Φλόριαν Βιρτς: Το νέο «wonderkid» του γερμανικού ποδοσφαίρου που απογείωσε τη Λεβερκούζεν

Φλόριαν Βιρτς: Το νέο «wonderkid» του γερμανικού ποδοσφαίρου που απογείωσε τη Λεβερκούζεν
Photo Credits: INTIME

Άφησε πίσω του την ρήξη χιαστού ο Βίρτς και είναι έτοιμος να πάρει την Λεβερούζεν απο το χέρι και να την οδηγήσει και στη Bundesliga και το Europa League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μονοπάτι προς τη δόξα ήταν πάντα δύσκολο. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Φλόριαν Βίρτς ο οποίος πρίν τη μεγάλη του μεταγραφή έπαθε ρίξη χιαστού, στην ηλικία των μόλις 18 ετών.

Ωστόσο, ο μικρός δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε δυνατότερος στα μέσα της σεζόν 2022/2023 και -ιδίως- μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λεβερκούζεν από τον Τσάμπι Αλόνσο, έχει ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του, αφού οι δημιουργικές του ικανότητες και η ωριμότητά του στο παιχνίδι τον κάνουν το ιδανικό 8-10αρι για κάθε σύλλογο.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι στα 7 κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, στο Champions League και το Europa League, ο Βιρτς είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει δημιουργήσει 80+ ευκαιρίες (109 συγκεκριμένα) και 80+ ντρίπλες (100 για την ακρίβεια) μέσα στο 2023, δείχνοντας ότι είναι πλήρως απελευθερωμένος υπό τις οδηγίες και το μοντέλο παιχνιδιού που επιλέγει ο Ισπανός τεχνικός.

 

Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, “βλέπει” γήπεδο, πατάει περιοχή και αποτελεί τον ιδανικό συμπαίκτη, έχοντας τις περισσότερες ασίστ στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 9, ενώ έχει δημιουργήσει με τις ενέργειές του συνολικά ευκαιρίες για 12 γκολ, είτε δικά του, είτε των συμπαικτών του.

Τα παπούτσια του Κρόος έχουν νέο κάτοχο

Το γκολ του κόντρα στη Χόφενχαϊμ στη νίκη της Λεβερκούζεν με 3-2 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Bundesliga ήταν χάρμα οφθαλμών, ωθώντας τον προπονητή του, Τσάμπι Αλόνσο, να δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα: “Ένα γκολ σαν αυτό δεν το βλέπουμε συχνά. Σίγουρα θα θυμάμαι αυτό το γκολ για πολλά χρόνια”.

Ενώ, ακόμα και ο τεχνικός του φιλοξενούμενου συλλόγου, Πελεγκρίνο Ματαράτσο, εξήρε την ποδοσφαιρική ευφυία του Φλόριαν Βιρτς, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ήταν μια κίνηση παγκόσμια κλάσης. Δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Είναι απίστευτο”.

 

 

“Παίκτης του Μήνα” για τον Οκτώβριο στο γερμανικό πρωτάθλημα, περισσότερες πάσες στην περιοχή του αντιπάλου με 32, τρίτος στις ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει με 29, όγδοος σε σουτ στο τέρμα με 14 και πρώτος στις πιέσεις που δέχεται από τους παίκτες των ομάδων που αντιμετωπίζει με 230. Στατιστικά που αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο την επίδρασή του στο παιχνίδι της Λεβερκούζεν.

Μαζί με τον “εγκέφαλο” της μεσαίας γραμμής της Λεβερκούζεν, Γκράνιτ Τσάκα, αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς της εύρυθμης λειτουργίας της γερμανικής ομάδας, με αποτέλεσμα αυτή (σ.σ Λεβερκούζεν) να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς από τους 33 που έχει διεκδικήσει εντός αγωνιστικού χώρου.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τρίβει τα μάτια του, με τον Φλόριαν Βιρτς να καλείται να μπει στα παπούτσια του Τόνι Κρόος στην εθνική Γερμανίας, καθώς τα Πάντσερ ακόμα ψάχνουν τον ιδανικό αντικαταστάτη του θρύλου της ομάδας, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το καλοκαίρι του 2021.

Εξάλλου, ο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας από τους πολλούς θαυμαστές του μικρού μάγου, αφού προσφάτως σε ερώτηση για το ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν στη “Βασίλισσα” δήλωσε χωρίς υπεκφυγές: “Σκέφτομαι τον Φλόριαν Βιρτς. Νομίζω ότι θα μπορούσε να ταιριάξει”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν ο 20χρονος επιτελικός μέσος μείνει μακριά από σοβαρούς τραυματισμούς και με δεδομένη την ατομική βελτίωση σε τακτικό και αγωνιστικό επίπεδο με τον Τσάμπι Αλόνσο μέντορά του, η εκτόξευση και η μελλοντική μεταγραφή σε κορυφαία ομάδα δεν θα αργήσει να έρθει.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X