«Καλλιστεία» για σέντερ φορ τα ματς με Γιβραλτάρ και Ελλάδα

«Καλλιστεία» για σέντερ φορ τα ματς με Γιβραλτάρ και Ελλάδα
Photo Credits: INTIME

Τρεις ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους διεκδικούν τη θέση του βασικού σέντερ φορ της εθνικής Γαλλίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρεις ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους διεκδικούν τη θέση του βασικού σέντερ φορ της εθνικής Γαλλίας και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα δύο τελευταία ματς των προκριματικών του EURO 2024 για να τους δώσει την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Με τους «τρικολόρ» να έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας, το αυριανό (18/11) ματς με το αδύναμο Γιβραλτάρ στη Νίκαια, αλλά και η αναμέτρηση με την εθνική Ελλάδας, την ερχόμενη Τρίτη (21/11) στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνουν την ευκαιρία για δοκιμές στον ομοσπονδιακό προπονητή, που βλέπει τον πολύπειρο Ολιβιέ Ζιρού να έχει δυνατό ανταγωνισμό από τους σαφώς νεότερους Μάρκους Τιράμ και Ραντάλ Κολό Μουανί.

«Ο Μάρκους έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά μπορεί πάντα να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του. Είναι ήδη πολύ καλό αυτό που κάνει στην Ιντερ, όπου χρησιμοποιείται αποκλειστικά στον άξονα σε δίδυμο (σ.σ. με τον Λαουτάρο Μαρτίνες). Εχει αυτοπεποίθηση κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο», δήλωσε ο Ντεσάμπ αναφορικά με τον Τιράμ, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο σκόραρε το παρθενικό του γκολ με την εθνική Γαλλίας, στο 2-0 επί της Ιρλανδίας.

Για τον Ολιβιέ Ζιρού, που «κουβάλησε» τη θέση του σέντερ-φορ για αρκετά χρόνια, το μεγάλο μειονέκτημα είναι πλέον η ηλικία του, αφού έχει κλείσει τα 37, κάτι που πάντως δεν τον εμποδίζει να μετράει ήδη 8 γκολ και 3 ασίστ σε 15 συμμετοχές φέτος με τη Μίλαν. «Αν δεν ήταν τόσο καλός, δεν θα ήταν εδώ. Διατηρείται στο επίπεδό του. Δεν έχω τίποτα απέναντι στη νεολαία, αλλά σε διεθνές επίπεδο έχω ανάγκη από έμπειρους παίκτες, ακόμη κι αν δεν είναι βασικοί», τονίζει ο Ντεσάμπ για τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία των «τρικολόρ» (54 τέρματα σε 127 συμμετοχές).

«Α, δεν σας αρέσει ο Κολό!», ήταν η απάντηση του Γάλλου εκλέκτορα, σε ερώτηση αναφορικά με το σχετικά «φτωχό» ξεκίνημα του Ραντάλ Κολό Μουανί στην Παρί Σεν Ζερμέν (τρία γκολ και δύο ασίστ σε έντεκα συμμετοχές). «Είστε πολύ αυστηροί μαζί του. Εγώ ίσως να τον αγαπάω υπερβολικά, αλλά εσείς δεν τον αγαπάτε αρκετά. Του αρέσουν οι χώροι, έχει ταχύτητα, του αρέσει να κινείται, είναι επίσης μία καλή εναλλακτική για τον Κιλιάν (σ.σ. Μπαπέ)», εξήγησε ο Ντεσάμπ, αναγνωρίζοντας πάντως ότι ο νεαρός επιθετικός πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του. Ο Κολό Μουανί έχει να διαχειριστεί την… ετικέτα του «μοιραίου», καθώς ήταν αυτός που απώλεσε την τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις της παράτασης στον τελικό του Μουντιάλ με την Αργεντινή, αλλά ο Γάλλος ομοσπονδιακός έσπευσε να θυμίσει ότι «… πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, πολλοί από εσάς ρωτούσατε “γιατί πήρε τον Κολό Μουανί;” και λίγο έλειψε να γίνει καθοριστικός».

Κλείνοντας, ο Ντεσάμπ ξεκαθάρισε ότι και οι τρεις επιθετικοί θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια με Γιβραλτάρ και Ελλάδα, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η κατάσταση τον Μάιο, όταν η εθνική Γαλλίας θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X