργεί για την ΑΕΚ και τους Έλληνες, πάνω στο αερόστατό του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα ήθελα να ανέβω μαζί του εκεί πάνω. Να ταξιδέψουμε παρέα, ο Έλληνας Φιλέας Φογκ και ο ρεπόρτερ που θα καταγράφει μια συζήτηση μαζί του, μετρώντας αντίστροφα τις ημέρες για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της ΑΕΚ. Ο γύρος της Ελλάδας σε 80 ημέρες. Θα ήταν μια μοναδική εμπειρία, επί της παρούσης μια μυθοπλασία, μια άπιαστη ιδέα στο δικό μου μυαλό. Τα παραμύθια είναι και για τους μεγάλους.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μας έμαθε να ζούμε μέσα σε αερόστατα. Να κοιτάζουμε από ψηλά όλα αυτά που μοιάζουν -και είναι μακρινά-, άπιαστα, μα θα γίνουν πραγματικότητα, ναι διάολε, μπορούν να συμβούν. Επειδή το πίστεψε ένας. Εκείνος! Μας έβαλε μέσα και αρχίσαμε το ταξίδι πάνω και πέρα από το όνειρο. Έβλεπε από ψηλά το οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια να ρημάζει, να συμφιλιώνεται με τα μπάζα, να καταπίνει τα όνειρα των προσφύγων. Έδειξε με το δάχτυλο: «Εκεί θα ξαναγίνει το σπίτι μας». Το είπε, το έκανε.

Μέσα σε αυτό, δεν ήθελε απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, ήθελε όλη την Ελλάδα. Αυτή που δημιούργησαν εκείνοι με το τίποτα, με εργαλεία τα γυμνά και ταλαιπωρημένα χέρια τους μα πάνω απ’ όλα με την τσακισμένη όμως τόσο γενναιόδωρη και αλύγιστη ψυχή τους. Την έβαλαν μπροστά και μας έφεραν στο σήμερα. Πρωτοπόροι, αδάμαστοι, εμπνευστές. Μπόλιασαν τους επόμενους με τη φλόγα της συνέχισης, με την ευχή και όχι κατάρα να μην επιτρέψουν η κληρονομιά να πάει χαμένη. Ο Μελισσανίδης μεγάλωσε με το όραμα να τη συλλέξει σε ένα μέρος, στην κιβωτό της Ρωμιοσύνης.

Δεν υπάρχει κάτι που να έβαλε στο μυαλό του και να μην το έκανε. Κατάφερε δε το έργο του -αυτό που στο βάθος των δεκαετιών και των αιώνων θα μνημονεύεται ως «θαύμα των θαυμάτων» και θα ενεργοποιεί τους ιστορικούς του μέλλοντος να ψάχνουν σε βάθος για να εξηγήσουν τα μοναδικά χαρίσματα των σκέψεών του και την αποφασιστικότητα των πράξεών του-, να απογειώσει αξίες και παραδόσεις περιθωριοποιημένες στην ευρηματικότητα και εξέλιξη του απόλυτου υλισμού.

Το αερόστατο του Μελισσανίδη, φυλάει εκεί ψηλά στο αντάμωμά του με το μπλε του ουρανού, χιλιάδες ώρες αφοσίωσης και συλλογισμού για να νικηθεί το ανέφικτο. Μέσα από τα ταξίδια του, σε έναν απέραντο κόσμο μαθημένο στην ευκολία της άρνησης και στην απομυθοποίηση κάθε σκέψης για την επίτευξη μιας έμπνευσης που αγγίζει τη μοναδικότητα, έδωσε απλόχερα δώρα ανεκτίμητης αξίας και σπάνιας αισθητικής. Επιτεύγματα τα οποία δεν κράτησαν όρθια μόνο την κόρη της προσφυγιάς ΑΕΚ, αλλά που θα εξιστορούν την αυθεντικότητα και ιστορικότητα της ελληνικής μεγαλοσύνης.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X